Η Τερέζα Μέι απάντησε στο σεξιστικό εξώφυλλο της Daily Mail

Η Τερέζα Μέι απάντησε στο σεξιστικό εξώφυλλο της Daily Mail Facebook Twitter
1
Η Τερέζα Μέι απάντησε στο σεξιστικό εξώφυλλο της Daily Mail Facebook Twitter

Η Daily Mail, το γνωστό προβοκατόρικο ταμπλόιντ της Βρετανίας, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με το σημερινό πρωτοσέλιδο της έντυπης έκδοσής του.

Βάζοντας τη φωτογραφία της Τερέζα Μέι δίπλα στην Νίκολα Στέρτζον της Σκωτίας με τον τίτλο «Never mind Brexit, who won Legs-it!» επέλεξε να επικεντρωθεί με τον σεξιστικό τίτλο-λογοπαίγνιο στις γάμπες των δύο γυναικών και όχι στη σημασία της συνάντησης και την κρισιμότητα για το Brexit που κρύβει.


Το Twitter γέμισε σχόλια εξαγριωμένων χρηστών που κατέκριναν την επιλογή της εφημερίδας για το πρωτοσέλιδο. Πολλά βρετανικά μίντια πήραν θέση και εξέφρασαν επίσης τη δυσαρέσκειά τους για τη φωτογραφία και τον τίτλο, ενώ και ο ηγέτης του εργατικού κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, έγραψε: «Έχουμε 2017. Αυτός ο σεξισμός ανήκει στο παρελθόν. Ντροπή στην Daily Mail».

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας δεν είχε προβεί σε κάποιο σχόλιο μέχρι πριν λίγη ώρα, αλλά όταν εμφανίστηκε στο Μπέρμιγχαμ για ένα επιχειρηματικό και επενδυτικό φόρουμ έκανε την πρώτη της αιχμηρή δήλωση για το θέμα που σήμερα είχε διχάσει.

«Θα παρατηρήσατε πως φοράω παντελόνια σήμερα», είπε χαριτολογώντας, αλλά με αιχμηρό τρόπο, στους παρευρισκόμενους, όπως μεταδίδει η Telegraph.

«Ως γυναίκα στην πολιτική καθ' όλη την καριέρα μου, έχω διαπιστώσει ότι πολύ συχνά, αυτό που φοράω -ιδιαίτερα τα παπούτσια μου- αποτελεί θέμα συζήτησης. Προφανώς αυτά που κάνουμε ως πολιτικοί είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων. Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι επικεντρώνονται σε αυτό που κάνουμε ως πολιτικοί. Αλλά, αν οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν λίγη πλάκα με το πώς ντύνομαι, ας είναι...», σχολίασε αργότερα η Μέι σε δήλωσή της στην εφημερίδα Express.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια