Στην αγκαλιά του Ερντογάν η διάσημη 7χρονη από το Χαλέπι

Στην αγκαλιά του Ερντογάν η διάσημη 7χρονη από το Χαλέπι Facebook Twitter
Φωτογραφία: twitter/‏@RT_Erdogan
2

Η Bana Alabed, η 7χρονη Σύρια που περιέγραφε μέσω twitter την κατάσταση στο ανατολικό Χαλέπι, συνάντησε τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Άγκυρα.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίζεται η Bana και ο αδερφός της στην αγκαλιά του Ερντογάν, ενώ δίπλα τους στέκεται η σύζυγός του, Εμινέ. Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, ο Ερντογάν έστειλε έναν ειδικό εντεταλμένο στη Συρία για να πάρει τη Bana και την οικογένειά της, αφότου διέφυγαν από το Χαλέπι.

Η 7χρονη έγραψε στο twitter ότι είναι «πολύ χαρούμενη» που τον συνάντησε, ενώ σε ένα σύντομο βίντεο από τη συνάντηση ακούγεται να λέει «Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη των παιδιών του Χαλεπιού και που μας βοηθήσατε να βγούμε από τον πόλεμο».

Η Bana έγινε γνωστή όταν δημιούργησε λογαριασμό στο twitter τον Σεπτέμβρη, όπου περιέγραφε την κατάσταση στο Χαλέπι, από τους θανάτους των φίλων της μέχρι τις απόπειρες να ζήσει μία συνηθισμένη καθημερινότητα. Η μητέρα της, Fatemah, η οποία διαχειρίζεται τον λογαριασμό, τον ξεκίνησε για να δείξει «πόσο υποφέρουν τα παιδιά από τις βόμβες και όσα συμβαίνουν». Σήμερα, έχει περισσότερους από 352.000 followers.

Ορισμένοι αμφισβήτησαν την αυθεντικότητα του λογαριασμού, κάνοντας λόγο για κόλπο δημοσίων σχέσεων, υποστηρίζοντας ότι η Bana ζούσε στην Τουρκία. Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, μία έρευνα από την ιστοσελίδα δημοσιογραφίας των πολιτών, Bellingcat, συμπέρανε ότι έγραφε τα tweet μέσα από το αναρτοκρατούμενο Χαλέπι.

Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής εάν η οικογένεια της Bana θα μείνει στην Τουρκία, όπου βρίσκονται ήδη σχεδόν 2,8 εκατομμύρια Σύριοι πρόσφυγες.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΕΕ: «Πράσινο φως» για το SAFE της ευρωπαϊκής άμυνας - Τι προβλέπεται για Τουρκία

Διεθνή / ΕΕ: «Πράσινο φως» για το SAFE της ευρωπαϊκής άμυνας - Τι προβλέπεται για Τουρκία

Η ΕΕ εγκρίνει το SAFE, νέο χρηματοδοτικό εργαλείο 150 δισ. ευρώ για κοινές αμυντικές προμήθειες, ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και στήριξη της Ουκρανίας – Ποιες χώρες συμμετέχουν και τι περιλαμβάνει
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία ξόδεψε 90.000 ευρώ για να «αποσιωπήσει» τις επιπτώσεις των πυρηνικών δοκιμών στη Γαλλική Πολυνησία

Διεθνή / Η Γαλλία ξόδεψε 90.000 ευρώ για να «αποσιωπήσει» τις επιπτώσεις των πυρηνικών δοκιμών στη Γαλλική Πολυνησία

Η Γαλλική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (CEA) διέθεσε 90.000 ευρώ για να αντικρούσει έρευνα που υποστηρίζει ότι οι πυρηνικές δοκιμές στη Γαλλική Πολυνησία υπερεκτιμήθηκαν, με σοβαρές συνέπειες για την υγεία των κατοίκων
LIFO NEWSROOM
Υεμένη: Σφοδρές αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις στη Σαναά - Πολίτες θύματα, οικογένειες ολόκληρες εκτοπισμένες

Διεθνή / Υεμένη: Σφοδρές αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις στη Σαναά - Πολίτες θύματα, οικογένειες ολόκληρες εκτοπισμένες

Η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη επιδεινώνεται, με εκατομμύρια εκτοπισμένα άτομα και εκατομμύρια άλλους να αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια
LIFO NEWSROOM