Πούτιν: Η δολοφονία του πρέσβη αποτελεί προβοκάτσια

Πούτιν: Η δολοφονία του πρέσβη αποτελεί προβοκάτσια Facebook Twitter
6


«Η δολοφονία, με άτιμο τρόπο, του πρέσβη Αντρέι Καρλόφ αποτελεί αναμφίβολα προβοκάτσια που στοχεύει στο να τσακίσει την πορεία εξομάλυνσης των ρωσο-τουρκικών σχέσεων αλλά και την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία την οποία προωθούσαν η Ρωσία, η Τουρκία , το Ιράν και άλλες χώρες που ενδιαφέρονται για τη διευθέτηση αυτής της διένεξης», τόνισε ο πρόεδρος Πούτιν κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που συγκάλεσε απόψε στο Κρεμλίνο με τον υπουργό Εξωτερικών Σ. Λαβρόφ και τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας .

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του Ρ.Τ. Ερντογάν ο οποίος επίσης χαρακτήρισε τη δολοφονία «ανοικτή προβοκάτσια» κατά της συνεργασίας με τη Μόσχα τονίζοντας ότι η επίθεση κατά του Ρώσου πρέσβη αποτελεί ταυτόχρονα και επίθεση κατά του τουρκικού λαού.

Ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε οδηγίες ώστε να επισκεφθεί την Άγκυρα κλιμάκιο ανακριτών των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας και να συμμετάσχει στις έρευνες ώστε «να αποκαλυφθεί ποιος κατηύθυνε το χέρι του δολοφόνου», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση .Το υπουργείο Τουρισμού της Ρωσίας κάλεσε τους πολίτες της χώρας που βρίσκονται στην Τουρκία , να αποφεύγουν τους τόπους συγκέντρωσης πολλών ανθρώπων και κατά το δυνατόν να μην βγαίνουν από τους χώρους διαμονής τους.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ