Δάκρυα και χιλιάδες άνθρωποι στην πλατεία Ελευθερίας για τον Φιντέλ Κάστρο

Δάκρυα και χιλιάδες άνθρωποι στην πλατεία Ελευθερίας για τον Φιντέλ Κάστρο Facebook Twitter
1

Kαθώς κάποιοι ηγέτες και αντιπροσωπείες αξιωματούχων καταφτάνουν στην Αβάνα για τις τελετής που ξεκινούν για το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο, χιλιάδες άνθρωποι συνεχίζουν να σχηματίζουν ουρές στην πλατεία της Επανάστασης.

Εκατοντάδες χιλιάδες πέρασαν ήδη από το μνημείο από τη Δευτέρα και σήμερα αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση.

Κάποιοι από τους πενθούντες παρέμειναν εκεί όλη τη νύχτα.

Δάκρυα και χιλιάδες άνθρωποι στην πλατεία Ελευθερίας για τον Φιντέλ Κάστρο Facebook Twitter

Η πρώτη τελετή στη μνήμη του Φιντέλ Κάστρο με 21 κανονιοβολισμούς από το φρούριο που δεσπόζει στον κόλπο της Αβάνας.

Οι τελετές, που θα διαρκέσουν μία εβδομάδα, θα κορυφωθούν με την κηδεία του κομαντάντε, την Κυριακή.


Σε αντίθεση με αυτό που περίμεναν πολλοί, η τεφροδόχος που περιέχει τη στάχτη του πρώην προέδρου, δεν εκτίθεται για προσκύνημα.

Δάκρυα και χιλιάδες άνθρωποι στην πλατεία Ελευθερίας για τον Φιντέλ Κάστρο Facebook Twitter


Στην ουρά, ένας 36χρονος καθηγητής πανεπιστημίου, ο Πέδρο Άλβαρες, υποστήριζε τη μητέρα του που έδειχνε συγκλονισμένη. Ο ίδιος, εμφανώς συγκινημένος, κρατούσε μια φωτογραφία του Κάστρο. «Ξέρουμε ότι ο κομαντάντε μας πέρασε στην αθανασία», είπε.


Μετά τη διήμερη τελετή στην πρωτεύουσα, η τέφρα του Κάστρο θα μεταφερθεί στο Σαντιάγο ντε Κούβα, την πόλη απ' όπου ξεκίνησε την επανάσταση, το 1959. Η πομπή θα διασχίσει τις 13 από τις 15 επαρχίες της χώρας και εκτιμάται ότι πολλές χιλιάδες άνθρωποι θα κινητοποιηθούν για να αποχαιρετίσουν τον ηγέτη τους.

Δάκρυα και χιλιάδες άνθρωποι στην πλατεία Ελευθερίας για τον Φιντέλ Κάστρο Facebook Twitter
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια