O Tραμπ κέρδισε και επισήμως το Μίσιγκαν

O Tραμπ κέρδισε και επισήμως το Μίσιγκαν Facebook Twitter
2

Η πολιτεία του Μίσιγκαν ανακοίνωσε επίσημα ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ νίκησε την Χίλαρι Κλίντον στην τοπική εκλογική μάχη που έφερε τους δύο αντιπάλους σε απόσταση αναπνοής σε αριθμό ψήφων, δίνοντας επίσημα πλέον στον Τραμπ τις 16 ψήφους εκλεκτόρων της πολιτείας τρεις εβδομάδες μετά τις εκλογές.

 

"Ο Τραμπ υπερισχύει της Κλίντον κατά 10.704 ψήφους", είπε η γραμματέας της πολιτείας Ρουθ Τζόνσον μετά από την βεβαίωση από την πολιτειακή επιτροπή εκλογών.

 

Η νίκη του ρεπουμπλικανού Τραμπ στη βόρεια πολιτεία του έδωσε 306 ψήφους εκλεκτόρων σε αντίθεση με τη δημοκρατική Κλίντον, που κέρδισε 232. Το Μίσιγκαν είναι η τελευταία πολιτεία να επιβεβαιώσει το αποτέλεσμα των εκλογών της.

 

Η υποψήφια των Πράσινων Τζιλ Στάιν αναμένεται να ζητήσει ανακαταμέτρηση των ψήφων στο Μίσιγκαν, όπως έχει ήδη κάνει για το Ουισκόνσιν. Έχει προθεσμία μέχρι αύριο.

 

Αυτές οι αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές αυτόματα, ενώ ο Τραμπ έχει στη διάθεσή του επτά ημέρες για να προβάλλει ένσταση, πράγμα που μπορεί να μεταφέρει τη διαδικασία ανακαταμέτρησης στα μέσα Δεκεμβρίου. Το σώμα εκλεκτόρων αναμένεται να συναντηθεί στις 19 Δεκεμβρίου ώστε τα μέλη του να ψηφίσουν τελικά για τον πρόεδρο βάσει των αποτελεσμάτων των πολιτειών.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Διεθνή / Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Επιστολή 209 πρώην πρέσβεων και ανώτερων διπλωματών της ΕΕ καλεί σε άμεση δράση για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη - Ζητούν κυρώσεις, περιορισμούς σε εμπόριο και έρευνα, αν η ΕΕ δεν αναλάβει συλλογική πρωτοβουλία
LIFO NEWSROOM
«Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

Διεθνή / «Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

«Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής σε ό,τι αφορά την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Δεν θα προσχωρήσουμε στην πρωτοβουλία αυτή» ξεκαθάρισε ο καγκελάριος
LIFO NEWSROOM
«Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Διεθνή / «Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Ο Αμερικανός ράπερ είπε ότι ένιωσε «φοβισμένος» όταν πήγε τον εγγονό του στον κινηματογράφο και χρειάστηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το ομόφυλο ζευγάρι που εμφανίζεται στην ταινία
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Διεθνή / Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αναγνώρισαν ότι διεξήγαγαν πλήγμα «στην περιοχή του νοσοκομείου» Νάσερ και πρόσθεσαν ότι «στόχος δεν ήταν οι δημοσιογράφοι»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Η κυβέρνηση Τραμπ σκοπεύει να διαθέσει 20 τόνους πλουτονίου από αποσυναρμολογημένες πυρηνικές κεφαλές σε εταιρείες ενέργειας των ΗΠΑ για χρήση σε αντιδραστήρες, με κόστος μεταφοράς και επεξεργασίας να βαραίνει τη βιομηχανία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ειναι παρα πολυ ενδιαφερον το συστημα των "εκλεκτορων".Πολυ περισσοτερο απο οταν καθιερωθηκε,μετα την ιδρυση του κρατους των ΗΠΑ.Διοτι αν τοτε ειχε μια λογικη,τωρα οδηγει σε "τερατογενεσεις",Τα προσφατα αποτελεσματα ειναι ενδεικτικα .Πεντε ,μονον,πολιτεις κριθηκαν "στο νημα",ητοι με διαφορα μεταξυ πρωτου και δευτερου απο 0,3 εως 1,3 %.Απο αυτες ο Ντοναλντ Τραμπ κερδισε τις τεσσερις,Μισιγκαν,Πενσυλβανια,Ουισκονσιν και Φλοριδα,ενω η Χιλλαρυ Κλιντον μολις μια,το Νιου Χαμσαιρ.Το αθροισμα των εκλεκτορων των εν λογω πολιτειων που κερδισε ο Τραμπ ειναι 75.Της Κλιντον 4.Το συνολικο αθροισμα των εκλεκτορων που κερδισε εκαστος ειναι Τραμπ 306,Κλιντον 232.Διαφορα 74.Ητοι εαν η Χιλλαρυ ειχε κερδισει ,ας πουμε,μονον δυο απο τις τεσσερις του Τραμπ,ητοι την Φλοριντα και το Ουισκονσιν, παιρνοντας μερικες χιλιαδες ψηφους παραπανα,θα ειχε εκλεγει αυτη Προεδρος των ΗΠΑ. Η Χιλλαρυ ομως στο συνολο των ψηφισαντων στην χωρα δεν ελαβε λιγοτερες ψηφους απο τον Τραμπ,ουτε καν λιγες χιλιαδες περισσοτερες.Ελαβε πανω απο δυο εκατομμυρια περισσοτερες ψηφους απο τον Ντοναλντ Τραμπ !Ο οποιος ομως εξελεγη Προεδρος κερδιζοντας τους εκλεκτορες τεσσαρων Πολιτειων με λιγες δεκαδες χιλιαδες ψηφους διαφορα,συνολικα !Εαν το ολο θεμα δεν ηταν τοσο σοβαρο για ολη την ανθρωποτητα θια ελεγα οτι ειναι πολυ....διασκεδαστικο !!!