O Tραμπ κέρδισε και επισήμως το Μίσιγκαν

O Tραμπ κέρδισε και επισήμως το Μίσιγκαν Facebook Twitter
2

Η πολιτεία του Μίσιγκαν ανακοίνωσε επίσημα ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ νίκησε την Χίλαρι Κλίντον στην τοπική εκλογική μάχη που έφερε τους δύο αντιπάλους σε απόσταση αναπνοής σε αριθμό ψήφων, δίνοντας επίσημα πλέον στον Τραμπ τις 16 ψήφους εκλεκτόρων της πολιτείας τρεις εβδομάδες μετά τις εκλογές.

 

"Ο Τραμπ υπερισχύει της Κλίντον κατά 10.704 ψήφους", είπε η γραμματέας της πολιτείας Ρουθ Τζόνσον μετά από την βεβαίωση από την πολιτειακή επιτροπή εκλογών.

 

Η νίκη του ρεπουμπλικανού Τραμπ στη βόρεια πολιτεία του έδωσε 306 ψήφους εκλεκτόρων σε αντίθεση με τη δημοκρατική Κλίντον, που κέρδισε 232. Το Μίσιγκαν είναι η τελευταία πολιτεία να επιβεβαιώσει το αποτέλεσμα των εκλογών της.

 

Η υποψήφια των Πράσινων Τζιλ Στάιν αναμένεται να ζητήσει ανακαταμέτρηση των ψήφων στο Μίσιγκαν, όπως έχει ήδη κάνει για το Ουισκόνσιν. Έχει προθεσμία μέχρι αύριο.

 

Αυτές οι αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές αυτόματα, ενώ ο Τραμπ έχει στη διάθεσή του επτά ημέρες για να προβάλλει ένσταση, πράγμα που μπορεί να μεταφέρει τη διαδικασία ανακαταμέτρησης στα μέσα Δεκεμβρίου. Το σώμα εκλεκτόρων αναμένεται να συναντηθεί στις 19 Δεκεμβρίου ώστε τα μέλη του να ψηφίσουν τελικά για τον πρόεδρο βάσει των αποτελεσμάτων των πολιτειών.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες ανησυχούν: Περίπου 1,5 εκατ. ντόπιοι θα πάνε στην Ελλάδα για διακοπές

Διεθνή / Τουρκία: Περίπου 1,5 εκατ. τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές

Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες εκτιμούν ότι η Τουρκία έχει ανέβει στην 5η θέση στην κατάταξη των χωρών που επισκέπτονται περισσότερο την Ελλάδα - Οι Τούρκοι τουρίστες θα συνεισφέρουν 1 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει τη Ρωσία και την Ουκρανία να τα βρουν μεταξύ τους

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει τη Ρωσία και την Ουκρανία να τα βρουν μεταξύ τους

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι Μόσχα και Κίεβο συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσες συνομιλίες για την ειρήνη, χωρίς όμως αμερικανική διαμεσολάβηση. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίζεται επιφυλακτικός, ενώ ο Ζελένσκι εκφράζει ανησυχίες πως η απομάκρυνση των ΗΠΑ ωφελεί μόνο τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Το Ισραήλ θέλει να «πάρει τον έλεγχο» όλης της Λωρίδας - 91 Παλαιστίνιοι νεκροί από βομβαρδισμούς

Διεθνή / Γάζα: Το Ισραήλ θέλει να «πάρει τον έλεγχο» όλης της Λωρίδας - 91 Παλαιστίνιοι νεκροί από βομβαρδισμούς

Το Ισραήλ ανακοίνωσε νέα στρατιωτική επέλαση στη Λωρίδα της Γάζας - Εισήλθαν μόλις πέντε φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια μετά από δύο μήνες αποκλεισμού
LIFO NEWSROOM
Τέλος οι εξαγωγές πουλερικών της Βραζιλίας προς την ΕΕ λόγω γρίπης των πτηνών

Διεθνή / Τέλος οι εξαγωγές πουλερικών της Βραζιλίας προς την ΕΕ λόγω γρίπης των πτηνών

Μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε εμπορική φάρμα, η Βραζιλία δεν μπορεί πλέον να εκδίδει τα απαραίτητα υγειονομικά πιστοποιητικά – Πλήγμα για τον μεγαλύτερο εξαγωγέα πουλερικών στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Μπεν Κόεν: Πως ο συνιδρυτής της Ben & Jerry's συνδυάζει τον ακτιβισμό με την επιχειρηματικότητα

Διεθνή / Πώς ο συνιδρυτής των Ben & Jerry's έκανε την επιχειρηματικότητα εργαλείο πολιτικής ανυπακοής

Ο 74χρονος είναι γνωστός για την ενασχόλησή του με πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, έχοντας τοποθετηθεί για θέματα που αφορούν τη φυλετική ισότητα, τον ρόλο του χρήματος στην πολιτική και τα ανθρώπινα δικαιώματα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ειναι παρα πολυ ενδιαφερον το συστημα των "εκλεκτορων".Πολυ περισσοτερο απο οταν καθιερωθηκε,μετα την ιδρυση του κρατους των ΗΠΑ.Διοτι αν τοτε ειχε μια λογικη,τωρα οδηγει σε "τερατογενεσεις",Τα προσφατα αποτελεσματα ειναι ενδεικτικα .Πεντε ,μονον,πολιτεις κριθηκαν "στο νημα",ητοι με διαφορα μεταξυ πρωτου και δευτερου απο 0,3 εως 1,3 %.Απο αυτες ο Ντοναλντ Τραμπ κερδισε τις τεσσερις,Μισιγκαν,Πενσυλβανια,Ουισκονσιν και Φλοριδα,ενω η Χιλλαρυ Κλιντον μολις μια,το Νιου Χαμσαιρ.Το αθροισμα των εκλεκτορων των εν λογω πολιτειων που κερδισε ο Τραμπ ειναι 75.Της Κλιντον 4.Το συνολικο αθροισμα των εκλεκτορων που κερδισε εκαστος ειναι Τραμπ 306,Κλιντον 232.Διαφορα 74.Ητοι εαν η Χιλλαρυ ειχε κερδισει ,ας πουμε,μονον δυο απο τις τεσσερις του Τραμπ,ητοι την Φλοριντα και το Ουισκονσιν, παιρνοντας μερικες χιλιαδες ψηφους παραπανα,θα ειχε εκλεγει αυτη Προεδρος των ΗΠΑ. Η Χιλλαρυ ομως στο συνολο των ψηφισαντων στην χωρα δεν ελαβε λιγοτερες ψηφους απο τον Τραμπ,ουτε καν λιγες χιλιαδες περισσοτερες.Ελαβε πανω απο δυο εκατομμυρια περισσοτερες ψηφους απο τον Ντοναλντ Τραμπ !Ο οποιος ομως εξελεγη Προεδρος κερδιζοντας τους εκλεκτορες τεσσαρων Πολιτειων με λιγες δεκαδες χιλιαδες ψηφους διαφορα,συνολικα !Εαν το ολο θεμα δεν ηταν τοσο σοβαρο για ολη την ανθρωποτητα θια ελεγα οτι ειναι πολυ....διασκεδαστικο !!!