"Θα κάνουμε το Euro νεκροταφείο", λέει σε βίντεο στο Facebook ο τρομοκράτης που σκότωσε αστυνομικό και τη σύζυγό του

"Θα κάνουμε το Euro νεκροταφείο", λέει σε βίντεο στο Facebook ο τρομοκράτης που σκότωσε αστυνομικό και τη σύζυγό του Facebook Twitter
1

"Θα κάνουμε το Euro ένα νεκροταφείο" λέει ο Λαροσί Αμπάλα, ο οποίος σκότωσε χθες στη Γαλλία έναν αστυνομικό και τη σύντροφό του, πριν σκοτωθεί και ο ίδιος από αστυνομικούς.

Είχε ζητήσει να πραγματοποιηθούν και νέες επιθέσεις, ανέφερε σήμερα ένας δημοσιογράφος ο οποίος είδε το βίντεο πριν αποσυρθεί.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της RFI το βίντεο στο Facebook "είδαν 98 άτομα πριν αποσυρθεί 11 ώρες μετά την ανάρτησή του".

"Πολύ ήρεμος και χαμογελαστός", ο Λαροσί Αμπάλα, ο οποίος έχει φάκελο για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση, ανήρτησε μερικά λεπτά μετά τους φόνους ένα βίντεο απ' ευθείας στο Facebook "στο οποίο μοιάζει να διαβάζει ένα μήνυμα που είχε γραφτεί νωρίτερα", εξηγεί ο Ντέιβιντ Τόμσον, συγγραφέας ενός βιβλίου με τίτλο "Οι Γάλλοι τζιχαντιστές".

Στη σελίδα του λογαριασμού αυτού, τον οποίο είχε ανοίξει με το ψευδώνυμο Μοχάμεντ Άλι, "αρχίζει την εγγραφή του δηλώνοντας πίστη στον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι (τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους) και μετά απευθύνεται στους μουσουλμάνους λέγοντάς τους πως ο τζιχάντ είναι υποχρεωτικός επειδή είναι αμυντικός", συνεχίζει ο Τόμσον.

Το βίντεο είναι τραβηγμένο στο εσωτερικό του σπιτιού των θυμάτων του ενώ το παιδί τους βρίσκεται ακόμη εκεί. Ο Λαροσί Αμπάλα "λέει πως σκότωσε έναν αστυνομικό και τη γυναίκα του". Μετά καλεί τον κόσμο "να επιτεθεί στους αστυνομικούς, στους δημοσιογράφους, στα δημόσια πρόσωπα, στους δεσμοφύλακες στις φυλακές και στους ράπερ", συνεχίζει ο δημοσιογράφος, διευκρινίζοντας ότι ο Αμπάλα αναφέρει "μια δεκαριά δημόσια πρόσωπα".



"Θα κάνουμε το Euro ένα νεκροταφείο", απειλεί ο Λαροσί Αμπάλα, τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη στη Γαλλία του ποδοσφαιρικού αυτού πρωταθλήματος.

Στη συνέχεια "ζητάει από τους 160 ακολούθους του και ιδιαίτερα από τις επαφές του στο Ισλαμικό Κράτος να εκδώσουν ανακοίνωση αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεσή του, γεγονός που εξηγεί την ταχεία ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος μέσω του πρακτορείου Amaq", εξηγεί ο Ντέιβιντ Τόμσον, ο οποίος ήταν μεταξύ των ακολούθων του χωρίς να τον γνωρίζει προσωπικά.

Σ' αυτόν τον ίδιο λογαριασμό στο Facebook ανήρτησε επίσης φωτογραφίες των θυμάτων του.

Ο Λαροσί Αμπάλα 25 ετών, σκοτώθηκε κατά την επίθεση επίλεκτων μονάδων της αστυνομίας στην κατοικία των θυμάτων του, στην οποία είχε οχυρωθεί. Είχε καταδικασθεί το 2013 για συμμετοχή σ' ένα δίκτυο το οποίο επεδίωκε να στείλει νέους εθελοντές για ένοπλο τζιχάντ στο Πακιστάν.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ επέστρεψε στον «μαγικό κόσμο» των δισεκατομμυριούχων

Διεθνή / Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ επέστρεψε στον «μαγικό κόσμο» των δισεκατομμυριούχων

Ανεξαρτήτως της αμφιλεγόμενης παρουσίας της στα social media και των τρανσφοβικών της απόψεων, η διάσημη συγγραφέας είναι και πάλι στη λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αγνοεί τον Μήνα Υπερηφάνειας και ανακηρύσσει τον Ιούνιο ως «Μήνα του Title IX»

Διεθνή / ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αγνοεί τον Μήνα Υπερηφάνειας και ανακηρύσσει τον Ιούνιο ως «Μήνα του Title IX»

Η ιδεολογικά υποκινούμενη παρερμηνεία του Τραμπ για το Title IX επικεντρώνεται σε μια στενή, δυαδική άποψη για το φύλο, η οποία αποκλείει την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητών και φοιτητών
LIFO NEWSROOM
Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν πρέπει να καταδικαστεί ξανά για σεξουαλικά εγκλήματα, σύμφωνα με τους εισαγγελείς

Διεθνή / Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Πρέπει να καταδικαστεί ξανά για σεξουαλικά εγκλήματα» λένε εισαγγελείς

Η δίκη του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της, με την υπεράσπισή του να αμφισβητεί τις κατηγορίες και την εισαγγελία να τονίζει την εκμετάλλευση της εξουσίας του για σεξουαλική κακοποίηση
LIFO NEWSROOM
«Αν πεθάνω, κάντε τον θάνατό μου μοχλό»: Η Λάιλα Σουέιφ συνεχίζει την απεργία πείνας για την απελευθέρωση του γιου της

Διεθνή / «Αν πεθάνω, κάντε τον θάνατό μου μοχλό»: Η Λάιλα Σουέιφ συνεχίζει την απεργία πείνας για την απελευθέρωση του γιου της

Από το νοσοκομείο St Thomas’ στο Λονδίνο, η 68χρονη μητέρα και πανεπιστημιακός δίνει ίσως την τελευταία μάχη της απέναντι στο καθεστώς της Αιγύπτου, ζητώντας την απελευθέρωση του γιου της, φυλακισμένου ακτιβιστή και Βρετανοαιγύπτιου πολίτη
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚαν: Ξεκίνησαν νέες έρευνες στην Πορτογαλία 18 χρόνια μετά την εξαφάνιση

Διεθνή / Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚαν: Ξεκίνησαν νέες έρευνες στην Πορτογαλία 18 χρόνια μετά την εξαφάνιση

Οι αρχές της Πορτογαλίας και της Γερμανίας ξαναρχίζουν τις έρευνες για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν, με επίκεντρο πηγάδια και εγκαταλελειμμένα κτίρια κοντά στο σημείο που χάθηκε το 2007
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια