Κέρι για το μακελειό στο Ορλάντο: Μην ρίχνουμε ευθύνες στη μια θρησκεία ή στην άλλη

Κέρι για το μακελειό στο Ορλάντο: Μην ρίχνουμε ευθύνες στη μια θρησκεία ή στην άλλη Facebook Twitter
3

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κάλεσε σήμερα τους αμερικανούς πολίτες να μην υποδεικνύουν ως ένοχες την μια θρησκεία ή την άλλη έπειτα από το μακελειό στο νυχτερινό κέντρο Pulse στη Φλόριντα όπου 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση ενός 29χρονου γιου αφγανών μεταναστών και γεννημένου στις ΗΠΑ, στην πιο αιματηρή επίθεση στο είδος της στην ιστορία των ΗΠΑ.

"Το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να ξεκινήσουμε να υποδεικνύουμε ενόχους την μια ομάδα ή μια μορφή σεκταρισμού ή μια άλλη ή μια θρησκεία ή την άλλη. Δεν είναι αυτές οι αξίες της χώρας μας", δήλωσε ο Κέρι στους δημοσιογράφους, πριν από την συνάντηση του με τον Κύπριο ομόλογο του Ιωάννη Κασουλίδη.

Εν τω μεταξύ, ο Όμαρ Ματίν, ο 29χρονος που σκότωσε 49 ανθρώπους σε ένα γκέι μπαρ στο Ορλάντο της Φλόριντα είχε ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία το 2011 και το 2012, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος για θέματα ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας αυτής, ο υποστράτηγος Μανσούρ Τούρκι.

"Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο ο Ματίν συμμετείχε στο ούμρα, το "μικρό προσκύνημα" για 10 ημέρες τον Μάρτιο του 2011 και για οκτώ ημέρες τον ίδιο μήνα της επόμενης χρονιάς.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM