Σε μια κίνηση πρωτοφανή για τα χρονικά της Βρετανίας, ο Κάμερον έδωσε στην δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις

Σε μια κίνηση πρωτοφανή για τα χρονικά της Βρετανίας, ο Κάμερον έδωσε στην δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις Facebook Twitter
4


Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον έδωσε στην δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις, σε μια προσπάθεια να δώσει ένα τέλος στα ερωτήματα που ανέκυψαν σχετικά με την προσωπική του οικονομική κατάσταση, μετά την αποκάλυψη των Panama Papers και τα εξωχώρια επενδυτικά ταμεία που διατηρούσε ο Ίαν Κάμερον, ο πατέρας του πρωθυπουργού.


Μετά τις αποκαλύψεις των εγγράφων και μετά από τέσσερις ανακοινώσεις με μπερδεμένες διατυπώσεις που εκδόθηκαν από τις υπηρεσίες του πρωθυπουργού, ο Κάμερον παραδέχτηκε την Πέμπτη σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ότι είχε μετοχές σε αυτά τα ταμεία μέχρι το 2010.


Σε μια πρωτοφανή κίνηση, για πρωθυπουργό στην ιστορία της Βρετανίας, ο Βρετανός πρωθυπουργός έδωσε στην δημοσιότητα τα τυπικώς εμπιστευτικά δεδομένα, μετά και την παραδοχή του ότι θα έπρεπε να είχε διαχειριστεί καλύτερα την υπόθεση.


Σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις που δημοσιεύτηκαν από την εταιρεία ορκωτών λογιστών RNS - και αφορούν έξι χρόνια - ο Κάμερον πλήρωσε φόρους ύψους 75.898 λιρών (94.082 ευρώ) επί εισοδήματος 200.307 λιρών (248,297ευρώ) κατά το οικονομικό έτος 2014 – 2015, στην πιο πρόσφατη δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, το εισόδημα του αποτελείται από μισθό ύψους 140.522 λιρών, φορολογητέες δαπάνες 9.834 λιρών, 46.899 λίρες από το μισό του μερίδιου του ενοικίου που λαμβάνει από την οικογενειακή του οικεία στο Λονδίνο και 3.052 λίρες από επιτόκια αποταμιεύσεων.


Παράλληλα σήμερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη θέσπιση μιας νέας επιχειρησιακής ομάδας, στην οποία θα ηγούνται από κοινού οι φορολογικές αρχές της χώρας και η εθνική υπηρεσία καταπολέμησης εγκλήματος, με στόχο να προωθηθεί το έργο που έχει κάνει η Βρετανία στην καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και ενάντια στη φοροδιαφυγή.


"Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς δράσης για την καταπολέμηση της παγκόσμιας μάστιγας της φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής και γενικότερα της διεθνούς διαφθοράς", δήλωσε ο Κάμερον με ανακοίνωση του.


"Σαφώς πρέπει να υπάρξει περαιτέρω πρόοδος και αυτή η επιχειρησιακή ομάδα θα στελεχωθεί με τους καλύτερους βρετανούς εμπειρογνώμονες για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη που σχετίζεται με τα Panama Papers", πρόσθεσε.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως έχει εντοπίσει 2 δισεκατομμύρια λίρες σε φοροδιαφυγή σε υπεράκτιες εταιρείες από το 2010 και οι αρχές διεξάγουν ήδη έρευνα σε 700 πρόσωπα που συνδέονται με τον Παναμά.


Η επιχειρησιακή ομάδα θα λάβει επιχορήγηση 10 εκατομμύρια λίρες για να ξεκινήσει την λειτουργία της, ανέφερε η κυβέρνηση.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άσυλο σε πολίτες της Συρίας: Η Ελλάδα η δεύτερη χώρα της ΕΕ που εκδίδει αρνητικές αποφάσεις

Διεθνή / Άσυλο σε πολίτες της Συρίας: Η Ελλάδα η δεύτερη χώρα της ΕΕ που εκδίδει αρνητικές αποφάσεις

Πρόθεση των ελληνικών αρχών είναι να επανεξετάσει το χορηγηθέν καθεστώς «πρόσφυγα» σε Σύρους πολίτες και να ανακαλεί για όσα από αυτά έχουν εκλείψει οι λόγοι χορήγησής τους
LIFO NEWSROOM
Σύγχυση με τους δασμούς Τραμπ: Μετατίθενται για 1η Αυγούστου, αλλά ξεκινούν οι προειδοποιητικές επιστολές

Διεθνή / Σύγχυση με τους δασμούς Τραμπ: Μετατίθενται για 1η Αυγούστου, αλλά ξεκινούν οι προειδοποιητικές επιστολές

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι «τα γράμματα και οι συμφωνίες» ξεκινούν σήμερα, ενόψει της λήξης του αρχικού 90ήμερου διαστήματος – Αναστάτωση στις αγορές της Ασίας
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο για τη «Ριβιέρα» στη Γάζα και η εμπλοκή του Τόνι Μπλερ

Διεθνή / Το σχέδιο για τη «Ριβιέρα» στη Γάζα και η εμπλοκή του Τόνι Μπλερ

Ένα φιλόδοξο σχέδιο που παρουσιάστηκε σε ΗΠΑ και διεθνείς εταίρους προτείνει την ανασυγκρότηση της Γάζας με οικονομικές ζώνες, τεχνολογικές επενδύσεις και μετακίνηση μέρους του πληθυσμού, προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM
Στο Κατάρ ο Νετανιάχου για συνομιλίες με Τραμπ - Ελπίδες για κατάπαυση πυρός με Χαμάς εντός της εβδομάδας

Διεθνή / Στο Κατάρ ο Νετανιάχου για συνομιλίες με Τραμπ - Ελπίδες για κατάπαυση πυρός με Χαμάς εντός της εβδομάδας

Ο πρώτος γύρος των συνομιλιών στην πρωτεύουσα του Κατάρ δεν απέδωσε αποτελέσματα, καθώς η ισραηλινή αντιπροσωπεία δεν είχε εξουσιοδότηση για την επίτευξη τελικής συμφωνίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Τζειμς Καμερον (πρωθυπουργός Ηνωμενου Βασιλειου) : Ετήσιος μισθός 250.000 ευρωΕλενη Μενεγακη (τηλεπαρουσιάστρια Alpha Channel) : Mηνιαιος μισθός 125.000 ευρώ...
Τζειμς Καμερον (πρωθυπουργός Ηνωμενου Βασιλειου) : Ετήσιος μισθός 250.000 ευρωΕλενη Μενεγακη (τηλεπαρουσιάστρια Alpha Channel) : Mηνιαιος μισθός 125.000 ευρώ...