Απεργία την Πρωτομαγιά

Ο Hedi Slimane, ο "Μίδας" του Saint Laurent αποχωρεί από τα ηνία του θρυλικού οίκου

Ο Hedi Slimane, ο "Μίδας" του Saint Laurent αποχωρεί από τα ηνία του θρυλικού οίκου Facebook Twitter
1


H φημολογία για την αποχώρηση υπήρχε εδώ και καιρό καθώς το συμβόλαιο του με τον οίκο Dior έληξε πριν λίγες μέρες και δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση για ανανέωση. Και επισήμως όμως σήμερα ο Hedi Slimane παύει να ηγείται του οίκου Saint Laurent από τη θέση του creative director.

"Αυτό που ο Yves Saint Laurent πέτυχε τα τελευταία τέσσερα χρόνια αντιπροσωπεύει ένα μοναδικό κεφάλαιο στην ιστορία του οίκου,"  αναφέρει ο François-Henri Pinault, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Kering. "Είμαι ευγνώμων στον Hedi Slimane, και σε όλη την ομάδα Yves Saint Laurent, που χάραξαν το μονοπάτι της επιτυχίας το οποίο εξασφαλίζει τη μακροζωία σε αυτό το θρυλικό εμπορικό σήμα." πρόσθεσε.

Ακόμη δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση για τον αντικαταστάτη, αλλά πολλά έντυπά μόδας θέλουν φαβορί για τη θέση τον Anthony Vaccarello ο οποίος ήταν στο τιμ της Donatella Versace.

O 47χρονος Hedi Slimane, γιος μιας Ιταλίδας και ενός Τυνήσιου, ξεκίνησε την καριέρα του προσπαθώντας να γίνει συντάκτης μόδας στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, αλλά δεν τα κατάφερε. Σήμερα θεωρείται "Μίδας" για την εξέλιξη του ΥSL τα τελευταία χρόνια. Επί της θητείας του τόλμησε να αφαιρέσει από το label τo αρχικό "Yves" και κατάφερε μέσα σε τέσσερα χρόνια να αυξήσει τα κέρδη από ‎353 εκατομμύρια το 2011 σε 707 εκατομμύρια το 2015.

Στον όμιλο Kering ανήκουν επίσης οι οίκοι Balenciaga, Stella McCartney και Alexander McQueen, ενώ όμιλος ειδών πολυτελείας ελέγχει και την εταιρία αθλητικών ειδών Puma.

Πολιτισμός
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια