Ομπάμα: Εξυπηρετεί τους τζιχαντιστές ο στιγματισμός των μουσουλμάνων

Ομπάμα: Εξυπηρετεί τους τζιχαντιστές ο στιγματισμός των μουσουλμάνων Facebook Twitter
3

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, εκτίμησε σήμερα πως "ο στιγματισμός" των μουσουλμάνων εξυπηρετεί τους τζιχαντιστές "που θέλουν να μας στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου", καταδικάζοντας έμμεσα προτάσεις των υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το Λευκό Οίκο.

Στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, "οι βασικοί μας εταίροι είναι οι Αμερικανοί μουσουλμάνοι", δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας, μετά τις επιθέσεις της Τρίτης στις Βρυξέλλες την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Ο κ. Ομπάμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά για τους τουλάχιστον δύο Αμερικανούς πολίτες που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις "στις οποίες τουλάχιστον 14 Αμερικανοί τραυματίστηκαν".

Πρέπει να απορρίψουμε κάθε απόπειρα στιγματισμού των Αμερικανών μουσουλμάνων" και να χαιρετίσουμε "την τεράστια συμβολή τους στη χώρα μας και στον τρόπο ζωής μας", δήλωσε ο κ. Ομπάμα.

"Αυτές οι απόπειρες έρχονται σε σύγκρουση με το χαρακτήρα, τις αρχές και την ιστορία μας ως έθνος που βασίστηκε στην έννοια της θρησκευτικής ελευθερίας", συνέχισε.

"Είναι επίσης αντιπαραγωγικό. Εξυπηρετεί άμεσα το παιχνίδι των τρομοκρατών, οι οποίοι θέλουν να μας στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου και θέλουν να έχουν έναν λόγο για να στρατολογήσουν όλο και περισσότερους ανθρώπους για τον σκοπό τους που είναι στραμμένο στο μίσος", σημείωσε.

Οι βασικοί υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ και Τεντ Κρουζ, πρότειναν τη διεξαγωγή περιπολιών της αστυνομίας σε συνοικίες όπου διαμένουν Μουσουλμάνοι. Ο κ. Τραμπ θέλει επίσης να απαγορεύσει προσωρινά την είσοδο των ΗΠΑ στους μουσουλμάνους, φοβούμενος πως θα μπορούσαν να βρίσκονται εξτρεμιστές αναμεσά τους.

Ο κ. Ομπάμα αναγνώρισε πως το Ισλαμικό Κράτος "αποτελεί απειλή για το σύνολο του πολιτισμένου κόσμου", αλλά υποσχέθηκε πως "οι τρομοκράτες θα αποτύχουν".

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ξανανοίγει τη συζήτηση για τα όρια της πολιτισμικής ουδετερότητας

Διεθνή / Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ανοίγει νέο κύκλο αντιδράσεων

Η απόφαση της Venice Biennale να συμπεριλάβει ξανά τη Ρωσία στις εθνικές συμμετοχές του 2026 άνοιξε νέο κύκλο αντιδράσεων από το Κίεβο, από Ευρωπαίους πολιτικούς και από τον διεθνή καλλιτεχνικό χώρο.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ για Στενά του Ορμούζ: «Είναι τιμή μου να τα κρατήσω ανοιχτά για την Κίνα και άλλες χώρες»

Οι ΗΠΑ θα άρουν επίσης όλες τις κυρώσεις που σχετίζονται με το πετρέλαιο σε ορισμένες χώρες, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις τιμές της ενέργειας εν μέσω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΟΜΙΛΙΑ

Διεθνή / Τραμπ για τον πόλεμο με το Ιράν: «Είναι μια βραχυπρόθεσμη εκδρομή, ο κόσμος μας σέβεται περισσότερο από ποτέ»

«Δεν θα υποχωρήσουμε μέχρι ο εχθρός να ηττηθεί ολοκληρωτικά και αποφασιστικά», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στη Φλόριντα
THE LIFO TEAM