ΗΠΑ: Σχολείο τιμωρεί 14χρονη επειδή έκανε μια αγκαλιά σε συμμαθητή της

ΗΠΑ: Σχολείο τιμωρεί 14χρονη επειδή έκανε μια αγκαλιά σε συμμαθητή της Facebook Twitter
2

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα social media των ΗΠΑ η απόφαση ενός διευθυντή σχολείου να τιμωρήσει 14χρονη μαθήτρια, επειδή για κάποια δευτερόλεπτα έκανε μια αγκαλιά σε συμμαθητή της που της είπε ότι «είχε μια κακή ημέρα».  Πριν από αυτό το περιστατικό η 14χρονη  Ella Fishbough δεν είχε ποτέ πρόβλημα στο σχολείο.

 «Ήταν κυριολεκτικά για ένα δευτερόλεπτο», είπε η Έλα που τιμωρήθηκε  με κράτηση για ένα πρωί και με μια «κηλίδα» στο καθαρό ως τότε πειθαρχικό ιστορικό της.  

Το περιστατικό συνέβη στο Jackson Heights Middle School στο Oviedo, της Φλόριντα, μια περιοχή στην οποία ο κώδικας δεοντολογίας απαγορεύει τις "ανάρμοστες ή άσεμνες πράξεις", συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε  "ανεπιθύμητης ή ακατάλληλης συγκινητικής, ή οποιας άλλης φυσικής πράξης που θεωρείται προσβλητική, κοινωνικά απαράδεκτη ή δεν είναι κατάλληλη για το εκπαιδευτικό περιβάλλον."

Από εκεί και πέρα εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε διευθυντή να καθορίσει τι είναι συγκινητικό και τι ακατάλληλο. Σύμφωνα με το WFTV του Ορλάντο, οι αγκαλιές είναι στα απαγορευμένα φέτος από τον διευθυντή, όπως και το να κρατάς το χέρι του άλλου, να ακουμπάς τους ώμους και να φιλήσεις κάποιον.

Όλες αυτές οι ενέργειες θεωρούνται από το σχολείο ότι είναι PDA (Public Displays of Affection)  και μπορεί να οδηγήσουν σε μια σειρά από  πειθαρχικά μέτρα, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

ΗΠΑ: Σχολείο τιμωρεί 14χρονη επειδή έκανε μια αγκαλιά σε συμμαθητή της Facebook Twitter

Η Έλα ήταν «σταμπαρισμένη», αφού τον περασμένο μήνα το ίδιο αγόρι είχε βάλει το χέρι του γύρω από το κεφάλι της.

«Αν η διεύθυνση δεν μπορεί να βρεί τη διαφορά μιας κατάλληλης αγκαλιάς από μια ακατάλληλη αγκαλιά, τότε έχουμε πρόβλημα εδώ", δήλωσε  η μητέρα της Ella, Kathy Fishbough.

 «Ξέρεις, οι αγκαλιές οδηγούν σε άλλα πράγματα," δήλωσε ο επιστάτης του σχολείου, σημειώνοντας ότι δεν θέλει εξαλλοσύνες από τους μαθητές.

Πάντως, πολλές από  αυτές τις πολιτικές έχουν τεθεί σε ισχύ  την τελευταία δεκαετία, και ορισμένες από αυτές έχουν εγκριθεί από τις επιτροπές γονέων-καθηγητών.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / WSJ: Τα κράτη του Κόλπου άρουν τους περιορισμούς για την επιχείρηση «Project Freedom» στα Στενά του Ορμούζ

Η απόφαση ανοίγει τον δρόμο για την επανέναρξη της αμερικανικής επιχείρησης καθοδήγησης και επίβλεψης πλοίων που βρίσκονται εγκλωβισμένα στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι η μετανάστευση έχει μετατρέψει την Ευρώπη σε «εκκολαπτήριο» τρομοκρατίας

«Ως γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού και των αξιών του, η Ευρώπη πρέπει να δράσει τώρα και να σταματήσει τη σκόπιμη παρακμή της», σημειώνεται σε σχετικό κείμενο
THE LIFO TEAM
ΜΠΟΝΙ ΤΑΙΛΕΡ ΤΕΧΝΗΤΟ ΚΩΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Διεθνή / Νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα η Μπόνι Τάιλερ μετά από επέμβαση στο έντερο

Την Τετάρτη είχε γίνει γνωστό ότι η τραγουδίστρια υποβλήθηκε σε επείγουσα επέμβαση στο έντερο, με την αρχική ανακοίνωση να αναφέρει ότι η επέμβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ότι η ίδια αναρρώνει
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Διεθνή / Χανταϊός: Οι βρετανικές αρχές ζητούν καραντίνα 45 ημερών για επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου

Δύο Βρετανοί βρίσκονται ήδη σε απομόνωση στα σπίτια τους, έπειτα από πιθανή έκθεση στον ιό, ενώ ένας 56χρονος Βρετανός νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στην Ολλανδία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Το Ιράν εξετάζει την πρόταση των ΗΠΑ ενώ ο Τραμπ απειλεί: «Αν δεν συμφωνήσουν, οι βομβαρδισμοί θα αρχίσουν»

Η Τεχεράνη μελετά το αμερικανικό σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, ενώ η Ουάσινγκτον συνεχίζει τις στρατιωτικές πιέσεις και τις απειλές για νέα χτυπήματα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΪΟΣ

Διεθνή / Χανταϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα 5 από τα 8 φερόμενα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα, δεδομένου της περιόδου επώασης της νόσου που μπορεί να φτάσει έως και τις έξι εβδομάδες
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM