Πόσο θα κοστίζει η επίσκεψη σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους από 1η Απριλίου 2016

Πόσο θα κοστίζει η επίσκεψη σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους από 1η Απριλίου 2016 Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
2

Το «πράσινο φως» στις σχετικές προτάσεις που αφορούν 17 ενιαία εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Αργολίδας, της Ημαθίας, της Μεσσηνίας, των Ιωαννίνων, της Πρέβεζας, των Δωδεκανήσων, των Κυκλάδων, της Κρήτης, της Κέρκυρας και της Σάμου έδωσε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη την επισκεψιμότητά τους, τα ισχύοντα ενιαία εισιτήρια και την αγοραστική τους κίνηση, καθώς και τις προτάσεις των Εφορειών Αρχαιοτήτων και των Δημόσιων Μουσείων.

Οι νέες τιμές θα ισχύσουν σε συγκεκριμένους χώρους πιλοτικά από 1η Απριλίου 2016 με σκοπό στο μέλλον οι χώροι αυτοί να αυξηθούν.

Τα ενιαία εισιτήρια θα έχουν διάρκεια από δύο ως πέντε ημέρες και ορίστηκαν έτσι ώστε να συνδυάζουν έναν τουλάχιστον αρχαιολογικό χώρο ή μουσείο με σημαντική επισκεψιμότητα (δηλαδή, τον περασμένο Αύγουστο να είχε κόψει πάνω από 1.000 εισιτήρια), με χώρους ή και μουσεία της περιοχής, με μικρή αναγνωρισιμότητα.


Ειδικότερα,τα ενιαία εισιτήρια που θα ισχύσουν από 1/4/2016 πιλοτικά είναι τα εξής:


Στην Αθήνα:

  • Αρχαιολογικοί Χώροι: Ακρόπολη και Κλιτύες, Αρχαία Αγορά (και Μουσείο Στοάς Αττάλου), Ρωμαϊκή Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Ολυμπιείο, Κεραμεικός (και Μουσείο εντός του χώρου), Λύκειο Αριστοτέλους τα εισιτήρια θα είναι 30 ευρώ το κύριο και 15 ευρώ το μειωμένο (διάρκειας 5 ημερών).
  • Μουσεία: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Επιγραφικό Μουσείο, Νομισματικό Μουσείο, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο τα εισιτήρια θα είναι 15 ευρώ το κύριο και 8 ευρώ το μειωμένο (διάρκειας 3 ημερών).

Στην Αργολίδα:

  • Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία: Ασκληπιείο Επιδαύρου (Χώρος-Μουσείο), Μυκήνες (Χώρος-Μουσείο), Τίρυνθα, Δενδρά, Μιδέα, Λέρνα, Αρχαίο Θέατρο και Αγορά 'Αργους, Φρούριο Παλαμηδίου, Μουσείο Ναυπλίου, Μουσείο 'Αργους, Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας 30 ευρώ το κύριο και 15 ευρώ το μειωμένο (διάρκειας 5 ημερών).

Στα Δωδεκάνησα:

  • Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία Κω: Ασκληπιείο, Ρωμαϊκή Οικία, Κάστρο Νεραντζιάς, Αρχαιολογικό Μουσείο 13 ευρώ το κύριο και 7 ευρώ το μειωμένο (διάρκειας 3 ημερών).

  • Μνημεία και Μουσεία Πόλης Ρόδου: Παλάτι Μ. Μαγίστρου, Αρχαιολογικό Μουσείο, Κοσμητική Συλλογή, Παναγία Κάστρου 10 ευρώ το κύριο και 5 το μειωμένο (διάρκειας 3 ημερών).

Στην Ημαθία:

  • Αρχαιολογικός Χώρος και Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών, Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας 10 ευρώ το κύριο και 5 ευρώ το μειωμένο (διάρκειας 3 ημερών).

Στο Ηράκλειο:

  • Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Αρχαιολογικός Χώρος Κνωσού 14 ευρώ το κύριο και 7 ευρώ το μειωμένο (διάρκειας 3 ημερών).

Στη Θεσσαλονίκη:

  • Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Λευκός Πύργος, Αρχαιολογικός Χώρος και Μουσείο Ρωμαϊκής Αγοράς, Γαλεριανό Συγκρότημα - Αψιδωτή Αίθουσα 15 ευρώ το κύριο και 8 ευρώ το μειωμένο (διάρκειας 3 ημερών).

Στα Ιωάννινα:

  • Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων, Αρχαιολογικός Χώρος Δωδώνης 8 ευρώ το κύριο και 4 το μειωμένο (διάρκειας 2 ημερών).

Στην Κέρκυρα:

  • Μουσείο Παλαιοπόλης (Μον Ρεπό), Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας Μουσείο Αντιβουνιώτισσας, Παλαιό Φρούριο, Μουσείο Ασιατικής Τέχνης 14 ευρώ το κύριο και 7 ευρώ το μειωμένο (διάρκειας 3 ημερών).

Στις Κυκλάδες:

  • Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία Θήρας: Αρχαία Θήρα, Ακρωτήρι, Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, Συλλογή Εικόνων και Κειμηλίων Πύργου 14 ευρώ το κύριο και 7 ευρώ το μειωμένο (διάρκειας 4 ημερών).

  • Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία Νάξου: Ύρια (Χώρος και Συλλογή), Σαγκρί (Χώρος και Συλλογή), Αρχαιολογικό Μουσείο Νάξου, Επιτόπιο Μουσείο Μητρόπολης, Αρχαιολογική Συλλογή Απειράνθου, Αρχαιολογική Συλλογή Κουρουνοχωρίου, Πύργος Γλέζου 9 ευρώ το κύριο και 5 το μειωμένο (διάρκειας 5 ημερών).

Στο Λασίθι Κρήτης:

  • Αρχαιολογικοί Χώροι και τα Μουσεία Σητείας και Ιεράπετρας: Ίτανος, Παλαίκαστρο, Πετράς, Καζάρμα Σητείας, Μουσείο Σητείας, Αρχαιολογική Συλλογή Ιεράπετρας 7 ευρώ το κύριο και 4 ευρώ το μειωμένο (διάρκειας 5 ημερών).

Στη Μεσσηνία:

  • Αρχαιολογικός Χώρος και Μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης: Κάστρο Καλαμάτας, Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας (Καλαμάτα), Μουσείο Μούρτζινων, Καρδαμύλη 11 ευρώ το κύριο και 6 ευρώ το μειωμένο (διάρκειας 3 ημερών).

Στην Πρέβεζα:

  • Αρχαιολογικοί Χώροι και τα Μουσεία της Π.Ε. Πρέβεζας: Νικόπολη (Χώρος και Μουσείο), Κασσώπη, Νεκρομαντείο, Κάστρο Πάργας 11 ευρώ το κύριο και 6 ευρώ το μειωμένο (διάρκειας 4 ημερών).

Στη Σάμο:

  • Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία Σάμου: Ευπαλίνειο Όρυγμα, Ηραίο, Αρχαιολογικό Μουσείο Βαθέος, Αρχαιολογικό Μουσείο Πυθαγορείου 13 ευρώ το κύριο και 7 ευρώ το μειωμένο (διάρκειας 3 ημερών).

Στα Χανιά: Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή Συλλογή Χανίων, Αρχαιολογικό Μουσείο Κισάμου, Αρχαιολογικός Χώρος Απτέρας 6 ευρώ το κύριο και 3 ευρώ το μειωμένο (διάρκειας 3 ημερών).

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Πίστευα ότι είμαστε οι μωρότεροι αλλά υπάρχουν και οι αρχαιολόγοι.Όταν έχω κάρτα εκπαιδευτικού που δείχνει ότι έχει ισχύ τέσσερα χρόνια καταλαβαίνεις ότι δεν είμαι αναπληρωτής.Ευτυχώς στον ΕΟΠΥY δεν χρειάζεται κάθε χρόνο θεώρηση του βιβλιαρίου πλέον γιατί εκεί μάλλον δεν δουλεύουν αρχαιολόγο που η ανασκαφές κάτω από τον ήλιο τους έχουν πειράξει.
Μια χαρά είναι. Αυτό που όμως δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως για να βγάλεις κάρτα εκπαιδευτικού που σου παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα μουσεία, θα πρέπει να είσαι μόνιμος εκπαιδευτικός. Αλλά αν και μόνιμος, που δυστυχώς στην Ελλάδα συναινεί ότι δεν απολύεσαι, θα πρέπει κάθε τέσσερα χρόνια να την ανανεώνεις, γιατί έχει ημερομηνία λήξης σαν να είναι κονσέρβα με ντολμάδες. Ελληνική αθάνατη γραφειοκρατία!!!