Να πώς εκδικείται εταιρεία τον μεγιστάνα που εξόργισε τον πλανήτη με το φάρμακο για το aids

Να πώς εκδικείται εταιρεία τον μεγιστάνα που εξόργισε τον πλανήτη με το φάρμακο για το aids Facebook Twitter
3

Τον Σεπτέμβριο ο Martin Shkreli δέχθηκε το μένος ολόκληρου του πλανήτη όταν αύξησε την τιμή του Daraprim, ενός φαρμάκου που χρησιμοποιείται από ασθενείς με AIDS, από 13.50 δολάρια σε 750 δολάρια.

Η αύξηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα τη δημόσια κατακραυγή κατά του Shkreli.


Κατά τη διάρκεια της διαμάχης, ο νεαρός, αλαζόνας επιχειρηματίας προσπάθησε να δικαιολογηθεί κατηγορώντας την ανεξέλεγκτη δύναμη της αγοράς.

Οι ίδιες, ωστόσο δυνάμεις πιθανότατα θα οδηγήσουν εκτός αγοράς το Daraprim αφού ένα γενόσημο που θα πωλείται στην τιμή του ενός δολαρίου βγαίνει σύντομα την αγορά.


Η Imprimis Pharmaceuticals ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει ένα χάπι που περιέχει πυριμεθαμίνη, το συστατικό στο Daraprim που καταπολεμά την τοξοπλάσμωση, μια παρασιτική ασθένεια που απειλεί τους ασθενείς με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως αυτούς με aids.

Η φαρμακευτική αγωγή της Imprimis δεν είναι ταυτόσημη με τον ανταγωνιστή της. Όμως, σύμφωνα με την Ars Technica, θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως μια αποτελεσματική και πολύ φθηνότερη εναλλακτική λύση, δεδομένου ότι το Daraprim είναι το μόνο άλλο φάρμακο στην αγορά, με βάση την πυριμεθαμίνη.


Ο CEO της Imprimis Mark L. Baum, αναφέρει ότι η εταιρεία προσπαθεί να πολεμήσει την εκτίναξη των τιμών των φαρμάκων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

«Είναι αναμφισβήτητο ότι οι τιμές των γενόσημων φαρμάκων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος. «Οι αυξήσεις των τιμών των φαρμάκων, μας έκαναν να ανησυχήσουμε και μας ανάγκασαν να λάβουμε θετικά μέτρα ώστε να βοηθήσουμε τους άπορους ασθενείς».

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Στην Αμερική θα πιάσει . Εδώ δεν υπάρχει περίπτωση γιατί αρκετοί γιατροί δεν σου δίνουν αυτό που λειτουργεί αλλά αυτό που τους δίνει την καλύτερη μίζα.