Η Μις Ιταλία θα ήθελε να μπορούσε να ζει στον πόλεμο

Η Μις Ιταλία θα ήθελε να μπορούσε να ζει στον πόλεμο Facebook Twitter
4

Οι ερωτήσεις στις υποψήφιες στα καλλιστεία, όπου κι αν διοργανώνονται είναι λίγο-πολύ προβλέψιμες, όσο προβλέψιμες είναι και οι απαντήσεις. «Ειρήνη και αγάπη για όλο τον κόσμο», «τι χόμπι έχετε;» κτλ. Στην περίπτωση της Μις Ιταλία Alice Sabatini όμως η απάντηση αρχικά εξέπληξε και στη συνέχεια ξεσήκωσε αντιδράσεις και συζητήσεις.

Η ερώτηση ήταν «σε ποια εποχή θα θέλατε να ζούσατε;» και η απάντηση «στο 1942».

 

Η Μις Ιταλία θα ήθελε να μπορούσε να ζει στον πόλεμο Facebook Twitter

Ένα από τα μέλη της επιτροπής είπε στην Σαμπατίνι ότι θα μπορούσε να διαβάσει στα βιβλία για όσα έγιναν στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και εκείνη του απάντησε ότι είναι γυναίκα «κι έτσι κι αλλιώς θα έμενα στο σπίτι, δεν θα είχα πάει στρατιώτης».

Με την απάντηση και την τοποθέτηση αυτή της Ιταλίδας βασίλισσας της ομορφιάς η συζήτηση άναψε στη γειτονική χώρα με τους περισσότερους που συμμετείχαν,-όπως ο  δημοσιογράφος και καθηγητής Alex Corlazzoli-να ρίχνουν το ανάθεμα στο εκπαιδευτικό σύστημα και στους ανίκανους εκπαιδευτικούς, χαρακτηρίζοντας την Σαμπατίνι «προϊόν του σχολείου μας».

Ο Corlazzoli έθεσε νέα ερωτήματα: «Η γυναίκα στο σπίτι; Η Σαμπατίνι δεν άκουσε τίποτα για τις γυναίκες που πολεμούσαν στην αντίσταση, που πέθαναν πολεμώντας τους Ναζί; Τίποτα για όσους οδηγήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης; Για τη σφαγή των SS στην Μπολόνια που θέρισαν με τα πολυβόλα εκατοντάδες αμάχους;»

Στα κοινωνικά δίκτυα έβρεχε θυμωμένα σχόλια, αλλά υπήρχαν και εμπνευσμένα κολάζ με την εστεμμένη Σαμπατίνι δίπλα στον Χίτλερ ή τον Μουσολίνι και σε σκηνές από τον πόλεμο. "Μου αρέσει η μυρωδιά της ναπάλμ το πρωί" έγραψε κάποιος στο hashtag  "AliceNelPaeseDelleMeraviglie" ("H Aλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων").

Η Μις Ιταλία θα ήθελε να μπορούσε να ζει στον πόλεμο Facebook Twitter
Η Μις Ιταλία θα ήθελε να μπορούσε να ζει στον πόλεμο Facebook Twitter
Η Μις Ιταλία θα ήθελε να μπορούσε να ζει στον πόλεμο Facebook Twitter
Η Μις Ιταλία θα ήθελε να μπορούσε να ζει στον πόλεμο Facebook Twitter
Η Μις Ιταλία θα ήθελε να μπορούσε να ζει στον πόλεμο Facebook Twitter

Μετά την τηλεοπτική πανωλεθρία η Sabatini προσπάθησε να σώσει ό, τι μπορούσε «επιστρατεύοντας» τη γιαγιά της:  «Η προγιαγιά μου έζησε τον πόλεμο και συχνά μου έλεγε για εκείνες τις στιγμές, ήθελα να καταλάβω τι συνέβαινε γιατί σήμερα τα πάντα φαίνονται τόσο αυτονόητα», είπε.  

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM