Γιούνκερ: Αυτοί που αμφισβητούσαν τις κινήσεις Σαμαρά έρχονται τώρα αντιμέτωποι με τις υποσχέσεις τους

Γιούνκερ: Αυτοί που αμφισβητούσαν τις κινήσεις Σαμαρά έρχονται τώρα αντιμέτωποι με τις υποσχέσεις τους Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
2

Θέση στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα πήρε ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ ο οποίος λίγο μετά τη συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά και μιλώντας σε φοιτητές στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν, στο Βέλγιο είπε:
«Η Ελλάδα έκανε λάθη στο παρελθόν. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έκανε τις σωστές κινήσεις και αυτοί που αμφισβητούσαν αυτές τις κινήσεις κέρδισαν τις εκλογές και τώρα έρχονται αντιμέτωποι με τις προεκλογικές τους υποσχέσεις».

Το σχόλιο του ήταν απάντηση σε σχετικό ερώτημα ελληνίδας φοιτήτριας.

Ο κ. Γιούνκερ είπε επίσης ότι κύριο μέλημά του δεν είναι η ελληνική κυβέρνηση, αλλά οι Έλληνες πολίτες. «Δεν έχουμε το δικαίωμα να αντιμετωπίζουμε τον ελληνικό λαό σαν να είναι το παραμελημένο κομμάτι της Ευρώπης. Πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη» ανέφερε.

Στη συνέχεια υπενθύμισε ότι η ευρωζώνη έχει 19 δημοκρατίες και όχι μία, σε μια ακόμη αιχμή για την ελληνική κυβέρνηση, απέκλεισε πάντως το Grexit, λέγοντας ότι δεν αποτελεί επιλογή.

Ο Γιούνκερ αναφέρθηκε επίσης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,  στις υποχρεώσεις της Ελλάδας απέναντι στην Ευρωζώνη και παράλληλα στην ανάγκη να υπάρχει αλληλεγγύη ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη μέλη.

«Η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει μεγάλα βήματα προς την κατεύθυνσή μας και εμείς πρέπει να ανταποκριθούμε επαρκώς σε αυτά τα βήματα», κατέληξε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Πολιτική / ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Με πρωτοβουλία της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Μιλένας Αποστολάκη, κατατέθηκε σήμερα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Όλοι πηγαίνουν να ζητήσουν δανεικά πατώντας τις δεσμεύσεις τους (όπως κάνει και ο νυν πρωθυπουργός).Κορόιδα ειναι και υποκύπτουν??Θέλουν όλοι να πάρουν αντιλαικά μέτρα??Δεν θέλουν να ξαναεκλεγούν μήπως??Όχι βέβαια..Απλά η κατάσταση για τη χώρα ειναι τόσο δραματική που η διαπραγμάτευση γίνεται απίστευτα δύσκολη...Οι μόνες κυβερνήσεις που τήρησαν το μεγαλύτερο ποσοστό των δεσμεύσεών τους ήταν του πασόκ και της νδ στο παρελθόν... δανείζονταν ανεξέλεγκτα, τα μοίραζαν στο λαό και όλοι ήταν χαρούμενοι, πανεύκολο!!
Ο Γιούγκερ είναι από τους ελάχιστους συμμάχους που έχουμε στην Ευρώπη, οπότε οι επιθέσεις εναντίων του δείχνουν το πόσο ανίκανοι είμαστε στο να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μας.