«Είτε παράταση, είτε πρόγραμμα-γέφυρα, η ουσία δεν αλλάζει...»

«Είτε παράταση, είτε πρόγραμμα-γέφυρα, η ουσία δεν αλλάζει...» Facebook Twitter
Φωτ.: Nikos Libertas / SOOC
5

Κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς, σχετικά με το ζήτημα των διαπραγματεύσεων και των ενδεχόμενων συμφωνιών με τους εταίρους, άσκησε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από την Άρτα, όπου από το πρωί περιοδεύει στις πληγείσες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα περιοχές.

«Από ότι φαίνεται, το περιτύλιγμα μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει μάλλον. Φαίνεται ότι είμαστε μπροστά σε μία συμφωνία, σε ένα νέο πρόγραμμα, εγώ θα το έλεγα μνημόνιο ουσιαστικά, αφού στο μεγαλύτερο μέρος του, τα μνημονικά μέτρα που πάρθηκαν όλα τα προηγούμενα 4-5 χρόνια, θα εξακολουθούν να είναι σε ισχύ» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε:

«Άλλωστε, είναι και με τη σύμφωνη γνώμη από ό,τι φαίνεται της κυβέρνησης και των υπουργών που βρίσκονται στις διαπραγματεύσεις και βεβαίως, το υπόλοιπο μέρος θα συζητηθεί για να καθοριστεί μία νέα συμφωνία μετά από ένα 6μηνο, παράταση ή πρόγραμμα-γέφυρα. Όπως και να ονομαστεί, δεν έχει σημασία, ούτε ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό, για να παρθούν επίσης μέτρα που θα είναι στη λογική, για παράδειγμα, του ΟΟΣΑ, λογική όμως, που είναι σε σύμφωνη γνώμη της τρόικας, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, γιατί αυτή είναι η ουσία, οι θεσμοί υποτίθεται, οι τρεις, που είτε εκπροσωπούνται από υπαλλήλους, είτε εκπροσωπούνται από πιο ανώτερα στελέχη. Η ουσία θα είναι η ίδια, για τον ελληνικό λαό. Δεν θα καλύπτουν λαϊκές ανάγκες, δεν θα καταργήσουν εφαρμοστικούς νόμους, δεν θα καταργήσουν το μνημόνιο».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Οι λαοί της Ευρώπης είναι στο πλευρό μας, οι πρώην κομμουνιστικές Ρωσία και Κίνα μας κοιτάζουν με "λάγνο" βλέμμα και το ΚΚΕ συνεχίζει να καλοκάθεται στη μούχλα του. Δεν είστε δόγμα κύριοι! Πολιτικό κόμμα είστε και μάλιστα ιδιαιτέρως χαϊδεμένο τα τελευταία σαράντα χρόνια. Πότε επιτέλους θ' αλλάξετε σελίδα;
Να αλλάξουν σελίδα σαν την Ρωσία και την Κίνα εννοείς;Έχεις τσεκάρει τι παίζει εκεί;Η μία άνδρο της μαφίας από την παλινόρθωση του καπιταλισμού και μετά και στην άλλη το μοναδικό κομμουνιστικό πράγμα ακόμα είναι το σφυροδρέπανο σε αίθουσες συνεδριάσεων.Να ενστερνιστούν και τον Κάουτσκι σαν τον Τσίπρα;Λευτεριά στο ελληνικό κεφάλαιο που τελεί υπό κατοχή από τους Γερμανούς!Χαϊδεμένο από που;Επειδή σου λέει με χίλιους-δυο τρόπους το πιο απλό πράγμα του κόσμου ό,τι όσο υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο με σκοπό το κέρδος δεν υπάρχει περίπτωση να ζεις σε ένα ελεύθερο και ειρηνικό κόσμο,το έχετε φάει.Η μοναδική μούχλα και ιδεολογικός ευνουχισμός είναι κάτι σοσιαλδημοκρατικές ρεφόρμες που τάζουν αυταπάτες στο εργατικό κίνημα.
Η πραγματικότητα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σου τάζει και δεν θα σου αλλάξει τίποτα ουσιαστικά.Απλό.Ακόμα και κάποιο αποτέλεσμα να επιφέρει,θα είναι βραχυπρόθεσμο.Αυτή είναι η πραγματικότητα.Και γι'αυτό μιλάω για ιδεολογικό ευνουχισμό.Γιατί προτάσσετε ως "πραγματικότητα" τις αυταπάτες που σας καλλιεργούν.