Το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2015

Το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2015 Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
4

Η νέα φορολογική κλίμακα, η οποία θα προβλέπει αφορολόγητο 12.000 ευρώ, θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2015, τα οποία θα δηλωθούν το 2016, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, στο πλαίσιο της συζήτησης της Βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Επίσης εξήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε τροποποιήσεις στη ρύθμιση των 100 δόσεων, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε αυτή ακόμα περισσότεροι οφειλέτες του δημοσίου, όπως για παράδειγμα όσοι οφείλουν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.

Η αναπληρώτρια υπουργός επανέλαβε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Η αντικατάσταση αυτή θα επιφέρει στο δημόσιο απώλειες της τάξης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, οι οποίες όμως θα αποκατασταθούν με τα μέτρα που θα ληφθούν για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Σε ό,τι αφορά τις αντικειμενικές αξίες, η Ν. Βαλαβάνη δεσμεύθηκε για την άμεση διόρθωση τους.

Ανακοίνωσε ακόμα παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των 15.000 μικροομολογιούχων οι οποίοι υπέστησαν απώλειες από το «κούρεμα» που έγινε μέσω του PSI.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Επομένως για φέτος θα υπάρξει εφαρμογή της ίδιας φορολογικής κλίμακας όπως και πέρυσι. Η φορολογική πολιτική μάλλον δεν διέπεται από το μνημόνιο, γιατί αυτό μας έχει τελειώσει όπως διατείνεται η κυβέρνηση.Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, κοντός ψαλμός το τι θα βγει από τον νέο και πολυδιαφημισμένο φόρο, και τότε τα ξαναλέμε.
Η κατάργηση του αφορολόγητου είχε νόημα να πληρώνουν οι κομμώτριες, οι υδραυλικοί και οι ηλεκτρολόγοι που τώρα θα δηλώσουν όλοι πάλι κάτω από 12 χιλιάρικα. Θα οργιάσει πάλι η φοροδιαφυγή.