Εξελέγη ο πρώτος μαύρος γερουσιαστής στο νότο μετά τον Εμφύλιο

Εξελέγη ο πρώτος μαύρος γερουσιαστής στο νότο μετά τον Εμφύλιο Facebook Twitter
2

Τον πρώτο μαύρο Αμερικανό γερουσιαστή μετά τον αμερικανικό Εμφύλιο εξέλεξαν στις χθεσινές ενδιάμεσες εκλογές οι οι ψηφοφόροι της Νότιας Καρολίνας.

Πρόκειται για τον Τιμ Σκοτ που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τηλεοπτικών δικτύων πετυχαίνει μεγάλη και ιστορική νίκη στην πολιτεία από όπου είχε αρχίσει ο αμερικανικός εμφύλιος στο 19ο αιώνα.

"Νομίζω ότι λέει πολλά για τη Νότια Καρολίνα και την εξέλιξη που έχουμε τα τελευταία 50 χρόνια. Αν ψάχνετε για ένα κράτος με την μεγαλύτερη πρόοδο στην ιστορία αυτής της χώρας στο συντομότερο χρονικό διάστημα, κοιτάξτε τη Νότια Καρολίνα. Έχουμε πολλούς λόγους για να είμαστε υπερήφανοι, " είπε ο Scott σε δηλώσεις του, μόλις ψήφισε στις εκλογές.

Ο Σκότ ήταν ήδη γερουσιαστής χωρίς να έχει όμως εκλεγεί αφού είχε αντικαταστήσει τον προκάτοχο του.

Ο πρώτος μαύρος γερουσιαστής στο νότο, ήταν και πάλι Ρεπουμπλικανός, ο Hiram Rhodes Revels,το 1870, του οποίου την εκλογή είχαν προσπαθήσει να ακυρώσουν Δημοκρατικοί.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM