Μετεωρίτης παρά λίγο να χτυπήσει Νορβηγό που έκανε ελεύθερη πτώση

Μετεωρίτης παρά λίγο να χτυπήσει Νορβηγό που έκανε ελεύθερη πτώση Facebook Twitter
6

Απίστευτη τύχη είχε ο Νορβηγός Anders Helstrup, ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας ελεύθερης πτώσης του κοντά στην πόλη Hedmark δύο χρόνια νωρίτερα, παραλίγο να χτυπηθεί από μετεωρίτη που πέρασε ξυστά δίπλα του.

Ο Helstrup δεν κατάλαβε τίποτα κατά τη διάρκεια της πτώσης του, όμως όταν κοίταξε το βίντεο από τις δύο κάμερες που ήταν στερεωμένες στο κράνος του είδε ένα κομμάτι βράχου να πέφτει δίπλα του.

Πήγε το βίντεο σε ειδικούς, οι οποίοι συμπέραναν ότι πρόκειται για κομμάτι μετεωρίτη που είχε επιβραδυνθεί από την ατμοσφαιρική πίεση και έπεφτε στη γη.

 

ο Νορβηγός αστοφυσικός Pal Brekke επιβεβαίωσε σήμερα την ιστορία στη σελίδα Universe Today και είπε ότι το κράτησαν δύο χρόνια μυστικό με την ελπίδα να ανακαλύψουν τον μετεωρίτη.

Δεν τα κατάφεραν και έτσι αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν την ιστορία με την ελπίδα να συγκεντρώσουν περισσότερο κόσμο που θα τους βοηθήσει στην έρευνά τους.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Εντάξει, είπαμε ρε παιδιά, πόσο πια να μπερδέψεις ένα πουλί με μετεωρίτη? Πρώτον ακούγεται ο ήχος του πουλιού (αφού λέτε στο κέιμενο ότι ο Helstrup δεν κατάλαβε τίποτα στη πτώση του, οπότε δεν είναι αυτός). Και δεύτερον δεν γίνεται ένας μετεωρίτης να κάνει στροφή όταν πέφτει..
Αυτο που φαινεται να φωναζει ειναι καποιος συναθλητης του, που πεφτει μαζι του.Ο μετεωριτης φαινεται για λιγο στο 0.15 με 0.16 στο κεντρο της μικρης οθονης.Περναει πολυ γρηγορα.
Ευχαριστούμε βρε Πέτρο. Έβγαλα τα μάτια μου, πριν τη δική σου οδηγία, για να μπορέσω να διακρίνω που ήταν ο μετεωρίτης. Μάλιστα παρατηρούσα μόνο την μεγαλή οθόνη και όχι την μικρή.Νομίζω πως το βίντεο θα έπρεπε εξ αρχής να έχει ανέβει και με slow motion και με pause frame ώστε να μπορέσουμε να δούμε τον μετεωρίτη. Και πάλι, ευχαριστούμε Πέτρο.