No.1

Αμερικανικό πολεμικό περνά το Βόσπορο

Αμερικανικό πολεμικό περνά το Βόσπορο Facebook Twitter
1

Η Τουρκία έδωσε άδεια σε θωρηκτό του Ναυτικού των ΗΠΑ να περάσει τα στενά του Βοσπόρου, εντός των επόμενων δύο ημερών και να κατευθυνθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα, σε μια κίνηση που συνδέεται άμεσα με την ένταση στην περιοχή της Κριμαίας.

Τουρκικές πηγές , μιλώντας με την Hurriyet Daily News την Τετάρτη , αρνήθηκαν να πουν το όνομα του πλοίου, διευκρίνισαν όμως ότι δεν είναι το USS George HW Bush, το πυρηνικό αεροπλανοφόρο, καθώς δεν πληροί τα πρότυπα που ορίζονται από τη Σύμβαση του Montreux του 1936 από την άποψη του βάρους.

Σύμφωνα εν τω μεταξύ με το RT, ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Itar - Tass ότι ένα αντιτορπιλικό των ΗΠΑ αναμένεται να εισέλθει στην Μαύρη Θάλασσα αργότερα αυτή την εβδομάδα .

Την Κυριακή, το Tass ανέφερε ότι πρόκειται για τη φρεγάτα USS Taylor, ένα από τα δύο πλοία του ναυτικού των ΗΠΑ που βρισκόταν στη Μαύρη Θάλασσα για την ασφάλεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι. Σύμφωνα με τη Σύμβαση του Montreux , πολεμικά πλοία των χωρών που δεν βρέχονται από τον Εύξεινο Πόντο δεν μπορούν να παραμείνούν στα νερά της Μαύρης Θάλασσας για περισσότερο από 21 ημέρες. Έτσι, τα αμερικανικά πολεμικά παρέμειναν σε τουρκικό λιμάνι, (δήθεν για επισκευές, σημειώνει το RT) .

Η κίνηση μέσω των τουρκικών στενών αυξάνει  καθώς οι εντάσεις  μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας για τα πρόσφατα γεγονότα στην Κριμαία, συνεχίζουν να σιζοβράζουν.

1

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Το όνομα του καθηγητή αναφέρεται περισσότερες από 250 φορές στα εκατομμύρια emails και έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της έρευνας για τον Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΤΡΑΜΠ ΕΓΓΡΑΦΑ

Διεθνή / «Θα τα εξετάσουμε ξανά»: Τι περιείχαν τα αρχεία Έπσταϊν για τον Τραμπ που φέρεται να έκρυψαν

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε στις 30 Ιανουαρίου «περισσότερες από τρία εκατομμύρια σελίδες», από τα αρχεία Έπσταϊν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ εκπλήρωσε έτσι τη νομική υποχρέωσή της
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια