Αθανασίου: Μεμονωμένες περιπτώσεις η ρατσιστική βία στην Ελλάδα

Αθανασίου: Μεμονωμένες περιπτώσεις η ρατσιστική βία στην Ελλάδα Facebook Twitter
3

«Τα όποια φαινόμενα ρατσιστικής βίας και νεοναζισμού στην Ελλάδα αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις. Ο ελληνικός λαός δεν συγκινείται από τέτοιου είδους ιδέες. Άλλωστε τα περιστατικά αυτά επικρίθηκαν από ολόκληρη την κοινωνία και το σύνολο του πολιτικού κόσμου», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, από τις Βρυξέλλες, όπου παρέλαβε εκ μέρους της ελληνικής Προεδρίας τις συστάσεις της Διεθνούς Αμνηστίας.

«H ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα, το κράτος δικαίου και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελούν θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ. Η ελληνική Προεδρία θα εργαστεί στην κατεύθυνση της ενσωμάτωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις πολιτικές της Ένωσης και της καλύτερης δυνατής διασφάλισης της συνοχής της πολιτικής για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της ΕΕ», προσέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κ. Αθανασίου παρέλαβε τα έξι σημεία των συστάσεων της Διεθνούς Αμνηστίας, όπως γράφει το ΑΠΕ. Η ανώτερη σύμβουλο Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ε.Ε. Νατάσα Καζατσκίνε, η οποία υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να θέσει την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πρώτη γραμμή της δράσης της.

«Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να ενσωματωθεί στους στρατηγικούς προσανατολισμούς του νέου πολυετούς προγράμματος για τη Δικαιοσύνη και τις Εσωτερικές Υποθέσεις. Ο χώρος της ελευθερίας, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης θα πρέπει να δομηθεί γύρω από την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», προσέθεσε η κ. Καζατσκίνε.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι συστάσεις της Διεθνούς Αμνηστίας αναφέρονται στην προσχώρηση της Ε.Ε. στην Ευρωπαϊκή Σύσταση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), την μάχη εναντίον των διακρίσεων, τα δικαιώματα των Ρομά και των γυναικών, την εταιρική υπευθυνότητα και την μεταχείριση μεταναστών και αιτούντων άσυλο.

Ακόμη, η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε από την ελληνική Προεδρία να εξασφαλίσει ότι τηρείται η προσήλωση της Ε.Ε. στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 2 της Συνθήκης, και ότι η συνολική προσέγγιση της Ε.Ε. είναι προσανατολισμένη στην διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Γι' αυτόν τον σκοπό, η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε την Προεδρία να αναπτύξει μία πολυτομεακή εσωτερική στρατηγική-πλαίσιο της Ε.Ε. για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Ας κοιτάξει και μια ρημαδοαπόφαση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, του ΕΔΔΑ. Βλέπω μονίμως μια διπρόσωπη στάση της Ελλάδας έξω Ευρωπαίοι και μέσα κάτι άλλο.