Ταϊλανδέζικο hot-dog, ιταλικά panzerotti και άλλα πρωτότυπα στο Athens Street Food Festival

Ταϊλανδέζικο hot - dog, ιταλικά panzerotti και αμερικάνικα sliders: Όσα πρωτότυπα δοκιμάσαμε στο φετινό Athens Street Food Festival Facebook Twitter
Η πιο αγαπημένη μου γεύση στο φετινό ASFF ήταν το ένα από τα δύο αποκλειστικά πιάτα που ετοίμασε το δημοφιλές Tuk Tuk του Κουκακίου για το φεστιβάλ, το Thai dog με χειροποίητο λουκάνικο από την Chiang Mai.
0

Ήταν 2016 όταν διοργανώθηκε το πρώτο φεστιβάλ στην πόλη που πήρε στα σοβαρά το φαγητό του δρόμου και συγκέντρωσε σε έναν χώρο προτάσεις από πολλές και διαφορετικές κουζίνες, από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Αφρική. Από τότε μέχρι τη φετινή του 6η διοργάνωση το Athens Street Food Festival μας έκανε να δοκιμάσουμε και κάτι άλλο πέρα από σουβλάκι, και έχει φτάσει να είναι πια μια αθηναϊκή παράδοση που περιμένουμε κάθε χρόνο, κάθε Μάιο, στο γνωστό του σημείο, στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, που μεταμορφώνεται κάθε φορά για να μας φιλοξενήσει.

Έτσι και φέτος τα τέσσερα τριήμερα του Μαΐου είναι ημέρες Athens Street Food Festival. Μέσα στα χρόνια το φεστιβάλ έχει προτείνει διάφορες ξεχωριστές ιδέες γύρω από την έννοια του street food, έχει παρουσιάσει και έχει δημιουργήσει διάφορα νέα trends στην εστίαση. Πολλοί μάγειρες, ήδη γνωστοί αλλά και ανερχόμενοι, έχουν τεστάρει τις ιδέες τους εκεί, ενώ κάποιοι άλλοι πρωτοεμφανίστηκαν στο αμαξοστάσιο ως pop-up και, μετά από αυτό, κατέληξαν να γίνουν κανονικό μαγαζί.

Το 6ο Athens Street Food Festival έχει στηθεί έτσι ώστε οι Αθηναίοι foodies να δοκιμάσουν αποκλειστικότητες και ξεχωριστές ιδέες από κουζίνες ολόκληρου του κόσμου, προκειμένου να νιώσουν τη χαρά και την ικανοποίηση που βρίσκει κανείς στη διαδικασία εξερεύνησης ενός καινούργιου γευστικού «σύμπαντος».

Μία από τις πιο αγαπημένες μου Athens Street Food Festival ιστορίες είναι αυτή που η Γωγώ Δελογιάννη μου είχε περιγράψει ως εξής: «Όταν τους είπα ότι θα κατέβω με έναν κωδικό, με κοίταζαν σαν εξωγήινη». Τελικά αυτό έκανε, και τα καταπληκτικά κεφτεδάκια της, που φτιάχνονται με μοσχίδα Κερκίνης, φρέσκα κρεμμυδάκια, φρέσκα αυγά και πάνκο για ψωμί, έγιναν συνώνυμο του ονόματός της. Και μια και μιλήσαμε για εξωγήινους, παρατηρήστε το φετινό theme του φεστιβάλ, που είναι Space.

Ταϊλανδέζικο hot - dog, ιταλικά panzerotti και αμερικάνικα sliders: Όσα πρωτότυπα δοκιμάσαμε στο φετινό Athens Street Food Festival Facebook Twitter
To φεστιβάλ είναι ιδανικό για να δώσει ραντεβού μια μεγάλη παρέα, έτσι ο καθένας μπορεί να φάει ό,τι θέλει αλλά και να δοκιμάσουμε όλοι απ’ όλα όσα θα φτάσουν στο τραπέζι.

Να σας πω τι μου αρέσει εμένα σε αυτό το φεστιβάλ: Είναι ιδανικό για να δώσει ραντεβού μια μεγάλη παρέα, έτσι ο καθένας μπορεί να φάει ό,τι θέλει αλλά και να δοκιμάσουμε όλοι απ’ όλα όσα θα φτάσουν στο τραπέζι. Επίσης, ακόμα και σόλο να βρεθείς εκεί, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχεις γνωστούς.

Μπορείς ακόμα και να πας να πιεις ένα ποτό και να τσιμπήσεις κάτι πριν ξεχυθείς στα μπαρ του κέντρου. Αλλά αυτό που απολαμβάνω περισσότερο είναι αυτή η αίσθηση ότι εκεί θα ανακαλύψω και θα δοκιμάσω κάτι που δεν θα ξαναβρώ εύκολα.

Το 6ο Athens Street Food Festival έχει στηθεί έτσι ώστε οι Αθηναίοι foodies να δοκιμάσουν αποκλειστικότητες και ξεχωριστές ιδέες από κουζίνες ολόκληρου του κόσμου, προκειμένου να νιώσουν τη χαρά και την ικανοποίηση που βρίσκει κανείς στη διαδικασία εξερεύνησης ενός καινούργιου γευστικού «σύμπαντος». Έχει συγκεντρώσει αυθεντικές και πρωτότυπες, αλμυρές και γλυκές γεύσεις, πολλές vegan και vegetarian προτάσεις από το Περού, την Κίνα, το Μεξικό, το Βιετνάμ, την Ιταλία, τις ΗΠΑ, την Ινδία, Ιαπωνία και, φυσικά, από την Ελλάδα.

θα βρούμε κορεάτικο κεμπάπ, ινδικό μπέργκερ και ιταλικά panzerotti, χοτ-ντογκ με γαρδούμπα, vegan fish ‘n’ chips, μέχρι και βατραχοπόδαρα.

Ταϊλανδέζικο hot - dog, ιταλικά panzerotti και αμερικάνικα sliders: Όσα πρωτότυπα δοκιμάσαμε στο φετινό Athens Street Food Festival Facebook Twitter
Η TYSON Comfort Pub συμμετέχει στο Athens Street Food Festival με ένα ειδικά φτιαγμένο street food menu, με smashed burgers σε ψωμάκια μπριός και σε τέσσερις εκδοχές.

Ας δούμε όμως ποιες είναι οι φετινές αποκλειστικότητες του ASFF. O chef patron του Po’ Boys, ο Βασίλης Σπόρος, που έμαθε στην Αθήνα τι πάει να πει αυθεντικό αμερικάνικο BBQ, παρουσιάζει για πρώτη φορά στο φεστιβάλ ένα ολοκαίνουργιο πρότζεκτ, το SLIDER, που τρώγεται στο χέρι και όχι σε πιάτο. Θα δοκιμάσετε κλασικά αμερικανικά μπέργκερ σε τετράγωνα πατατόψωμα-sliders με συνδυασμούς γεύσεων που παραπέμπουν στα diners, ενώ στην κατηγορία των slider sandwiches θα συναντήσετε και ένα smashed vegan burger (The Future) για το οποίο ο σεφ είναι ιδιαίτερα περήφανος. Και αν θέλετε το γλυκό σας αμερικανιά, το SLIDER σερβίρει φρέσκα, γεμιστά donuts με διάφορες επικαλύψεις και γλάσα.

H νέα μπιραρία της πόλης που έχει κατεβάσει πολύ κόσμο μέχρι τη Γλυφάδα, η Tyson Comfort Pub, συμμετέχει στο Athens Street Food Festival με ένα ειδικά φτιαγμένο street food menu, με smashed burgers σε ψωμάκια μπριός και σε τέσσερις εκδοχές: Classic Cheese, BBQ Classic, Truffle και το ομώνυμο Tyson για τετραπλή smash εμπειρία. Παίζει κι άλλο μπέργκερ- αποκλειστικότητα στο Αμαξοστάσιο, αλλά αυτήν τη φορά έχει ελληνικές αναφορές. Η Καλλιόπη Μπεζαντέ του Master Chef 6 κάνει ντεμπούτο στο φεστιβάλ και στο περίπτερο «Της Πόπης» ετοιμάζει μπέργκερ με προβατίνα αλλά και χοτ-ντογκ με γαρδουμπάκι.

Ταϊλανδέζικο hot - dog, ιταλικά panzerotti και αμερικάνικα sliders: Όσα πρωτότυπα δοκιμάσαμε στο φετινό Athens Street Food Festival Facebook Twitter
Η comfort κουζίνα του Σχεδία Home ετοίμασε για το φεστιβάλ το πιο διάσημο αγγλικό πιάτο σε δύο απίθανες παραλλαγές: fish’n’chips κλασικό αλλά και vegan.

Άλλη μια αποκλειστική συμμετοχή στο 6ο Athens Street Food Festival είναι αυτή του Mac 'n' Cheesus που προφανώς σερβίρει mac ‘n’ cheese με το σωστό elbow μακαρονάκι σε μια σάλτσα 5 διαφορετικών τυριών και topping της επιλογής σας. Μαζί κάνει και corn dogs, τα χοιρινά λουκάνικα σε κρούστα καλαμποκιού που γίνονται ανάρπαστα. Επίσης, η comfort κουζίνα του Σχεδία Home ετοίμασε για το φεστιβάλ το πιο διάσημο αγγλικό πιάτο σε δύο απίθανες παραλλαγές: fish 'n’ chips κλασικό αλλά και vegan.

Θα κλείσω με όσα με κέρδισαν την προηγούμενη Παρασκευή. Περάστε οπωσδήποτε από το pop-up περίπτερο Luca E Fabio. Στήνουν παραδοσιακό ξυλόφουρνο και ετοιμάζουν μπροστά μας πίτσες με άψογο αλά Νάπολη ζυμάρι: ξεκινούν από την κλασική Μαργαρίτα –να την πάρετε, είναι σούπερ– και φτάνουν σε πιο πληθωρικές με υλικά ιταλικά, πορκέτα από τη Ρώμη, λουκάνικο από τη Φλωρεντία, πέστο από τη Γένοβα. Έχουν και σπιτικό τιραμισού. Απορώ γιατί δεν έχουν ανοίξει ακόμα μαγαζί.

Ταϊλανδέζικο hot - dog, ιταλικά panzerotti και αμερικάνικα sliders: Όσα πρωτότυπα δοκιμάσαμε στο φετινό Athens Street Food Festival Facebook Twitter
Περάστε οπωσδήποτε από το pop-up περίπτερο Luca E Fabio.

Μένω στη γείτονα, προκειμένου να σας μιλήσω για μια αλμυρή έκπληξη που τη συναντά κανείς κυρίως στην κεντρική και νότια Ιταλία! Το panzerotto ή panzarotto είναι η τηγανισμένη παραλλαγή του ιταλικού calzone και το βρίσκουμε με τυπικές αλμυρές γεμίσεις και σε γλυκιά εκδοχή. Το περίπτερο που ψάχνετε είναι το Amore di Panzerotti.

Αλλά η πιο αγαπημένη μου γεύση στο φετινό ASFF ήταν το ένα από τα δύο αποκλειστικά πιάτα που ετοίμασε το δημοφιλές Tuk Tuk του Κουκακίου για το φεστιβάλ, το Thai dog με χειροποίητο λουκάνικο από την Chiang Mai. Έχει όλες τις γεύσεις και τα αρώματα της ταϊλανδέζικης κουζίνας συγκεντρωμένες σε ένα street food που θα μπορούσαμε να πάρουμε έξω από ένα γήπεδο – είναι άχαστο.

Ταϊλανδέζικο hot - dog, ιταλικά panzerotti και αμερικάνικα sliders: Όσα πρωτότυπα δοκιμάσαμε στο φετινό Athens Street Food Festival Facebook Twitter
Το panzerotto ή panzarotto είναι η τηγανισμένη παραλλαγή του ιταλικού calzone και το βρίσκουμε με τυπικές αλμυρές γεμίσεις και σε γλυκιά εκδοχή. Το περίπτερο που ψάχνετε είναι το Amore di Panzerotti.

Φυσικά, τη γιορτινή ατμόσφαιρα του Athens Street Food Festival συμπληρώνει πάντα η μουσική από γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς, ενώ κάθε βράδυ γίνονται πάρτι με αγαπημένους DJs για να απολαύσετε το ποτό και το κοκτέιλ σας. Μάλιστα, το Σάββατο 27 Μαΐου το ASFF θα υποδεχτεί μια εμβληματική μορφή της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής, τον James Lavelle, τον άνθρωπο πίσω από τους UNKLE, σε ένα ένα αποκλειστικό DJ set.

Athens Street Food Festival: 19-21 & 26-28 Μαΐου
Παρασκευή 17:00 - 00:30
Σάββατο 12:00 - 01:00
Κυριακή 12:00 - 00:00

Εισιτήρια: 3 ευρώ

Φέτος, για πρώτη φορά, υπάρχει και online προπώληση εισιτηρίων για όλες τις ημέρες του φεστιβάλ.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ