ADVERTORIAL

 

Τo Thessaloniki Street Food Festival επιστρέφει στήνοντας ένα τετραήμερο «αστικό πανηγύρι» γεμάτο φαγητό, events και μουσική, προσφέροντας μια τελείως διαφορετική εμπειρία σε όλους τους foodies της χώρας και του εξωτερικού! Από την Πέμπτη 25 έως την Κυριακή 28 Μαΐου ο προαύλιος χώρος της ΔΕΘ - TIF Helexpo μετατρέπεται σε μια τεράστια γευστική υπαίθρια αγορά με επιλογές φαγητού απ’ όλο τον κόσμο.

 

Η SoulFood Thessaloniki παρουσιάζει τη μεγαλύτερη γιορτή street food και μουσικής της Θεσσαλονίκης στην 6η, πιο εξελιγμένη εκδοχή της, στήνοντας περισσότερα από 25 street food booths, γωνιές με εντυπωσιακά food trucks, 2 φαντασμαγορικά music stages και 5 rest areas για να απολαύσουν οι επισκέπτες αυτήν τη μοναδική εμπειρία. Σπάνιες συνταγές, επίσημες πρώτες εμφανίσεις αλλά και κλασικές αγαπημένες streetfood-ιές θα γεμίσουν με αρώματα όλη την πόλη στη μεγαλύτερη γιορτή φαγητού δρόμου στην Ελλάδα.

 

Thessaloniki Street Food Festival 2023

 

Λαχταριστά μπέργκερ από τα κορυφαία spots της πόλης, το πρώτο ελληνικό street food, το σουβλάκι, και αυθεντικές γεύσεις από Ασία, επιλογές σε tacos, burritos, quesadillas και παραδοσιακές τεχνικές της περουβιανής κουζίνας, που έχει κατακτήσει τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, περιμένουν να μας εντυπωσιάσουν με τις συνταγές τους.

 

Φυσικά, από τη γιορτή street food δεν γίνεται να λείπουν οι κλασικές απολαύσεις, όπως η ναπολιτάνικη πίτσα και τα ζυμαρικά. Στα must try και οι παραδοσιακές συνταγές του Πόντου και οι προτάσεις fish ‘n’ chips της Μεγαλης Βρετανίας που συναντούν τις δικές μας λατρεμένες τηγανητές πατάτες, ενώ οι φαν των γλυκών θα γευτούν λαχταριστά παγωτά, παραδοσιακούς λουκουμάδες, γνήσια churros και αυθεντικές ιταλικές συνταγές.

 

Thessaloniki Street Food Festival 2023

 

Για τέσσερις μέρες τα δύο music stages θα γεμίσουν από σπουδαία ονόματα στο πνεύμα του «αστικού πανηγυριού». Η Εβρίτικη Ζυγιά με το αυθεντικό ηχόχρωμα της θρακιώτικης μουσικής, οι Mikro με τον πολυμορφικό ήχο τους, η Band Entopica με τη χορευτική, εκστατική φρενίτιδα και τα παραδοσιακά τραγούδια, οι ενθουσιώδεις Polkar, που θα προσφέρουν ελεύθερη βαλκανική indie πανηγυρτζίδικη ποπ με ελληνικές ρίζες, ο χιπ-χοπ ήχος του Εισβολέα με full band, η swing μουσικοχορευτική εμπειρία από τους Speakeasies Swing Band και τέλος ο απολαυστικά σατιρικός Σπύρος Γραμμένος θα βρίσκονται όλοι εκεί για να ντύσουν με τη δική του περφόρμανς ο καθένας αυτήν τη γιορτή.

 

Από το DJ stage, που φέτος θα έχει τον τίτλο Taste of the Cities Sound: Θεσσαλονίκη - Βερολίνο - Λονδίνο - Αθήνα, θα παρελάσουν διαφορετικά line-ups από DJs των χωρών αυτών: οι AmazeMe και The Mounten εκπροσωπούν τη Θεσσαλονίκη, οι GummiHZ και οι Local Suicide το Βερολίνο, οι Boys’ Shorts και οι σπουδαίοι Stereo MCs, που θα κάνουν live DJ set, το Λονδίνο και οι Chevy, Mr Z, D. Papaioannou και Phon την Αθήνα. 

 

Με κύρια συστατικά τον χορό, το τραγούδι, τη μουσική, τα όργανα, το γλέντι και το φαγοπότι, το πανηγύρι του 6ου Thessaloniki Street Food Festival μετατρέπεται σε μια γιορτή γεύσεων και πολιτισμού στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη που δεν πρέπει να χάσεις.

 

Thessaloniki Street Food Festival 2023

 

ΔΕΘ - TIF HELEXPO, 25-28 Μαΐου 

Ώρες & ημέρες λειτουργίας: Πέμ.-Παρ. 18:00-00:00, Σάβ.-Κυρ. 12:00-00:00 

Γενική είσοδος: €4

www.thessalonikistreetfoodfestival.com 

Facebook: SoulFood Thessaloniki

Instagram: soulfoodthessaloniki

Οδηγός Γεύσης