Ψητοπωλείο και κρεοπωλείο: δύο σε ένα

Ψητοπωλείο και κρεοπωλείο: δύο σε ένα Facebook Twitter
Στο "Χασάπικο" ο χώρος του κρεοπωλείου επικοινωνεί με την ψησταριά και είναι φτιαγμένος με άποψη... Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO
2


Ψητοπωλείο και κρεοπωλείο, δύο σε ένα, προσφέρει το «Χασάπικο» που έστησαν τρεις φίλοι, συνδυάζοντας την καλή γνώση στην επιλογή και την κοπή του κρέατος με το μεράκι που θέλει την καλή ποιότητα να έχει τον πρώτο λόγο σε ό,τι βγαίνει από την ψησταριά. Ο χώρος του κρεοπωλείου επικοινωνεί με την ψησταριά και είναι φτιαγμένος με άποψη. Το μαύρο χρώμα κυριαρχεί στις πινακίδες, με λευκά γράμματα να καταγράφουν τις προτάσεις του μενού. Απλά τραπέζια και καρέκλες καταλαμβάνουν τον εξωτερικό χώρο που κλείνει με διάφανο νάιλον για τον χειμώνα και φιλοξενεί παρέες όλων των ηλικιών που καταλαγιάζουν την πείνα τους με κάποιο τυλιχτό ή μερίδα που σερβίρονται σε ποιοτική λαδόκολλα με το λογότυπο του μαγαζιού. Γρήγορο και φιλικό σέρβις.

Ψητοπωλείο και κρεοπωλείο: δύο σε ένα Facebook Twitter
Οι άνθρωποι που «τρέχουν» το μαγαζί προτείνουν να φτιάξεις τον δικό σου «αχταρμά» με όποια καλαμάκια και κρεατικά τραβάει η όρεξή σου... Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO

Η σαλάτα σερβίρεται μέσα σε μεταλλικό φαράσι με λαδόκολλα και είναι πλούσια, καθώς οι πρασινάδες μαρουλιού, ρόκας και iceberg ξεχειλίζουν, σαν να τα έχεις μόλις κόψει από τον κήπο. Η σαλάτα ενισχύεται με καλαμπόκι, λιαστή ντομάτα, φλοίδες παρμεζάνας και σάλτσα μπαλσάμικου. Η φέτα Σπερχειάδας (€3) έρχεται στη λαδόκολλα, ραντισμένη με ελαιόλαδο και ευωδιαστή ρίγανη που σμίγει ιδανικά με την πιπεράτη γεύση της. Όλα τα κρέατα που πρωταγωνιστούν στο μενού είναι φρέσκα και κόβονται αυθημερόν στο κρεοπωλείο του «Χασάπικου» πριν πάρουν τον δρόμο τους για την πυρά. Υπάρχει εμμονή και άποψη όσον αφορά την ποιότητα. Δεν γίνονται εκπτώσεις. Οι τηγανητές πατάτες είναι φρέσκες, οι σάλτσες που συνοδεύουν τα κρεατικά είναι σπιτικές, το ίδιο και το τζατζίκι και η τυροκαυτερή με την ωραία αψάδα της. Ό,τι μερίδα και να παραγγείλεις, είναι απολύτως χορταστική. Η μερίδα του κοτόπουλου (€7,80) έρχεται με 4 καλαμάκια περασμένα με γενναίες μπουκιές κοτόπουλου μαριναρισμένου και ψημένου ιδανικά στα κάρβουνα, αποκαλύπτοντας σε κάθε μπουκιά το ζουμερό νόστιμο κρέας του. Από δίπλα ντομάτα, κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, ντοματένια σάλτσα και παραδοσιακές πίτες αλάδωτες, ψημένες όμορφα. Το παραδοσιακό αρμένικο κεμπάπ (€7) ακολουθεί μια αυθεντική συνταγή από το 1924 και είναι ζυμωμένο με αρνί και μοσχάρι, τρία αφράτα κομμάτια με πληθωρική γεύση πάνω σε πίτες, που γίνεται δροσερή από την ντομάτα και το συνοδευτικό γιαούρτι, ενώ η πικάντικη κατακόκκινη σάλτσα από δίπλα ενισχύει τη γεύση των μερακλήδων. Μεγάλο σουξέ έχει το χοιρινό λεπτοκομμένο μπριζολάκι που μπαίνει στο τυλιχτό (€2) σε παραδοσιακή ή κυπριακή πίτα (€2,90) με ντομάτα, κρεμμύδι, γιαούρτι και πικάντικη κόκκινη σάλτσα. Οι άνθρωποι που «τρέχουν» το μαγαζί προτείνουν να φτιάξεις τον δικό σου «αχταρμά» με όποια καλαμάκια και κρεατικά τραβάει η όρεξή σου.

Το Χασάπικο, Βίτσι 4 & Σκρα 10, πλατεία Κανάρια, Ηλιούπολη, 210 9712329

Ψητοπωλείο και κρεοπωλείο: δύο σε ένα Facebook Twitter
Απλά τραπέζια και καρέκλες καταλαμβάνουν τον εξωτερικό χώρο που φιλοξενεί παρέες όλων των ηλικιών... Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO

 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ

σχόλια

2 σχόλια