Ο κήπος του Fuga είναι σε ωραία φάση 

Ο κήπος του Fuga είναι σε ωραία φάση  Facebook Twitter
Θα ακουστεί κλισέ, αλλά το να πούμε ότι αυτός ο καταπράσινος χώρος στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί μια όαση δροσιάς σε αυτή την περίπτωση ισχύει απόλυτα.
0

Έχουν φτάσει αυτοί οι μήνες (και αυτές οι θερμοκρασίες) που μας κάνουν να αναζητάμε τις αυλές αυτής της πόλης προκειμένου να δώσουμε ραντεβού για φαγητό και ποτό. Και η αλήθεια είναι πως έχουμε πολλές, για κάθε στυλ, κάποιες από αυτές μάλιστα έχουν στηθεί σε σημεία που μας κάνουν να νομίζουμε ότι βρισκόμαστε μακριά από το κέντρο της πόλης ενώ το μποτιλιάρισμά του βρίσκεται στα αλήθεια λίγο πιο πέρα. 

Μια από αυτές τις αυλές –που είναι πραγματικά ολόκληρος κήπος, ένας από τους ωραιότερους και πιο κομψούς που έχουμε– είναι η καλοκαιρινή εκδοχή του Fuga Restaurant & Bar στο Μέγαρο Μουσικής που μοιάζει να βρίσκεται πολύ μακριά από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ δεν είναι. 

Θα ακουστεί κλισέ, αλλά το να πούμε ότι αυτός ο καταπράσινος χώρος στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί μια όαση δροσιάς σε αυτή την περίπτωση ισχύει απόλυτα. Από όταν πρωτοεμφανίστηκε πριν από περίπου δεκατρία χρόνια, στη φιλοσοφία του εστιατορίου είναι διαχρονικά το να προσφέρει γεύσεις με παγκόσμιο, κοσμοπολίτικο αέρα, αναδεικνύοντας τις μοντέρνες εκδοχές των μαγειρικών παραδόσεων από τη Μεσόγειο, την Ασία, τη Λατινική Αμερική.

Από όταν πρωτοεμφανίστηκε πριν από περίπου δεκατρία χρόνια, στη φιλοσοφία του εστιατορίου είναι διαχρονικά το να προσφέρει γεύσεις με παγκόσμιο, κοσμοπολίτικο αέρα, αναδεικνύοντας τις μοντέρνες εκδοχές των μαγειρικών παραδόσεων από τη Μεσόγειο, την Ασία, τη Λατινική Αμερική.

Με το φετινό του μενού με τις ποικίλες αναφορές, ο κήπος του Fuga αποτελεί ιδανική επιλογή για να γευτείτε ένα προσεγμένο και επιπέδου sharing-style μενού, να το συνοδεύσετε με τα εξαιρετικά ποτά που φτιάχνονται σε μια εντυπωσιακή μπάρα, να απολαύσετε αυτή την αίσθηση προσιτής και χαλαρής πολυτέλειας που αφήνει αυτό το εστιατόριο. 

Ο κήπος του Fuga είναι σε ωραία φάση  Facebook Twitter
Στο τωρινό μενού παντρεύονται γεύσεις από την Ασία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Φέτος το καλοκαίρι, ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής μιλάει άπταιστα ιαπωνικά. Με εξειδίκευση στην πανασιατική κουζίνα και το σούσι, με θητεία στο Nobu και ως executive chef στο Roka Mayfair του Λονδίνου, η περίφημη Γιούκα Αογιάμα βρίσκεται πλέον στο πλευρό του σεφ Μίλτου Κώτση και ενισχύει την κουζίνα του Fuga με τις δικές δημιουργικές ιδέες.

Παράλληλα, ο Δαμιανός Σιδηροκανέλλης –στενός συνεργάτης του Fabrizio Buliani που αγαπήθηκε πολύ στην Αθήνα– και σεφ από την Ιβηρική, συνεργάτες του Trastelis Group, πλαισιώνουν επίσης την κουζίνα και προτείνουν πιάτα έτσι που στο τωρινό μενού παντρεύονται γεύσεις από την Ασία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Δηλαδή μπορείτε να μοιραστείτε για το ζέσταμα πικάντικα (ή μη) edamame αλλά και arancini, σεβίτσε μαγιάτικο με μια σάλτσα jalapeno, california rolls μαζί με μαριναρισμένες αντζούγιες σε σάλτσα γκασπάτσο, να παραγγείλετε nigiri τόνου και nigiri λαβράκι αλλά και φρέσκο αστακό με αβγό ποσέ, ψητές πιπεριές padron και αλλαντικό sobrasada. Γιατί όχι; 

Ο κήπος του Fuga είναι σε ωραία φάση  Facebook Twitter
Τα νέα κοκτέιλ που έχουν την υπογραφή της mixologist και bar manager (The Clumsies) Γεωργίας Γεωργακοπούλου.
Ο κήπος του Fuga είναι σε ωραία φάση  Facebook Twitter
Μπορείτε να απολαύσετε τα κοκτέιλ σας στο μπαρ του κήπου.

Παράλληλα η mixologist και bar manager (The Clumsies) Γεωργία Γεωργακοπούλου αποτελεί μια πολύ δυνατή προσθήκη και τα νέα κοκτέιλ που έχουν την υπογραφή της μπορείτε να τα απολαύσετε είτε σκέτα στο μπαρ του κήπου ή να τα συνδυάσετε με τα πιάτα του εστιατορίου.

Το Terra Roja με λευκή τεκίλα, μεσκάλ, παντζάρι, ξίδι φραμπουάζ, γκρέιπφρουτ, μάραθο και σόδα είναι για μένα το απόλυτο must drink ποτό της ενώ πολύ ωραίο είναι και το Perfect G&T της με ιαπωνικό τζιν, κόκκινη πιπεριά και κόλιανδρο αλλά και το tiki rules αν θέλετε να πιείτε κάτι γλυκόξινο. 

Το Fuga έχει ξεχωριστή είσοδο από τις παραστάσεις του Μεγάρου, θα πρέπει να βρεθείτε στον πλαϊνό δρόμο της Πέτρου Κόκκαλη και στον αριθμό 1, και επειδή κάποιους σας προβληματίζει –και είναι απολύτως λογικό– το πού θα παρκάρετε εκεί, υπάρχει χώρος στάθμευσης ειδικά για τους επισκέπτες του κήπου στο επίπεδο -3 του parking του Μεγάρου, με άμεση πρόσβαση στο εστιατόριο. 

Ο κήπος του Fuga είναι σε ωραία φάση  Facebook Twitter
Ο κήπος του Fuga αποτελεί ιδανική επιλογή για να γευτείτε ένα προσεγμένο και επιπέδου sharing-style μενού.
Ο κήπος του Fuga είναι σε ωραία φάση  Facebook Twitter
Η καλοκαιρινή εκδοχή του Fuga Restaurant & Bar στο Μέγαρο Μουσικής μοιάζει να βρίσκεται πολύ μακριά από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ δεν είναι. 

Πέτρου Κόκκαλη 1, Μέγαρο Μουσικής, 2107242979

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Felicità: Η νέα άφιξη στο Ρουφ απογειώνει την έννοια του απεριτίβο

Γεύση / Felicità: Η νέα άφιξη στο Ρουφ απογειώνει την έννοια του απεριτίβο

Σε ένα off Broadway σημείο αλλά και πολύ κοντά στην Τεχνόπολη, σε ένα χαλαρό μέρος που τα προσφέρει όλα προσεγμένα, θα πίνουμε απογευματινά ποτά που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, θα δοκιμάζουμε διαφορετικά negroni και κρασιά, θα τρώμε βενετσιάνικες μπρουσκέτες και πατάτες τηγανητές. Στο Ρουφ θα μάθουμε επιτέλους τι πάει να πει apericena. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ Brain freeze! Έχουμε τις πιο εύκολες συνταγές για frozen cocktails στο σπίτι

Γεύση / Brain freeze! Έχουμε τις πιο εύκολες συνταγές για frozen cocktails στο σπίτι

Επειδή όλο και σε κάποιο μπαλκόνι θα μαζευτούμε το καλοκαίρι, ζητήσαμε από τον Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο του Abstract Athens να μας δώσει απλές συνταγές για να απολαύσουμε υπερκάλτ πολύχρωμα και πολύ δροσιστικά ποτά. Τα δοκιμάσαμε φυσικά, και είναι πεντανόστιμα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σε αυτές τις καντίνες της Αθήνας θα ξεκαλοκαιριάσουμε

Γεύση / Σε αυτές τις καντίνες της Αθήνας θα ξεκαλοκαιριάσουμε

Μετά τις (πολλές) φετινές συναυλίες και τις παραστάσεις του καλοκαιριού ή τις βόλτες με αυτοκίνητο προς την παραλία υπάρχουν εκείνα τα μέρη που ξενυχτάνε μαζί μας για να μας χορτάσουν, όπως κάνουν εδώ και χρόνια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ