Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter
0

ΑN ANAZHTATE μια συνταγή κοκτέιλ που να είναι δροσιστική, εύκολη στην παρασκευή της, με αλκοόλ ή χωρίς, τσεκάρετε παρακάτω τη λίστα με τα καλύτερα καλοκαιρινά κοκτέιλ που αξίζει να δοκιμάσετε.

Διασκεδάζετε στο σπίτι; Αράζετε δίπλα στην πισίνα; Ή απλά θέλετε να χαλαρώσετε το απόγευμα μετά από μια κουραστική μέρα; Τι καλύτερο από ένα δροσιστικό καλοκαιρινό κοκτέιλ. Επιλέξτε μία από τις 10 κορυφαίες εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023. Enjoy!

1.

Honey Highball

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
40 ml 12 ετών Single Malt Scotch Whisky
20 ml μέλι
Παγωμένο τσάι χαμομηλιού
1 φέτα λεμονιού

Εκτέλεση
1. Σε ένα ψηλό ποτήρι γεμάτο πάγο, προσθέστε το ουίσκι και το μέλι και ανακατέψτε απαλά.
2. Προσθέστε το παγωμένο τσάι χαμομηλιού και ανακατέψτε.
3. Ολοκληρώστε προσθέτοντας το λεμόνι και απολαύστε.

2.

Mojito

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
Ρούμι 
25 ml χυμός λάιμ
12 φύλλα μέντας
2 κουταλάκια του γλυκού πολύ λεπτή ζάχαρη
25 ml σόδα

Εκτέλεση
1. Πάρτε τις λεμονόκουπες από τα λάιμ και πιέστε τις στο ποτήρι μαζί με τη ζάχαρη.
2. Προσθέστε τη μέντα στο ποτήρι και πιέστε με κουτάλι.
3. Γεμίστε το ποτήρι κατά το ήμισυ με θρυμματισμένο πάγο, προσθέστε ρούμι και χτυπήστε το.
4. Συμπληρώστε με θρυμματισμένο πάγο και σόδα. Γαρνίρετε με ένα κλαδάκι μέντας.

3.

Gin Fizz με Elderflower και δεντρολίβανο

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
60 ml τζιν (κατά προτίμηση ροζ τζιν)
30 ml λικέρ Elderflower
Αφρώδες ροζέ κρασί
2 κλαδάκια δεντρολίβανου, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
1. Σε ένα παγωμένο ποτήρι coupe, προσθέστε το τζιν και το λικέρ από elderflower και ανακατέψτε απαλά.
2. Συμπληρώστε με το αφρώδες κρασί και γαρνίρετε με τα κλαδάκια δεντρολίβανου.

4.

Jamgria

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
1 μπουκάλι κόκκινο γλυκό κρασί
1 φλιτζάνι κατεψυγμένα μούρα
100 ml σιρόπι σφενδάμου
500 ml λεμονάδα ή σόδα
100 ml κονιάκ
Πορτοκάλια, κομμένα σε φέτες
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
Πάγος

Εκτέλεση
1. Προσθέστε τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τα κατεψυγμένα μούρα, το σιρόπι σφενδάμου, το κόκκινο κρασί, τη λεμονάδα και το κονιάκ σε μια καράφα.
2. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί πλήρως το σιρόπι σφενδάμου και να αναμειχθούν καλά όλα τα συστατικά.
3. Προσθέστε πάγο και, στη συνέχεια, αδειάστε το μείγμα σε βάζα μαρμελάδας (εξού και η ονομασία). Προσθέστε περισσότερο πάγο και φρούτα αν χρειάζεται.

5.

Virgin G&T

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
60 ml τζιν χωρίς αλκοόλ
20 ml premium εμφιαλωμένο τόνικ
1 φέτα αγγούρι
4 φέτες φράουλα

Εκτέλεση
1. Σε ένα ποτήρι με πάγο προσθέστε το μη αλκοολούχο τζιν, το τόνικ, το αγγούρι και τις φράουλες.
2. Ανακατέψτε καλά και ολοκληρώστε γαρνίροντας με ένα κλαδάκι δεντρολίβανου.

6.

Strawberry Balsamic Smash

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
3 φράουλες
2 κουταλάκια του γλυκού βαλσάμικο ξίδι
1 κουταλιά της σούπας γλυκαντικό σιρόπι
2 φέτες αγγούρι
2 φέτες λάιμ
½ φλιτζάνι νερό καρύδας
½ φλιτζάνι σόδα

Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε τις φράουλες, το βαλσάμικο ξίδι, το σιρόπι, το αγγούρι και το λάιμ σε ένα σέικερ μέχρι να απελευθερωθούν οι χυμοί.
2. Προσθέστε το νερό καρύδας και λίγο πάγο. Ανακινήστε και στη συνέχεια στραγγίστε σε ένα ποτήρι γεμάτο πάγο.
3. Συμπληρώστε με σόδα και σερβίρετε.

7.

Summer Margarita

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
30ml Cointreau
50 ml λευκή τεκίλα
20 ml χυμός λάιμ
4 φρέσκες φράουλες
1 κουταλιά σιρόπι ζάχαρης

Εκτέλεση
1. Βάλτε στο ποτήρι λίγο ανθό αλατιού.
2. Στη συνέχεια, ρίξτε το Cointreau, την τεκίλα, το λάιμ και τις φράουλες σε ένα σέικερ με πάγο. Ανακατέψτε το, ανακινήστε το, σουρώστε το και σερβίρετε.
3. Ολοκληρώστε γαρνίροντας με ένα κλαδάκι δυόσμου για να δώσετε λίγη φρεσκάδα.

8.

To Κοκτέιλ του Ήλιου

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
60 ml τζιν (κατά προτίμηση ροζ τζιν)
60 ml σιρόπι μιμόζας*
20 ml χυμός λεμονιού
Ανθρακούχο νερό

Εκτέλεση
1. Σε ένα ψηλό ποτήρι γεμάτο πάγο, προσθέστε το τζιν, το σιρόπι μιμόζας και το χυμό λεμονιού. Συμπληρώστε με ανθρακούχο νερό.
2. Ανακατέψτε απαλά και γαρνίρετε με ένα άνθος μιμόζας ή μια φέτα λεμονιού.

*Για να φτιάξετε το σιρόπι μιμόζας:
Σε μεσαία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, βάλτε 4 φλιτζάνια άνθη μιμόζας, 500 ml νερό, το χυμό ενός λεμονιού και 500 γραμμάρια ζάχαρη. Ανακατεύετε απαλά και αποσύρετε από τη φωτιά μόλις διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει, σουρώστε το και τοποθετήστε το σε ένα αεροστεγές γυάλινο βάζο.

9.

Three Botanicals

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
50 ml τζιν (κατά προτίμηση ροζ τζιν)
20 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
10 ml σιρόπι τριαντάφυλλου
Μια δόση γρεναδίνης
100 ml σόδα
Ένα κλαδάκι δεντρολίβανο, για γαρνίρισμα
Λεμόνι, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Χρησιμοποιήστε ένα ψηλό ποτήρι και βρέξτε το χείλος με το κλαδάκι δεντρολίβανου και ένα λεμόνι.
2. Σε ένα shaker γεμάτο πάγο, ανακινήστε το τζιν, τον φρέσκο χυμό λεμονιού, το σιρόπι τριαντάφυλλου και τη γρεναδίνη.
3. Σουρώστε στο γεμάτο με πάγο ποτήρι και συμπληρώστε με σόδα. Ολοκληρώστε γαρνίροντας με το δεντρολίβανο και το λεμόνι.

10.

Tommy's Margarita

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
60 ml λευκή τεκίλα
30ml χυμό lime
20ml μείγμα αγαύης

Εκτέλεση
1. Προσθέστε όλα τα συστατικά στο σέικερ.
2. Ανακινήστε και σουρώστε πάνω από φρέσκο πάγο σε κύβους σε ένα ποτήρι tumbler.
3. Γαρνίρετε με μια φέτα λάιμ.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ