Kokkion: Τα «ανήσυχα πνεύματα» που εξελίσσουν τις γεύσεις του παγωτού

Kokkion: Τα «ανήσυχα πνεύματα» που εξελίσσουν τις γεύσεις του παγωτού Facebook Twitter
0

 

Αν μιλήσεις με τους ανθρώπους του Kokkion μπορείς να καταλάβεις γιατί, ό,τι κι αν γευτείς σε αυτό το στέκι χειροποίητου παγωτού, είναι διαφορετικό. Γιατί οι ίδιοι έχουν την ανάγκη να «παίζουν» με τις γεύσεις, να δοκιμάζουν νέες προκλήσεις, να αφήνουν τις εποχές να τους παρασύρουν  στη φρεσκάδα των υλικών και τελικά να ανακαλύπτουν νέες συνταγές που μοιράζονται υπερήφανα μαζί σου.

Είναι ωραίο να εξελίσσεσαι με τους συνεργάτες σου και μαζί να ανεβάζεις το επίπεδο της δουλειάς σου κι εδώ κάτι τέτοιο συμβαίνει. Το καταλαβαίνεις από τις νέες γεύσεις που διαδέχονται η μία την άλλη, από την εμμονή στην υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών και φυσικά, από την ανώτερη νοστιμιά που σου σκάει με την πρώτη δοκιμή.

Kokkion: Τα ανήσυχα πνεύματα που εξελίσσουν τις γεύσεις του παγωτού Facebook Twitter

Ο ζαχαροπλάστης Βασίλης Παπαματθαίου, που υπογράφει τις γλυκές δημιουργίες, αποκαλύπτει το ανήσυχο πνεύμα του μέσα από ευρηματικές συνταγές που βασίζονται στα εποχικά υλικά. Αυτό σημαίνει πως κάθε επίσκεψη στο Kokkion λειτουργεί ως αντίδοτο στη μονοτονία της γεύσης, αφού κάθε φορά θα βρεις κάτι καινούργιο. Μικρές εκπλήξεις σε ατομικά βαζάκια που περικλείουν αεροστεγώς όλη τη φαντασία, τη νοστιμιά και την αγάπη αυτής της ομάδας. Τιραμισού με χειροποίητο τυρί Μασκαρπόνε – ναι στραγγίζεται in house, Προφιτερόλ με χειροποίητα σου, Μπαμπά με ρούμι και φρέσκα φρούτα, Κρέμα σοκολάτα αρωματισμένη με τόνκα και ψίχουλα από αλατισμένο κακάο, Κρέμα λεμόνι από καρπούς του Άργους – το ΑΑΑ εδώ κολλάει- μους μασκαρπόνε και παπαρουνόσπορο. Κάθε γλυκάκι στη δική του συσκευασία φιγουράρει στα ψυγεία του Kokkion προκαλώντας φυσικά την ερώτηση «τι έχετε ετοιμάσει σήμερα;»

Kokkion: Τα ανήσυχα πνεύματα που εξελίσσουν τις γεύσεις του παγωτού Facebook Twitter

Γράφοντας τη δική του εκδοχή στο κεφάλαιο παγωτό, το Kokkion έχει να σου προσφέρει 24 μόνιμες γεύσεις και μια σειρά από guest προτάσεις που εναλλάσσονται κάθε τόσο. Το αγνό ελληνικό φρέσκο γάλα ΕΒΟΛ, οι γαλλικές κρέμες, οι ξηροί καρποί που καταφθάνουν από διάφορα μέρη του κόσμου –αλλά πάντα από την πιο ποιοτική παραγωγή – δημιουργούν ένα κοσμοπολίτικο συνδυασμό που ξεχωρίζει κάθε φορά και σε κάνει να θυμάσαι γιατί λατρεύεις αυτό το παγωτό.

Kokkion: Τα «ανήσυχα πνεύματα» που εξελίσσουν τις γεύσεις του παγωτού Facebook Twitter

Η Βανίλια με φασόλια βανίλιας από την Ταϊτή και τη Μαδαγασκάρη  είναι το πρώτο που θα δοκιμάσεις. H Αλμυρή καραμέλα με κομμάτια χειροποίητης καραμέλας που εμφανίζονται αναπάντεχα στο στόμα σου, θα σε ενθουσιάσει. To Μασκαρπόνε –εννοείται με το χειροποίητο τυρί– και περγαμόντο είναι ένας μοναδικός συνδυασμός. To παρφέ με ολόκληρα αμύγδαλα -που σκάνε ολόφρεσκα ανάμεσα στην κρεμώδη υφή- εσπεριδοειδή και aperol είναι μια αποκάλυψη!

Στα must try τα τρομερά σορμπέ που βασίζονται στην εποχικότητα των φρούτων και αποκτούν φανατικό κοινό –vegan και όχι μόνο. Πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το Λεμόνι με λουΐζα, τα Κόκκινα φρούτα, αλλά και το Μανταρίνι με τζίντζερ. Στις αναπάντεχες εκπλήξεις θα βρεις το σορμπέ βερίκοκο - ροδάκινο με δενδρολίβανο, αλλά και τον ανανά με αρωματικό βασιλικό.

Kokkion: Τα ανήσυχα πνεύματα που εξελίσσουν τις γεύσεις του παγωτού Facebook Twitter

Κι επειδή το παγωτό συνδέεται με παιδικές αναμνήσεις, το χειροποίητο ξυλάκι παγωτό θα σου θυμίσει την αληθινή απόλαυση που δεν περιλαμβάνει τυπικότητες με κυπελάκια και κουταλάκια. Άλλωστε, στο Kokkion όλα γίνονται αυθεντικά και γι’ αυτό προκαλούν έντονα συναισθήματα. Ανάμεσα σε αυτά, η προσμονή για τη νέα δημιουργία που θα βρεις σε αυτό το στέκι που αναλαμβάνει να ικανοποιήσει την επιθυμία σου για γλυκό.

Διαφημιστική Παρουσίαση

Πρωτογένους 2, Αθήνα, 6981 563511

www.kokkion.com, FB: KokkionIceCream, Instagram: kokkionicecream

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema, στις Βρυξέλλες, κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Το κρασί με απλά λόγια / Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Ο «πρεσβευτής» της ελληνικής κουζίνας στις Βρυξέλλες, αναπολεί τα παιδικά του Χριστούγεννα στην Κρήτη και μιλά για τον ρόλο του Philema – του εστιατορίου που εδώ και έντεκα χρόνια προσφέρει στους «καλεσμένους» του αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και ελληνικά κρασιά.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ