Αν ο Κυνόδοντας του Λάνθιμου δίχασε το κοινό, το wine bar Κάρολος, που η διακόσμησή του θυμίζει ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη, μάλλον ενώνει στον χώρο του όσους αγαπούν το καλό ελληνικό κρασί και τις διαφορετικές γεύσεις με τις οποίες μπορούν να το συνοδεύσουν. Η '60s ατμόσφαιρα με την επίπλωση που σου δημιουργεί μια οικειότητα είναι η πρώτη εικόνα που σου κάνει εντύπωση μόλις περάσεις την πράσινη αυλή και συνειδητοποιήσεις ότι αυτό το wine bar στέκεται μακριά από το mainstream και πολύ καλά κάνει.

 

Οι ετικέτες των κρασιών σε ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και σου συστήνουν παραγωγούς που αξίζει να γνωρίσεις μέσα από έναν κατάλογο με εξαιρετικές επιλογές. Αλλά και οι γεύσεις που προτείνει ο Κάρολος προέρχονται από διαφορετικά μέρη του τόπου μας, αποδεικνύοντας πως η ελληνική γαστρονομία έχει να ανταγωνιστεί μόνο τον εαυτό της. Τυριά από τις Κυκλάδες συνδυάζονται με αλλαντικά από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ εξαιρετική επιλογή είναι η κρεμώδης φάβα με σκουμπρί και λάιμ, το γαλάκτωμα πατάτας με καπνιστή πανσέτα και τρουφόλαδο, καθώς και οι μπρουσκέτες με ψωμί της πέτρας από τη Χαλκίδα.

 

Κάρολος wine bar food: Ταξίδι στον ελληνικό αμπελώνα μέσα σε μια ’60s ατμόσφαιρα
Η '60s ατμόσφαιρα με την επίπλωση που σου δημιουργεί μια οικειότητα είναι η πρώτη εικόνα που σου κάνει εντύπωση. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Τα μουσικά ακούσματα του Κάρολου συμφωνούν με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα αλλά και τη φιλοσοφία του χώρου που σε υποδέχεται από το πρωί για έναν απολαυστικό καφέ μέχρι το βράδυ για ένα ποτήρι καλό ελληνικό κρασί ή δροσιστικά κοκτέιλ. Το Κάρολος wine bar food μισοκρύβεται στο αίθριο του εμπορικού κέντρου στην οδό Ομήρου, σαν να σου κλείνει το μάτι ακριβώς πριν το ανακαλύψεις και γίνει το στέκι σου στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

 

Κάρολος wine bar food: Ταξίδι στον ελληνικό αμπελώνα μέσα σε μια ’60s ατμόσφαιρα
Τα μουσικά ακούσματα του Κάρολου συμφωνούν με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα αλλά και τη φιλοσοφία του χώρου. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Κάρολος wine bar food: Ταξίδι στον ελληνικό αμπελώνα μέσα σε μια ’60s ατμόσφαιρα
Οι ετικέτες των κρασιών σε ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Κάρολος wine bar food: Ταξίδι στον ελληνικό αμπελώνα μέσα σε μια ’60s ατμόσφαιρα
Το Κάρολος wine bar food μισοκρύβεται στο αίθριο του εμπορικού κέντρου στην οδό Ομήρου. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Κάρολος, Ομήρου 41-43, Νέα Σμύρνη, 212 1065556, karoloswinebar.gr, FB: Κάρολος, Instagram: karoloswinebar