Κάρολος wine bar food: Ταξίδι στον ελληνικό αμπελώνα μέσα σε μια ’60s ατμόσφαιρα

Κάρολος wine bar food: Ταξίδι στον ελληνικό αμπελώνα μέσα σε μια ’60s ατμόσφαιρα Facebook Twitter
Oι γεύσεις που προτείνει ο Κάρολος προέρχονται από διαφορετικά μέρη του τόπου μας, αποδεικνύοντας πως η ελληνική γαστρονομία έχει να ανταγωνιστεί μόνο τον εαυτό της. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Αν ο Κυνόδοντας του Λάνθιμου δίχασε το κοινό, το wine bar Κάρολος, που η διακόσμησή του θυμίζει ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη, μάλλον ενώνει στον χώρο του όσους αγαπούν το καλό ελληνικό κρασί και τις διαφορετικές γεύσεις με τις οποίες μπορούν να το συνοδεύσουν. Η '60s ατμόσφαιρα με την επίπλωση που σου δημιουργεί μια οικειότητα είναι η πρώτη εικόνα που σου κάνει εντύπωση μόλις περάσεις την πράσινη αυλή και συνειδητοποιήσεις ότι αυτό το wine bar στέκεται μακριά από το mainstream και πολύ καλά κάνει.

Οι ετικέτες των κρασιών σε ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και σου συστήνουν παραγωγούς που αξίζει να γνωρίσεις μέσα από έναν κατάλογο με εξαιρετικές επιλογές. Αλλά και οι γεύσεις που προτείνει ο Κάρολος προέρχονται από διαφορετικά μέρη του τόπου μας, αποδεικνύοντας πως η ελληνική γαστρονομία έχει να ανταγωνιστεί μόνο τον εαυτό της. Τυριά από τις Κυκλάδες συνδυάζονται με αλλαντικά από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ εξαιρετική επιλογή είναι η κρεμώδης φάβα με σκουμπρί και λάιμ, το γαλάκτωμα πατάτας με καπνιστή πανσέτα και τρουφόλαδο, καθώς και οι μπρουσκέτες με ψωμί της πέτρας από τη Χαλκίδα.

Κάρολος wine bar food: Ταξίδι στον ελληνικό αμπελώνα μέσα σε μια ’60s ατμόσφαιρα Facebook Twitter
Η '60s ατμόσφαιρα με την επίπλωση που σου δημιουργεί μια οικειότητα είναι η πρώτη εικόνα που σου κάνει εντύπωση. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Τα μουσικά ακούσματα του Κάρολου συμφωνούν με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα αλλά και τη φιλοσοφία του χώρου που σε υποδέχεται από το πρωί για έναν απολαυστικό καφέ μέχρι το βράδυ για ένα ποτήρι καλό ελληνικό κρασί ή δροσιστικά κοκτέιλ. Το Κάρολος wine bar food μισοκρύβεται στο αίθριο του εμπορικού κέντρου στην οδό Ομήρου, σαν να σου κλείνει το μάτι ακριβώς πριν το ανακαλύψεις και γίνει το στέκι σου στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Κάρολος wine bar food: Ταξίδι στον ελληνικό αμπελώνα μέσα σε μια ’60s ατμόσφαιρα Facebook Twitter
Τα μουσικά ακούσματα του Κάρολου συμφωνούν με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα αλλά και τη φιλοσοφία του χώρου. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Κάρολος wine bar food: Ταξίδι στον ελληνικό αμπελώνα μέσα σε μια ’60s ατμόσφαιρα Facebook Twitter
Οι ετικέτες των κρασιών σε ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Κάρολος wine bar food: Ταξίδι στον ελληνικό αμπελώνα μέσα σε μια ’60s ατμόσφαιρα Facebook Twitter
Το Κάρολος wine bar food μισοκρύβεται στο αίθριο του εμπορικού κέντρου στην οδό Ομήρου. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Κάρολος, Ομήρου 41-43, Νέα Σμύρνη, 212 1065556, karoloswinebar.gr, FB: Κάρολος, Instagram: karoloswinebar

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλα όσα ήθελες να ρωτήσεις για το κρασί και δεν είχες το θάρρος να το κάνεις

Οινογνωσία / Όλα όσα ήθελες να ρωτήσεις για το κρασί και δεν είχες το θάρρος να το κάνεις

Ευτυχώς συναντάμε όλο και πιο συχνά οινοχόους ή ενημερωμένους σερβιτόρους και μπορούμε ακομπλεξάριστα να ρωτήσουμε κάτι σχετικό με τις ετικέτες που μας ενδιαφέρουν
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το γλυκό της Αθήνας μετά την απελευθέρωση

Nothing Days / Το γλυκό της Αθήνας μετά την Απελευθέρωση

Από μισογκρεμισμένο τουρκοχώρι αμέσως μετά την Ελληνική Επανάσταση ως τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Αθήνα εξελίχθηκε σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, με τα ανάλογα γλυκά. Πώς από τον μπακλαβά και το λουκούμι του φούρνου φτάσαμε στα γαλλικά γλυκά και στα πολυτελή ζαχαροπλαστεία.
M. HULOT
Στην ταβέρνα του Σπανού το κρέας είναι καλύτερο από του χωριού σου

Γεύση / Στην ταβέρνα του Σπανού το κρέας είναι καλύτερο από του χωριού σου

Για σαράντα πέντε χρόνια ένα λαϊκό στέκι-χρονοκάψουλα στα Κάτω Πατήσια αποτελεί τόπο συνάντησης όσων αγαπούν το κρέας, χάρη στα μοναδικά ψητά στα κάρβουνα και πιάτα φτιαγμένα με φροντίδα και αγάπη.
M. HULOT
Θεόδωρος Μανουσάκης: Από την αποκάλυψή του σκανδάλου του Νίξον στην παραγωγή κρασιών

Το κρασί με απλά λόγια / Θεόδωρος Μανουσάκης: Από το σκάνδαλο του Νίξον στην παραγωγή κρασιών

Στα 11 του χρόνια έφυγε για την Αμερική, για ένα καλύτερο αύριο, στα 30 του η εταιρεία του ξεσκέπασε το σκάνδαλο Νίξον, στα 50 έφτιαξε ένα από τα οινοποιεία-σταθμούς για την Κρήτη. Η ζωή του Ted (Θεόδωρου) Μανουσάκη είναι σαν βγαλμένη από ταινία.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
«Όσους ντολμάδες και να φάω, δεν τους χορταίνω ποτέ»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / «Όσους ντολμάδες και να φάω, δεν τους χορταίνω»

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τις βροχερές χειμωνιάτικες μέρες οι ωραίες αναμνήσεις, κατά προτίμηση oι γευστικές, φέρνουν τις αλκυονίδες. Αν όχι, λίγοι κεφτέδες μπορεί να βοηθήσουν.
ΡΕΜΙ
Από την Πάτρα στην Καλιφόρνια: Το συναρπαστικό ταξίδι της πρώτης Ελληνίδας Master of Wine

Το κρασί με απλά λόγια / Όλγα Crawford Καραπάνου: Η πρώτη Ελληνίδα Master of Wine

Μιλά στη LifO για τη διαδρομή ζωής και καριέρας που την οδήγησε από τα παιδικά της όνειρα στην Ελλάδα μέχρι την κορυφή του παγκόσμιου οινικού στερεώματος και καταθέτει τη δική της ματιά για το μέλλον του κρασιού σε έναν κόσμο που αλλάζει.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ