Κάρολος wine bar food: Ταξίδι στον ελληνικό αμπελώνα μέσα σε μια ’60s ατμόσφαιρα

Κάρολος wine bar food: Ταξίδι στον ελληνικό αμπελώνα μέσα σε μια ’60s ατμόσφαιρα Facebook Twitter
Oι γεύσεις που προτείνει ο Κάρολος προέρχονται από διαφορετικά μέρη του τόπου μας, αποδεικνύοντας πως η ελληνική γαστρονομία έχει να ανταγωνιστεί μόνο τον εαυτό της. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Αν ο Κυνόδοντας του Λάνθιμου δίχασε το κοινό, το wine bar Κάρολος, που η διακόσμησή του θυμίζει ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη, μάλλον ενώνει στον χώρο του όσους αγαπούν το καλό ελληνικό κρασί και τις διαφορετικές γεύσεις με τις οποίες μπορούν να το συνοδεύσουν. Η '60s ατμόσφαιρα με την επίπλωση που σου δημιουργεί μια οικειότητα είναι η πρώτη εικόνα που σου κάνει εντύπωση μόλις περάσεις την πράσινη αυλή και συνειδητοποιήσεις ότι αυτό το wine bar στέκεται μακριά από το mainstream και πολύ καλά κάνει.

Οι ετικέτες των κρασιών σε ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και σου συστήνουν παραγωγούς που αξίζει να γνωρίσεις μέσα από έναν κατάλογο με εξαιρετικές επιλογές. Αλλά και οι γεύσεις που προτείνει ο Κάρολος προέρχονται από διαφορετικά μέρη του τόπου μας, αποδεικνύοντας πως η ελληνική γαστρονομία έχει να ανταγωνιστεί μόνο τον εαυτό της. Τυριά από τις Κυκλάδες συνδυάζονται με αλλαντικά από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ εξαιρετική επιλογή είναι η κρεμώδης φάβα με σκουμπρί και λάιμ, το γαλάκτωμα πατάτας με καπνιστή πανσέτα και τρουφόλαδο, καθώς και οι μπρουσκέτες με ψωμί της πέτρας από τη Χαλκίδα.

Κάρολος wine bar food: Ταξίδι στον ελληνικό αμπελώνα μέσα σε μια ’60s ατμόσφαιρα Facebook Twitter
Η '60s ατμόσφαιρα με την επίπλωση που σου δημιουργεί μια οικειότητα είναι η πρώτη εικόνα που σου κάνει εντύπωση. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Τα μουσικά ακούσματα του Κάρολου συμφωνούν με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα αλλά και τη φιλοσοφία του χώρου που σε υποδέχεται από το πρωί για έναν απολαυστικό καφέ μέχρι το βράδυ για ένα ποτήρι καλό ελληνικό κρασί ή δροσιστικά κοκτέιλ. Το Κάρολος wine bar food μισοκρύβεται στο αίθριο του εμπορικού κέντρου στην οδό Ομήρου, σαν να σου κλείνει το μάτι ακριβώς πριν το ανακαλύψεις και γίνει το στέκι σου στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Κάρολος wine bar food: Ταξίδι στον ελληνικό αμπελώνα μέσα σε μια ’60s ατμόσφαιρα Facebook Twitter
Τα μουσικά ακούσματα του Κάρολου συμφωνούν με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα αλλά και τη φιλοσοφία του χώρου. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Κάρολος wine bar food: Ταξίδι στον ελληνικό αμπελώνα μέσα σε μια ’60s ατμόσφαιρα Facebook Twitter
Οι ετικέτες των κρασιών σε ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Κάρολος wine bar food: Ταξίδι στον ελληνικό αμπελώνα μέσα σε μια ’60s ατμόσφαιρα Facebook Twitter
Το Κάρολος wine bar food μισοκρύβεται στο αίθριο του εμπορικού κέντρου στην οδό Ομήρου. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Κάρολος, Ομήρου 41-43, Νέα Σμύρνη, 212 1065556, karoloswinebar.gr, FB: Κάρολος, Instagram: karoloswinebar

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλα όσα ήθελες να ρωτήσεις για το κρασί και δεν είχες το θάρρος να το κάνεις

Οινογνωσία / Όλα όσα ήθελες να ρωτήσεις για το κρασί και δεν είχες το θάρρος να το κάνεις

Ευτυχώς συναντάμε όλο και πιο συχνά οινοχόους ή ενημερωμένους σερβιτόρους και μπορούμε ακομπλεξάριστα να ρωτήσουμε κάτι σχετικό με τις ετικέτες που μας ενδιαφέρουν
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ