Καμία δίαιτα, το καλοκαίρι τρώμε «βρόμικα»

Καντίνες: Το καλοκαίρι τρώμε «βρόμικα» Facebook Twitter
Φωτ.: Δημήτρης Καπαντάης/LIFO
0



ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΦΑΛΗΡΟΥ, o Μερακλής έχει για σπεσιαλιτέ την ποικιλία αλλαντικών του, δηλαδή το σάντουιτς που μέσα έχει μορταδέλα, πάριζα, σαλάμι αέρος, χοιρινή ωμοπλάτη και καπνιστό χοιρινό. Προσθέτουν και πατάτες, γκούντα, ντομάτα, μαγιονέζα, κέτσαπ και μουστάρδα – ξέρω πού και τι τρώτε μετά το Release Festival και το Bolivar.

Στο ύψος της Καλλιθέας, στον αριθμό 340 της Συγγρού, στη γωνία όπου συναντιέται με την έξοδο της Αμφιθέας, πάμε για το hot dog που ισχυρίζεται πως είναι το καλύτερο της πόλης – το γράφει στην ταμπέλα του. Το μυστικό του είναι η σπιτική σάλτσα με το καραμελωμένο κρεμμύδι και η άφθονη μαγιονέζα.

Στη Συγγρού πάλι, λίγο πιο πάνω, έξω από το Πάντειο, παραγγέλνουμε γκουρμέ «βρόμικο» στο Johnie hot dog που έχει πολλές επιλογές σε hot dog. Προτείνω το γλυκόξινο American dog με λουκάνικο βραστό Φρανκφούρτης ή ψητό χωριάτικο, τραγανό παναρισμένο κρεμμυδάκι, hot dog relish σος, μουστάρδα με μέλι και μαγιονέζα.

Στον Ταύρο, στον δρόμο της Χρυσοστόμου Σμύρνης στο 52, αν είμαστε τυχεροί και τον πετύχουμε ανοιχτό, ζητάμε από τον Ανδρέα και την καντίνα του σάντουιτς με διπλό καλαμάκι, χοιρινό ή κοτόπουλο, ή ένα κι ένα, δεν χαλάει χατίρι.

Καντίνες: Το καλοκαίρι τρώμε «βρόμικα» Facebook Twitter
Φωτ.: Δημήτρης Καπαντάης/LIFO

Στη Χαμοστέρνας 55 και στην καντίνα του Βασίλη και του γιου του Δημήτρη πάμε για το φημισμένο τους σάντουιτς με το βραστό λουκάνικο Φρανκφούρτης με το καραμελωμένο κρεμμύδι και την πιο ελαφριά μαγιονέζα που κυκλοφορεί εκεί έξω, την οποία φτιάχνει η μαμά της οικογένειας, απογειώνοντας το αποτέλεσμα.

Αν το σχολάσουμε νωρίς, προλαβαίνουμε να φάμε στην καλά κρυμμένη Γαλιάντρα του Μεταξουργείου και της πλατείας Αυδή smashed cheese, μπέργκερ με τηγανητό κοτόπουλο και vegan σουβλάκι – κλείνει στις 2 μετά τα μεσάνυχτα την Παρασκευή και το Σάββατο.

Στη Μαβίλη και τη Μιχαλακοπούλου πάμε αν έχουμε όρεξη να πετύχουμε γνωστούς μετά από ξενύχτι. Σε αυτή την περίπτωση ψηφίζω Μαβίλη για κοτομπουκιές. Και αν μας βγάλει ο δρόμος προς Πειραιά, πάμε καρφί στο Story Streat της Ακτής Μιαούλη για γιγαντιαία σάντουιτς με χειροποίητο κεμπάπ και αρμένικο σουτζούκι ή πανσετάκια χοιρινά μαριναρισμένα.

Προς Περιστέρι μεριά, η καντίνα είναι μία, μιλάω για την Billy’s. Αναζητήστε τη και θα καταλάβετε πως τα δυτικά ξενυχτάνε περισσότερο απ’ όλα τα προάστια. 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ