Η νέα Cookoovaya: δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού του αγαπημένου αθηναϊκού εστιατορίου

Η νέα Cookoovaya: δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού του αγαπημένου αθηναϊκού εστιατορίου Facebook Twitter
Πιάτα που κρατούν τόσο ιδανικά τις ισορροπίες της παράδοσης, ώστε η απλότητά τους να τους εξασφαλίζει μια καλή θέση στη μνήμη μας.
0

Χωρίς αμφιβολία, το Cookoovaya ήταν και παραμένει ένα από τα πλέον συζητημένα καινούργια αθηναϊκά εστιατόρια των τελευταίων χρόνων. Φτιαγμένο από ανθρώπους που γνωρίζουν καλά την τέχνη του φαγητού, δεν έχει περιθώρια για μέτρια αποτελέσματα. Αυτό το υψηλό επίπεδο που είναι σχεδόν «αναγκασμένο» να υπηρετεί με σεβασμό και συνέπεια στη μαγειρική και επενδύοντας στη γευστική ευαισθησία καθορίζει και τους στόχους του τη νέα σεζόν. Η κουζίνα του δείχνει ακόμα πιο ώριμη, αν μπορείς να το πεις αυτό για ανθρώπους που έχουν ήδη πολλά χρόνια εμπειρίας στο ενεργητικό τους. Όπως και να έχει, το Cookoovaya μπαίνει στο παιχνίδι με ανανεωμένο μενού, φρέσκες ιδέες και μπόλικη διάθεση. Το επιτελείο της μαγειρικής ομάδας της κουζίνας μπορείς να το απολαύσεις στη δημιουργική του φάση πίσω από τον τεράστιο πάγκο της ανοιχτής κουζίνας. Φιλόξενοι, κεφάτοι, θα σε υποδεχτούν όπως θα έκαναν και στο σπίτι τους και θα σε κάνουν να αισθανθείς μοναδικός, ότι μαγειρεύουν μόνο για σένα, απλά και νόστιμα, χωρίς εντυπωσιασμούς.

Στο εστιατόριο Cookoovaya τρως με όρεξη και εύκολα ξεχνάς την έννοια του μέτρου, νιώθεις όμως ότι το φαγητό που γεύεσαι κάνει καλό στην ψυχή σου.

Δοκιμάσαμε πιάτα καινούργια που δείχνουν ότι ο δρόμος της δημιουργικής νοστιμιάς δεν έχει αδιέξοδα. Πιάτα που κρατούν τόσο ιδανικά τις ισορροπίες της παράδοσης, ώστε η απλότητά τους να τους εξασφαλίζει μια καλή θέση στη μνήμη μας. Μενού στημένο με ελληνικά προϊόντα που ακολουθούν τον κύκλο της εποχής και τιμούν τον τόπο και τους παραγωγούς. Οι αδελφοί Λιάκου, ο Σπύρος και ο Βαγγέλης, ο Περικλής Κοσκινάς και ο Κλεομένης Ζουρνατζής έχουν εμμονή στην εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών. Πρωτότυποι συνδυασμοί υλικών που γίνονται προκλητικοί όχι με στόχο τον εντυπωσιασμό αλλά την αναζήτηση του καινούργιου. Άλλωστε, καθώς δοκιμάζεις τα πιάτα ανακαλύπτεις ότι οι συνδυασμοί αυτοί είναι ισορροπημένοι και σοφά μελετημένοι.

Ξεκινάς με καρπάτσιο από βοδινό φιλέτο –τοπική φυλή της Κατερίνης‒ που συνδυάζεται γευστικά με ταραμοσαλάτα, γαρίδουλες ξιδάτες, βινεγκρέτ κρεμμύδι, φύτρες ρόκας, κάππαρη και ψιλοκομμένες ροδέλες χαλαπένιος που δίνουν πικάντικη ένταση στην επίγευση (€19). Εξαιρετικό το μαγιάτικο ταρτάρ που συνδυάζεται νόστιμα με ρύζι μπασμάτι, αβοκάντο, πικάντικη μαγιονέζα και ενισχύεται με φύτρες νεροκάρδαμο, μαυροσούσαμο και τραγανό τηγανητό κρεμμύδι που παίζει όμορφα με τις υφές του πιάτου. Ωραίος ο συνδυασμός των υλικών της σαλάτας, με λεπτοκομμένη φέτα μπέικον από ελληνικό μαύρο χοίρο της «Κιβωτού του Δήμου», περασμένο ανάλαφρα από τη σχάρα, τραγανά φύλλα εντίβ, μαρούλι και φέτες αυγού που λούζεται διακριτικά με ντρέσινγκ από καπνιστό χέλι, μελιτζάνα και παρμεζάνα (€18,50). Μοναδική η αίσθηση της ψητής γαρίδας (γάμπαρη Αμβρακικού) με φινόκιο, φέτες πορτοκάλι, σάλτσα αγουρίδας και τσιπς από καλαμποκάλευρο αρωματισμένο με πάπρικα (€19).

Η νέα Cookoovaya: δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού του αγαπημένου αθηναϊκού εστιατορίου Facebook Twitter
Ωραίος ο συνδυασμός των υλικών της σαλάτας, με λεπτοκομμένη φέτα μπέικον από ελληνικό μαύρο χοίρο της «Κιβωτού του Δήμου», περασμένο ανάλαφρα από τη σχάρα, τραγανά φύλλα εντίβ, μαρούλι και φέτες αυγού που λούζεται διακριτικά με ντρέσινγκ από καπνιστό χέλι, μελιτζάνα και παρμεζάνα.


Χαζεύεις τον εξαιρετικό σεφ Σπύρο Παυλίδη να κινείται με χάρη στην ανοιχτή κουζίνα, ετοιμάζοντας τα πιάτα που βγαίνουν από τον ξυλόφουρνο ή από το τηγάνι. Πολλά υποσχόμενη η τραγανή γαρίδα με το καταπράσινο ριζότο, φτιαγμένο με βασιλικό και γαρνιρισμένο με καβουρντισμένο κουκουνάρι, ταρτάρ ντομάτας και μους φέτας που χαρίζουν δροσιά (€28,50). Τα ευωδιαστά κεφτεδάκια μαύρου χοίρου –μια λαχταριστή μπουκιά‒, που έρχονται με αγελαδινό γιαούρτι, μικρές πιπεριές τηγανητές, πινελιές σάλτσα με ντομάτα και λεπτοκομμένες φέτες λουκάνικο μαύρου χοίρου (€16), είναι ένα πιάτο ευχάριστο και αρωματικό. Αλησμόνητη η γεύση της λεπτοκομμένης μοσχαρίσιας μπριζόλας γάλακτος στο τηγάνι που υπογραμμίζει η ωραιότατη αυγοσαλάτα με αγγουράκι τουρσί, κάππαρη και λεμόνι. Βαθιάς νοστιμιάς είναι το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής που βγαίνει τέλεια ψημένο από τα κάρβουνα και ακομπανιάρεται από μικρόσπερμα ρεβίθια με ψιλοκομμένη ντομάτα και ταχίνι και σαλάτα με άγρια ρόκα και δυόσμο (€21). Να μην σας πω και για τα γλυκά...


Στην οινική λίστα παρουσιάζονται τα house wines της Cookoovaya ‒ εδώ να πούμε ότι η ομάδα του εστιατορίου συμμετέχει ενεργά στην παραγωγή του οινοποιείου της οικογένειας Γκιρλέμη στο οροπέδιο Δομοκού. Επίσης, υπάρχουν τρεις επιλογές σε housebeer (black brew, red brew, white brew), φτιαγμένες για να συνοδεύουν τα πιάτα του μενού. Στο εστιατόριο Cookoovaya τρως με όρεξη και εύκολα ξεχνάς την έννοια του μέτρου, νιώθεις όμως ότι το φαγητό που γεύεσαι κάνει καλό στην ψυχή σου.

Η νέα Cookoovaya: δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού του αγαπημένου αθηναϊκού εστιατορίου Facebook Twitter
Τα ευωδιαστά κεφτεδάκια μαύρου χοίρου, που έρχονται με αγελαδινό γιαούρτι, μικρές πιπεριές τηγανητές, πινελιές σάλτσα με ντομάτα και λεπτοκομμένες φέτες λουκάνικο μαύρου χοίρου, είναι ένα πιάτο ευχάριστο και αρωματικό.
Η νέα Cookoovaya: δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού του αγαπημένου αθηναϊκού εστιατορίου Facebook Twitter
Βαθιάς νοστιμιάς είναι το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής που βγαίνει τέλεια ψημένο από τα κάρβουνα και ακομπανιάρεται από μικρόσπερμα ρεβίθια με ψιλοκομμένη ντομάτα και ταχίνι και σαλάτα με άγρια ρόκα και δυόσμο.
Η νέα Cookoovaya: δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού του αγαπημένου αθηναϊκού εστιατορίου Facebook Twitter
Πολλά υποσχόμενη η τραγανή γαρίδα με το καταπράσινο ριζότο, φτιαγμένο με βασιλικό και γαρνιρισμένο με καβουρντισμένο κουκουνάρι, ταρτάρ ντομάτας και μους φέτας που χαρίζουν δροσιά.

Cookoovaya, Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, 210 7235005

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αθηναϊκή σαλάτα: πώς να φτιάξετε το δημοφιλές πιάτο της αστικής κουζίνας των '70s

Γεύση / Αθηναϊκή σαλάτα: Πώς να φτιάξετε το δημοφιλές πιάτο της αστικής κουζίνας των '70s

Σπιτική μαγιονέζα, ενισχυμένη με λαχανικά, και βραστό ψάρι συνθέτουν ένα πιάτο που ξυπνά αναμνήσεις: ο σεφ Δημήτρης Νίκολης παρουσιάζει το αυθεντικό και τρεις παραλλαγές
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ