Η εποχή του παγωτού Facebook Twitter

Η εποχή του παγωτού

0

LUKUMÁΔΕΣ

Must try το χειροποίητο gelato δικής του παραγωγής.

Οι LUKUMÁΔΕΣ συνδέουν το όνομά τους με την πιο καλοκαιρινή δροσιστική απόλαυση, αφού εδώ το παγωτό έχει τη δική του, ξεχωριστή θέση. Οι γεύσεις αντλούν έμπνευση από το Ιταλικό gelato με την αξεπέραστη μέθοδο παρασκευής και από την παράδοση των ιδιαίτερων πρώτων υλών του τόπου μας.

Καϊμάκι, γιαούρτι, κρέμα-μπισκότο, σοκολάτα-πραλίνα, φιστίκι από καρπό Αιγίνης, Ferrero, Snickers, φράουλα και κρέμα (μία από τις καλύτερες μπορείς να βρεις στην πόλη) είναι κάποιες από τις ακαταμάχητες προτάσεις που προσφέρονται μέσα από τις ειδικές καταψύξεις τύπου pozzetti προκειμένου να διατηρούνται στην απόλυτη θερμοκρασία (-14°C). Εξάλλου, εδώ δεν χρειάζεται να δεις για να αποφασίσεις τις γεύσεις που θα ζητήσεις, γιατί, ό,τι κι αν διαλέξεις, είναι ολόφρεσκο και νόστιμο.

Το Gelato στους LUKUMÁΔΕΣ παρασκευάζεται καθημερινά στο εργαστήριό τους από 100% φρέσκο γάλα, χωρίς καμία προσθήκη τεχνητών μέσων, και κατέχει επάξια τον τίτλο του χειροποίητου. Φυσικά, δεν λείπουν τα vegan σορμπέ, όπως σοκολάτα - αμαρένα με 0% ζάχαρη, μάνγκο, limoncello και το φανταστικό πεπόνι που πρέπει να δοκιμάσεις, είσαι δεν είσαι vegan.

Η εποχή του παγωτού Facebook Twitter

Οι LUKUMÁΔΕΣ βρίσκονται σε 4 σημεία σε όλη την Αθήνα, μοιράζοντας γεύσεις. Τρία είναι σταθερά, στην Αθήνα (Αιόλου & Αγίας Ειρήνης), στη Βουλιαγμένη και στο River West Open, και ένα κινητό, το Canteen, που μπορείς να το συναντήσεις να προσφέρει παγωτό και λουκουμάδες σε διάφορες εκδηλώσεις. Γιατί εννοείται πως οι γνωστοί σε όλους λουκουμάδες που εδώ επανασυστήθηκαν για πρώτη φορά στη σύγχρονη εποχή ταιριάζουν άψογα με το παγωτό που θα επιλέξεις.

Οι πιο ρετρό τύποι θα ενθουσιαστούν και με το παγωτό μηχανής –τα κλασικά, βανίλια, σοκολάτα και ανάμεικτο–, ενώ για όσους δεν χορταίνουν το gelato υπάρχει η συσκευασία μισού και ενός κιλού που μπορείς να πάρεις στο σπίτι για να το απολαμβάνεις όσο θέλεις στον χώρο σου!

lukumades.com, Facebook: Lukumades, Instagram: lukumades
Lukumades: Aθήνα/ Βουλιαγμένη / River West Open

Solo Gelato

Το παγωτό που κάνει το καλοκαίρι στην πόλη πιο όμορφο.

Η εποχή του παγωτού Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Το καλοκαίρι στην πόλη είναι μια περίοδος που έχει τα δικά της μυστικά απόλαυσης. Εκεί που νιώθεις ότι η ζέστη της καθημερινότητας πάει να σε ρίξει, η γεύση ενός αληθινού παγωτού αλλάζει τα δεδομένα και σου φτιάχνει τη διάθεση. 

Στο Solo Gelato οι παραδοσιακές συνταγές πρωταγωνιστούν, αφού μιλάμε για ένα όνομα με ιστορία που ξεκινά το 1951 με τον παππού παγωτοποιό. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει και η σύγχρονη επιθυμία για παγωτό βασίζεται σε ψαγμένες γευστικές αναζητήσεις. Όμως η υψηλή ποιότητα και η εμμονή στις ανώτερες και αγνές πρώτες ύλες παραμένουν η σταθερή αξία που κάνει το Solo Gelato να ξεχωρίζει. 

Ο Νίκος Χριστογεώργος είναι η τρίτη γενιά που κουβαλάει επάξια την κληρονομιά του παππού, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα την υπόθεση «παγωτό» με συνεχή έρευνα, αγάπη για τις αυθεντικές γεύσεις και πίστη στις χειροποίητες παρασκευές. 

Η εποχή του παγωτού Facebook Twitter

Η λευκή σοκολάτα Οpera με λεμόνι, η τριπλή σοκολάτα Voguenoir, η αλατισμένη καραμέλα, το μπισκότο καραμέλα, είναι κάποιες από τις προτάσεις που θα σε βάλουν σε δίλημμα. Τα σορμπέ από φρέσκα φρούτα αλλά και οι επιλογές με γάλα αμυγδάλου, καρύδας ή βρόμης είναι vegan γεύσεις που κερδίζουν φανατικούς θαυμαστές, ενώ στα must του καλοκαιριού οι συνταγές από 100% ξηρούς καρπούς, όπως το φουντούκι (με καρπό από το Piemonte) και το φιστίκι (με καρπό από το Μπρόντε Σικελίας).

Στο Solo Gelato θα ευχαριστηθείς και καταπληκτικά γλυκά –το cannoli Σικελίας είναι ένα όνειρο!– για να αντιμετωπίσεις τις λιγούρες που έρχονται απειλητικές τα καλοκαιρινά απογεύματα!

Ό,τι κι αν επιλέξεις από αυτή την artigianale gelateria, μπορείς να νιώσεις την αυθεντική αγάπη που κρύβεται πίσω από τις γεύσεις και σου αποκαλύπτεται σε κάθε μπουκιά!

Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, 210 6813622 
Γλυφάδα, Κέρκυρα, Ρόδος (Φαληράκι), Σαντορίνη (Οία & Θήρα), Πόρτο Χέλι, Κρήτη (Ηράκλειο), Κυψέλη, Πεύκη και Πάρος 

www.sologelato.gr, Facebook: sologelato.gr, Instagram: solo_gelato

Μαραμπού

Φυσικό παγωτό που θα βρεις σε αναπάντεχες γεύσεις.

Η εποχή του παγωτού Facebook Twitter
Πεπόνι. Φωτ.: Αλίνα Λέφα

Αν είσαι λάτρης του παγωτού, είναι πολύ ευχάριστο να μιλάς γι’ αυτό. Ειδικά αν πρόκειται για ένα παγωτό που μπορείς να απολαύσεις σε όση ποσότητα θέλεις και μετά να νιώθεις ανάλαφρος και χαρούμενος από τη γευστική ικανοποίηση. 

Αυτό είναι το φυσικό παγωτό που θα βρεις στο Μαραμπού. Φτιαγμένο με συνταγές όπου όλα είναι χειροποίητα, χωρίς καμιά προσθήκη τεχνητών συστατικών ή οποιασδήποτε μη φυσικής ουσίας. Η Βίκυ Περιστάνογλου και ο Ιγκόρ Τσομλετσόγλου, με αφετηρία τη μεγάλη τους αγάπη για τη γεύση, ψάχνονται, πειραματίζονται, ταξιδεύουν, δοκιμάζουν και μετά από άπειρες ώρες έρευνας παρουσιάζουν συνεχώς νέες προτάσεις, συνδέοντας το όνομα του Μαραμπού με ένα από τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας. 

Μαύρη σοκολάτα με αλάτι και μαρέγκες –χειροποίητες φυσικά–, κρέμα με γλυκό κρασί, στρατσιατέλα από κατσικίσιο γάλα, είναι κάποιες από τις προτάσεις που σε προκαλούν να τις δοκιμάσεις. Μην παραλείψεις τη νέα γεύση χουρμά αλλά και το γνωστό πλέον παγωτό από στραγγιστό ελληνικό γιαούρτι που δεν παίζεται!

Η εποχή του παγωτού Facebook Twitter
Καραμέλα με αλάτι. Φωτ.:Αλίνα Λέφα
Η εποχή του παγωτού Facebook Twitter
Σοκολάτα τζαντούγια. Φωτ.:Αλίνα Λέφα

Τα σορμπέ του Μαραμπού είναι ένα ακόμα μεγάλο κεφάλαιο, αφού φτιάχνονται από φρέσκα φρούτα και είναι μια vegan επιλογή με φανατικούς οπαδούς απ’ όλες τις διατροφικές τάσεις. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι οι δροσιστικές επιλογές είναι φανταστικές. Ροδάκινο, βερίκοκο, καρπούζι, κεράσι μετατρέπονται σε παγωτό –προσοχή, όχι γρανίτα–, όπου επικρατεί η γεύση του καρπού!

Το Μαραμπού, που τιμά τα δώρα της ελληνικής φύσης, δεν θα μπορούσε να μην έχει οικολογική συνείδηση, γι’ αυτό εδώ όλες οι συσκευασίες είναι φιλικές προς το περιβάλλον, όπως ακριβώς όλες οι συνταγές είναι φιλικές προς τον καθένα από εμάς που θέλει να απολαμβάνει το παγωτό στην πιο φυσική του μορφή και να αισθάνεται τη χαρά της αυθεντικής γεύσης.

Αρχελάου 17, Παγκράτι, 210 7247037, Facebook: Maraboo Ice Cream, Instagram: marabooicecream

Gioelia Cremeria Italiana

Το αυθεντικό ιταλικό παγωτό έρχεται στην Αθήνα.

Η εποχή του παγωτού Facebook Twitter

Αν είσαι από εκείνους που η λέξη «απόλαυση» τούς φέρνει στο μυαλό τη γεύση του παγωτού, μπορείς να χαρείς ελεύθερα με αυτά τα νέα! Η Gioelia Cremeria Italiana έρχεται στην Αθήνα και φέρνει μαζί της μια εμπειρία που κυριολεκτικά δεν θα χορταίνεις!

Σύντομα όλοι εμείς, οι λάτρεις του παγωτού, θα δίνουμε ραντεβού στο Χαλάνδρι, στο νέο κατάστημα που φέρει αυτό το ιστορικό όνομα, για να απολαύσουμε φανταστικές γεύσεις ιταλικού παγωτού αλλά και γλυκών, όλες φτιαγμένα από premium πρώτες ύλες και με συνταγές που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. 

Λαχταριστό παγωτό Ruby, παγωτό με βελγική σοκολάτα Callebaut, fusion σορμπέ είναι κάποια από τα must try, ενώ η signature γεύση «Gioelia» θα σε ενθουσιάσει τιμώντας το όνομά της! Όλες οι προτάσεις που θα βρεις ετοιμάζονται την ίδια μέρα στο εργαστήρι της Gioelia Cremeria Italiana μέσα από μια χειροποίητη διαδικασία που επαναλαμβάνεται αυστηρά ανά πέντε ώρες ώστε να απολαμβάνεις κάθε φορά την εμπειρία ενός γνήσιου ιταλικού gelato στο 100%.

Η εποχή του παγωτού Facebook Twitter

Οι vegan θα βρουν τις δικές τους εξαιρετικές συνταγές που βασίζονται σε γάλα ρυζιού και είναι το ίδιο λαχταριστές, ενώ τα παραδοσιακά γλυκά, όπως τα cannoli Σικελίας σε διαφορετικές εκδοχές (original, gianduja και pistacchio), το semifreddo σε γυάλινα κουπάκια ή οι τούρτες gelato σε παρασύρουν σε ένα ταξίδι γεύσης που έχει τη δική του ιστορία που ξεκινά στα μέσα της δεκαετίας του 1970, όταν ο Gianfranco Proni ίδρυσε το εργαστήριό του, και φτάνει μέχρι σήμερα, με τη Gioelia Cremeria Italiana να μετράει 42 καταστήματα σε πάνω από 9 χώρες. 

Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται επιτέλους και η Ελλάδα! Σε λίγες μόνο μέρες οι gelato lovers ετοιμαζόμαστε για μια εκπληκτική γευστική εμπειρία ιταλικού παγωτού που θα ξεκινήσει από το Χαλάνδρι και σύντομα θα φτάσει σε πολλές γειτονιές της Αθήνας.

Αγίας Παρασκευής 13, Χαλάνδρι, Instagram: gioeliacremeria

Morris Brown

Το χειροποίητο gelato και τα λαχταριστά γλυκά του ήρθαν και στο Παγκράτι.

Η εποχή του παγωτού Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

Μπορείς να σκεφτείς ένα πιο καλοκαιρινό σκηνικό στην πόλη από το να απολαμβάνεις λαχταριστό παγωτό σε μια πλατεία; Τα Morris Brown μάλλον κάτι ξέρουν που προσφέρουν το φανταστικό gelato τους σε τρεις από τις πιο όμορφες πλατείες της Αθήνας, με την πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι να είναι το new entry, μετά την πλατεία Αναλήψεως στα Βριλήσσια και την Ηρώων Πολυτεχνείου στη Νέα Πεντέλη.

Εκείνο που μετράει στο Morris Brown είναι η φρεσκάδα του χειροποίητου παγωτού και εδώ δεν χωράει καμιά αμφισβήτηση, αφού κάθε σημείο έχει το δικό του παρασκευαστήριο για να δημιουργεί καθημερινά τις γεύσεις που έχουμε αγαπήσει. Κι όταν μιλάμε για αγάπη, εννοούμε αυτή την αυθεντική λαχτάρα για παγωτό που θυμίζει στιγμές σχολικών χρόνων. Άλλωστε το παγωτό είναι εκείνη η κρυφή γέφυρα που κρατάμε με την παιδική ηλικία και το Morris Brown γνωρίζει πώς να διατηρεί αυτήν τη σχέση ζωντανή μέσα από τη γνωστή επιτυχημένη του συνταγή.

Στις κλασικές επιλογές το Double Dark Chocolate με σκούρα σοκολάτα αλλά και η αλατισμένη καραμέλα. Τα σορμπέ από φρούτα εποχής είναι must try, ενώ αν δοκιμάσεις τις προτάσεις ξηρών καρπών με 100% πάστα του καρπού θα ξεκινάς από εκεί για να συνδυάσεις οποιαδήποτε άλλη γεύση.

Η εποχή του παγωτού Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

Στο Morris Brown θα βρεις και λαχταριστά γλυκά, όπως το cheesecake, η φρέσκια μηλόπιτα και τα σπιτικά brownies. Μην παραλείψεις με τίποτα τα βαφλάκια που συνοδεύουν τέλεια τη γεύση του gelato και φτιάχνονται καθημερινά με την ιδιαίτερη συνταγή της ομάδας – όχι, δεν έχουν θέση εδώ τα έτοιμα μείγματα.

Το Morris Brown είναι ο γευστικός φίλος που αλλάζει το καλοκαίρι στην πόλη και σου δίνει ραντεβού καθημερινά σε μια πλατεία.

Πλατεία Βαρνάβα 7, Παγκράτι, 210 7513572 
Πλατεία Αναλήψεως 4, Βριλήσσια, 210 6819898 
Πλατεία Ηρωών Πολυτεχνείου 11, Νέα Πεντέλη, 210 8041981

Solo Gelato Gelateria Glyfada

Φρέσκο χειροποίητο παγωτό από ένα κορυφαίο όνομα.

Η εποχή του παγωτού Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

Αναζητήσαμε σε έναν από τους πιο εναλλακτικούς και ιστορικούς δρόμους της περιοχής τι είναι αυτό που κάνει το Solo Gelato Glyfada στα 6 χρόνια λειτουργίας του το κορυφαίο μαγαζί για παγωτό στα νότια προάστια. Οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι γνώστες του αυθεντικού gelato γνωρίζουν πολύ καλά ότι στο νούμερο 3 της Γιαννιτσοπούλου θα βρουν παγωτό ολόφρεσκο και μοναδικό!

Πρόκειται για γεύσεις που ξεχωρίζουν με τη δική τους μοναδική ταυτότητα και σε αυτό κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι ποιοτικές πρώτες ύλες που επιλέγονται προσεκτικά και συνδυάζουν φρέσκο γάλα από μικρές ελληνικές φάρμες, φρέσκα φρούτα εποχής, γαλλικές κορυφαίες σοκολάτες, ξηρούς καρπούς από το Piemonte και τη Σικελία και ό,τι πιο ποιοτικό υπάρχει παγκοσμίως, όπως μονοποικιλιακό κακάο Βενεζουέλας και αληθινή βανίλια Μαδαγασκάρης.  

Καταλυτική στην επιτυχία είναι και η αποκλειστική συνεργασία με τον μοναδικό Έλληνα mastro gelatiere Νίκο Χριστογιώργο που ξεκίνησε το πρώτο κατάστημα στο Χαλάνδρι και έχει δημιουργήσει ένα αξεπέραστο επίπεδο τεχνογνωσίας στην παρασκευή του παγωτού, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στον τίτλο gelateria artigianale (χειροποίητο σε όλα τα στάδια της παραγωγής του).

Η εποχή του παγωτού Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

Ρόλο παίζει και η φινέτσα του μαγαζιού που εκφράζει τις ιταλικές καταβολές όχι μόνο των συνταγών αλλά και της Ιταλίδας ιδιοκτήτριας που μεταφέρει σε αυτήν τη περιοχή των νοτίων προαστίων ένα μέρος από τη γαστρονομική κουλτούρα της χώρας της.

Αυτό το καλοκαίρι θα βρεις σταθερά όλα τα δροσιστικά σορμπέ, τη μεγαλύτερη ποικιλία από σοκολάτες , vegan παγωτά καθώς και πάνω από 10 νέες συναρπαστικές γεύσεις. Με σεβασμό στο περιβάλλον, όλες οι συσκευασίες παγωτού είναι πλέον βιοδιασπώμενες.

Δεν είναι τυχαίο ότι αρκεί μια δοκιμή για να αναγνωρίσεις την υπεροχή του παγωτού και να γίνεις φανατικός λάτρης του Solo Gelato Glyfada κάθε φορά που αναζητάς φρέσκο, αυθεντικό, ποιοτικό παγωτό.

Το φαινόμενο Solo Gelato μετρά 6 χρόνια λειτουργίας στη Γλυφάδα και συνεχίζει να προσφέρει απλώς το καλύτερο παγωτό που έχεις ονειρευτεί!

Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα, 211 0129334, Facebook: @SoloGelatoGlyfada Instagram: sologelatoglyfada
 

Σοκολατένια συλλογή της Kayak

Τα παγωτά που λιώνουν για εσένα και εσύ για αυτά.

Η εποχή του παγωτού Facebook Twitter

«Τι έξυπνος συνδυασμός συστατικών! Θαυμάσια βελούδινη υφή, διαπεραστική γεύση από μικροσκοπικά σωματίδια τρούφας». Ακούγεται σαν την αυθόρμητη σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό δοκιμάζοντας την Grand Cru Chocolate, αλλά είναι κάποιο από τα σχόλια της επιτροπής γευσιγνωσίας που έδωσε το βραβείο Great Taste στη γεύση της Kayak. Με περισσότερες από 15 διαφορετικές σοκολατένιες γεύσεις που σε κάνουν να λιώνεις γι’ αυτές κι εκείνες για εσένα, κάθε φορά που η Kayak παρουσιάζει κάτι νέο αφορά τη δημιουργία ενός γαστρονομικού έργου τέχνης. 

Η Grand Cru Chocolate ξεχώρισε ανάμεσα σε 12.777 προϊόντα στον διεθνούς φήμης διαγωνισμό Great Taste Awards και όχι τυχαία. Φτιαγμένη από την ιδιαίτερη ποικιλία Nyangbo της Valrhona, είναι μια μοναδική σοκολατένια γεύση που έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα βραβείο στη συλλογή της Kayak, το 11ο κατά σειρά. Άλλες ευφάνταστες σοκολατένιες γεύσεις είναι οι μέντα με choco chips,  σοκολάτα με χουρμά, Roche Nocciola, σοκολάτα belgian choco chips και πολλές άλλες, η Grand Cru Chocolate συνεχίζει το ταξίδι των διακρίσεων με την υποψηφιότητα για το μεγαλύτερο βραβείο όλων, το Golden Fork, ενώ κερδίζει καθημερινά το πρώτο βραβείο στην καρδιά των chocolate lovers. 

Η εποχή του παγωτού Facebook Twitter

Kayak Boutiques Athens: Γλυφάδα, Πλάκα, Καπνικαρέα, Ψυχικό, Golden Hall, The Mall Athens, Aia, Σπάτα (Smart Park) 
Kayak Βοutiques Summer: Τζια, Κεφαλονιά, Μύκονος, Χανιά, Πύλος (Costa Navarino), Σαντορίνη, Κρήτη

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα vegan γλυκά της Αθήνας απευθύνονται σε όλους, γιατί πολύ απλά είναι πεντανόστιμα

Γεύση / Τα vegan γλυκά της Αθήνας απευθύνονται σε όλους, γιατί πολύ απλά είναι πεντανόστιμα

Είτε είναι φτιαγμένα χωρίς ίχνος ζάχαρης, από τις πιο αγνές, βιολογικές πρώτες ύλες, είτε οι δημιουργοί τους τα αποκαλούν «street μαντσίλες», τα γλυκά χωρίς ζωικά προϊόντα που προσφέρονται αυτήν τη στιγμή στην πόλη είναι τόσο πετυχημένα που θα σας κάνουν να αναρωτιέστε αν τους λείπουν όντως τα αυγά και το βούτυρο. Μαζέψαμε δέκα διευθύνσεις για να τα δοκιμάσετε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ