Το ερυθρό 100% μονοποικιλιακό Βερτζαμί 2019 προστίθεται στην Ποικιλιακή Συλλογή των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου

Το ερυθρό 100% μονοποικιλιακό Βερτζαμί 2019 προστίθεται στην Ποικιλιακή Συλλογή των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου Facebook Twitter
0

Στα εδάφη της Δυτικής Ελλάδας, εκεί όπου οι δροσερές νύχτες και οι ήπια ζεστές μέρες διαδέχονται αρμονικά οι μεν τις δε, τα αμπέλια καλλιεργούνται με υπομονή και μεράκι για να προσφέρουν τους πολύτιμους καρπούς τους. Εκεί, οι οινοποιοί των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου συνδυάζουν την τεχνογνωσία με το πάθος αλλά και την πίστη στο χώμα που καλλιεργούν με φροντίδα, για να δώσουν μοναδικές εσοδείες όπως το Βερτζαμί.

Η ερυθρή ποικιλία με το περίεργο όνομα, κατάγεται από τα εδάφη της Δυτικής Ελλάδας, με τους περισσότερους αμπελώνες να βρίσκονται στη Λευκάδα. Η ιστορία της ξεκινά το 1997, τότε που οι οινοποιοί των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου ανέδειξαν για πρώτη φορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εμφιαλώνοντας σε blend με Μαυροδάφνη, ένα υπέροχο κρασί.

Το ερυθρό 100% μονοποικιλιακό Βερτζαμί 2019 προστίθεται στην Ποικιλιακή Συλλογή των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου Facebook Twitter

Το Βερτζαμί δεν είναι μια συνηθισμένη ποικιλία. Η ωριμότητα της πρώτης ύλης είναι αυτή που καθορίζει τη δημιουργία ενός κρασιού που θα ζήσει για δεκαετίες και άρα καθιστά αδύνατη την εμφιάλωσή του κάθε χρόνο. Κι αυτό από μόνο του το κάνει ξεχωριστό. Μετά την πρώτη προσπάθεια του 1997, ακολούθησαν εμφιαλώσεις το 2000 σε blend με Cabernet Franc, το 2003 και το 2010 100% Βερτζαμί και το 2015 σε blend με Merlot.

Φέτος οι Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου εμφιαλώνουν για τρίτη χρονιά την εσοδειά Βερτζαμί του 2019 μονοποικιλιακά μετά από μια μακρά περίοδο ωρίμανσης στο βαρέλι. Κι αυτό δεν είναι μια απλή υπόθεση αφού πρόκειται για ένα κρασί που τα τελευταία 25 χρόνια έχει δώσει συνολικά 6 εσοδείες, τρεις μονοποικιλιακές και άλλες τρεις blend. Εξάλλου, τα αμπέλια της ποικιλίας αυτής, που είναι διαμορφωμένα σε κύπελλο, έχουν μια ηλικία 40 έως 60 ετών με ελάχιστες στρεμματικές αποδόσεις που δεν ξεπερνούν τα 300-400 κιλά ανά στρέμμα.

Το Βερτζαμί των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου εμφιαλώνεται φέτος μετά από μια αναμονή 24 μηνών και συναρπάζει με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Μεγάλη περιεκτικότητα σε φαινολικά, ταννίνες και ανθοκυάνες, υψηλή οξύτητα και μια πολύ ιδιαίτερη αρωματική παλέτα από πευκοβελόνες και θυμάρι. Η έντονη μυρωδιά του ελληνικού δάσους με όλα τα ποώδη άγρια φυτά και τα μικρά κόκκινα φρούτα που συναντάς εκεί, αναδύεται σε κάθε φιάλη μαζί με την έντονη παρουσία του ξύλου που χαρίζει η πολύμηνη ωρίμανση στα δρύινα βαρέλια.

Το ερυθρό 100% μονοποικιλιακό Βερτζαμί 2019 προστίθεται στην Ποικιλιακή Συλλογή των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου Facebook Twitter

Ένα κρασί γαστρονομικό που την πρώτη δεκαετία της ζωής του συνδυάζεται μοναδικά με τις έντονες γεύσεις κόκκινων και μαύρων κρεάτων, ενώ όσο ωριμάζει και μαλακώνει μπορεί να συνδυαστεί και με λιπαρά πικάντικα τυριά.

Τα κρασιά της ποικιλίας Βερτζαμί με το ιδιαίτερο αρωματικό και γευστικό προφίλ και την παλαίωση που μπορεί να διαρκέσει δεκαετίες, έχουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Η νέα εσοδεία έρχεται να προστεθεί στην Ποικιλιακή Συλλογή των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου, με μονοποικιλιακά κρασιά από 100 % ελληνικές ποικιλίες. H Συλλογή αναδεικνύει τη δυναμική της κάθε ποικιλίας και αφηγείται τη δική της μοναδική ιστορία. Μια ιστορία που ξεκινά στα εδάφη της Δυτικής Ελλάδας και γράφεται μετά από μήνες προσμονής μέχρι να φτάσει στα χέρια μας για να μας προσφέρει καθεμιά τα μοναδικά χαρακτηριστικά της.

Μάθετε περισσότερα για τους Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου στην επίσημη σελίδα τους. 

Ακολουθήστε τους Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου στο Facebook και το Instagram: @antonopoulos_vineyards

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ris Project: Tο νέο καφέ του Παγκρατίου είναι “human friendly”

Γεύση / Ris Project: Tο νέο καφέ του Παγκρατίου είναι «human friendly»

Από εκεί που κάποιοι Αθηναίοι έψαχναν τα φιλικά προς τα ζώα μέρη για να πιουν τον καφέ τους ή να εργαστούν εκτός σπιτιού, πλέον υπάρχει ένα μαγαζί που ετοιμάζει γλυκά χωρίς ζάχαρη και υγιεινά treats για σκύλους, ενώ φροντίζει να έχει κάτι και για εμάς.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
To έθιμο της Καμήλας

Γεύσεις της δικής μας παράδοσης / To έθιμο της Καμήλας στη Θεσσαλία

Στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς podcasts «Γεύσεις της δικής μας παράδοσης», εμπνευσμένης από τα προϊόντα «Nώμα» της Lidl Eλλάς, ο σεφ Ανδρέας Λαγός συζητά με τον μουσικό Θωμά Κωνσταντίνου για το έθιμο της Καμήλας που συναντάμε στη Θεσσαλία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά και με τον σεφ Δημήτρη Αϊβαλιώτη για την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Wine is Fine: Για κρασί στον δρόμο των πομολάδικων

Γεύση / Wine is Fine: Για κρασί στον δρόμο των πομολάδικων

Δύο Παριζιάνοι, ένας Έλληνας σεφ με νομαδικές τάσεις, φυσικά κρασιά, φαγητό με επιρροές από διαφορετικές εθνικές κουζίνες, μουσική που ξεκινάει από την ιαπωνική funk και φτάνει στην Aaliyah. Αυτή είναι μια σύγχρονη cave à manger που περιμένει με ανυπομονησία η hip Αθήνα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ «Κανείς μας δεν το περίμενε»: Ο Α. Τραστέλης θα διεκδικήσει ξανά το αστέρι Michelin που έχασε η Σπονδή

Γεύση / «Κανείς μας δεν το περίμενε»: Ο Α. Τραστέλης θα διεκδικήσει ξανά το αστέρι Michelin που έχασε η Σπονδή

Ο restaurateur που κατείχε επί δεκαπέντε χρόνια την υψηλότερη διάκριση που έχει δει ποτέ η εγχώρια γαστρονομική σκηνή μιλά μετά την τελευταία αξιολόγηση του αναγνωρισμένου οδηγού που δεν είχε τα καλύτερα νέα για ένα εκ των σημαντικότερων εστιατορίων της Ελλάδας.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Dear Manouka: To νέο wine bar-restaurant του Παγκρατίου ξεφεύγει από τα συνηθισμένα

Γεύση / Dear Manouka: To νέο wine bar-restaurant του Παγκρατίου ξεφεύγει από τα συνηθισμένα

Η όψη ενός νεοκλασικού σπιτιού του 1890 στον πεζόδρομο της Ηρώνδα δεν μαρτυρά με τίποτα όσα θα συναντήσετε στο εσωτερικό: fusion επιλογές, προτάσεις από τον διεθνή αμπελώνα και κλασικά κοκτέιλ με απρόβλεπτες ανατροπές.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
To έθιμο της Αρσαλής

Γεύσεις της δικής μας παράδοσης / To έθιμο της Αρσαλής στη Στερεά Ελλάδα

Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς podcasts «Γεύσεις της δικής μας παράδοσης», εμπνευσμένης από τα προϊόντα «Nώμα» της Lidl Ελλάς, ο ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης συζητά με την τραγουδίστρια Δέσποινα Ραφαήλ για το έθιμο της Αρσαλής που αναβιώνει στη Στερεά Ελλάδα, αλλά και με τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Αλεξάνδρα Κοκολοπούλου για την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Οι κρέπες επέστρεψαν! Πού να βρεις τις καλύτερες στην Αθήνα

Γεύση / Οι κρέπες επέστρεψαν! Πού να βρεις τις καλύτερες στην Αθήνα

Η ζύμη που η ιστορία της (μάλλον) ξεκινάει τον 13ο αιώνα στη Βρετάνη της Γαλλίας έχει περάσει από διάφορες φάσεις, έχει μετατραπεί σε πολυπόθητο γλυκό-τούρτα στο Upper East Side του Μανχάταν, έχει υπάρξει και συνεχίζει να είναι λύση μετά τα ξενύχτια των Αθηναίων. Πλέον όμως υπάρχουν μέρη στην Αθήνα που της δίνουν την προσοχή που της αξίζει και την πάνε σε άλλο επίπεδο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ