Δυο πανεύκολες συνταγές με μήλα

Δυο πανεύκολες συνταγές με μήλα Facebook Twitter
Τα καραμελωμένα μήλα σερβίρονται ζεστά, σκέτα ή με κρέπες, παγωτό βανίλια ή κρέμα σαντιγί.
0

Η ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ έχει πολλές συνταγές με μήλα, με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη μηλόπιτα που όμως απαιτεί χρόνο. Εμείς προτιμήσαμε δύο πιο εύκολες συνταγές με μήλα που θυμίζουν μηλόπιτα. Χωρίς υπερβολική ποσότητα ζάχαρης αλλά με τα αρώματα της κανέλας και του ίδιου του φρούτου, γίνονται γρήγορα και προσαρμόζονται ανάλογα με πόσα μήλα και… πόσα άτομα υπάρχουν στο σπίτι, ακόμα και ένα!

Καραμελωμένα μήλα, ένα απλό γλυκό στο λεπτό!

Υλικά
4 μήλα ξεφλουδισμένα, πράσινα ή ντελίσιους Πιλαφά ΠΟΠ (Τρίπολης) κομμένα στα 8 ή στα 4 αν είναι πολύ μικρά
50 γραμμάρια βούτυρο
2-3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
Σκόνη κανέλας και προαιρετικά ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο ή 1-2 καρφάκια γαρύφαλλο

Εκτέλεση
Σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι μετρίου μεγέθους.

Προσθέτουμε τα μήλα, τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο/γαρύφαλλο.

Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν, περίπου 10-12 λεπτά.

Τα σερβίρουμε ζεστά, σκέτα ή με κρέπες, παγωτό βανίλια ή κρέμα σαντιγί ανακατεμένη με λίγη κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού.

Δυο πανεύκολες συνταγές με μήλα Facebook Twitter
Χωρίς υπερβολική ποσότητα ζάχαρης αλλά με τα αρώματα της κανέλας και του ίδιου του φρούτου, φτιάχνετε μια εύκολη συνταγή που θυμίζει μηλόπιτα.

Τα εύκολα κρουασάν μήλου με σφολιάτα

Υλικά
Μήλα σοταρισμένα (δες πιο πάνω συνταγή). Κάθε μήλο δίνει 8 κομμάτια = 8 κρουασάν
1 φύλλο έτοιμης σφολιάτας (από τα ψυγεία του σούπερ μάρκετ)
Ελάχιστη καστανή ζάχαρη
Μαρμελάδα ροδάκινο ή βερίκοκο (1 κουταλάκι γλυκού για κάθε κρουασάν)
1 κρόκο αυγού χτυπημένο καλά με 1 κουταλιά κρύο νερό

Εκτέλεση
Προετοιμάζουμε όσα μήλα θέλουμε με την πιο πάνω συνταγή αλλά σοτάροντάς τα μόνο 8-10 λεπτά, μέχρι να κρατάνε λίγο στο τρύπημα.

Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά και τελευταία στιγμή βγάζουμε τη σφολιάτα από το ψυγείο. Είναι ευκολότερο να της δώσουμε όποιο σχήμα θέλουμε όσο είναι κρύα, όσο ζεσταίνεται θα μας δυσκολεύει.

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και χαράζουμε πάνω του την αγγλική σημαία, δηλαδή το χαράζουμε πρώτα σε σταυρό και μετά διαγώνια ώστε να έχουμε 8 τρίγωνα.

Αλείφουμε κάθε τρίγωνο σφολιάτας με τη μαρμελάδα, αφήνοντας 2 εκατοστά από τις άκρες και τοποθετούμε στη φαρδιά πλευρά το σοταρισμένο μήλο.

Ρολάρουμε το τρίγωνο από τη φαρδιά του πλευρά προς τη μυτερή, δίνοντάς του το σχήμα του κρουασάν.

Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με ελάχιστη ζάχαρη.

Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

ΔΕΥΤΕΡΑ Δυο πανεύκολες συνταγές με μήλα Facebook Twitter
Κρουασάν μήλου με σφολιάτα
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μηλόπιτα με αλμυρή καραμέλα, κέικ και μπακλαβάς: Τρεις γλυκές συνταγές με μήλο

Γεύση / Μηλόπιτα με αλμυρή καραμέλα, κέικ και μπακλαβάς: Τρεις γλυκές συνταγές με μήλο

Ο pastry chef Μάρκος Κωνσταντινίδης μας προτείνει τρεις γλυκές παρασκευές με μήλο που είναι ό,τι πρέπει, τόσο για καθημερινή απόλαυση όσο και για πρωταγωνιστικό γλυκό στο τραπέζι των γιορτών.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ Σε ένα εργαστήριο στον Άγιο Ελευθέριο φτιάχνεται η πιο γκουρμέ αμυγδαλόπαστα

Γεύση / Σε ένα εργαστήριο στον Άγιο Ελευθέριο φτιάχνεται η πιο γκουρμέ αμυγδαλόπαστα

Η καλοτεχνίτισσα Μανίνα Κουδούνη άφησε τα πινέλα, τους καμβάδες και τα μοτεράκια του τατού, γνώρισε από τύχη την τέχνη του marzipan και το προσφέρει στην πιο ποιοτική εκδοχή του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα vegan γλυκά της Αθήνας απευθύνονται σε όλους, γιατί πολύ απλά είναι πεντανόστιμα

Γεύση / Τα vegan γλυκά της Αθήνας απευθύνονται σε όλους, γιατί πολύ απλά είναι πεντανόστιμα

Είτε είναι φτιαγμένα χωρίς ίχνος ζάχαρης, από τις πιο αγνές, βιολογικές πρώτες ύλες, είτε οι δημιουργοί τους τα αποκαλούν «street μαντσίλες», τα γλυκά χωρίς ζωικά προϊόντα που προσφέρονται αυτήν τη στιγμή στην πόλη είναι τόσο πετυχημένα που θα σας κάνουν να αναρωτιέστε αν τους λείπουν όντως τα αυγά και το βούτυρο. Μαζέψαμε δέκα διευθύνσεις για να τα δοκιμάσετε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητρική Κουζίνα: Εμείς, οι Άλλοι και οι γραμμές ανάμεσά μας

Γεύση / Μητρική Κουζίνα: Εμείς, οι Άλλοι και οι γραμμές ανάμεσά μας

Μέσα στο πιάτο ζει κωδικοποιημένη η γεωγραφία, η κουλτούρα, ο χρόνος, οι άνθρωποι: το φαγητό μας είναι ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο λεξιλόγιο που σχηματίζει γαστρονομικούς ιδιωματισμούς.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ