Δυο πανεύκολες συνταγές με μήλα

Δυο πανεύκολες συνταγές με μήλα Facebook Twitter
Τα καραμελωμένα μήλα σερβίρονται ζεστά, σκέτα ή με κρέπες, παγωτό βανίλια ή κρέμα σαντιγί.
0

Η ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ έχει πολλές συνταγές με μήλα, με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη μηλόπιτα που όμως απαιτεί χρόνο. Εμείς προτιμήσαμε δύο πιο εύκολες συνταγές με μήλα που θυμίζουν μηλόπιτα. Χωρίς υπερβολική ποσότητα ζάχαρης αλλά με τα αρώματα της κανέλας και του ίδιου του φρούτου, γίνονται γρήγορα και προσαρμόζονται ανάλογα με πόσα μήλα και… πόσα άτομα υπάρχουν στο σπίτι, ακόμα και ένα!

Καραμελωμένα μήλα, ένα απλό γλυκό στο λεπτό!

Υλικά
4 μήλα ξεφλουδισμένα, πράσινα ή ντελίσιους Πιλαφά ΠΟΠ (Τρίπολης) κομμένα στα 8 ή στα 4 αν είναι πολύ μικρά
50 γραμμάρια βούτυρο
2-3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
Σκόνη κανέλας και προαιρετικά ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο ή 1-2 καρφάκια γαρύφαλλο

Εκτέλεση
Σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι μετρίου μεγέθους.

Προσθέτουμε τα μήλα, τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο/γαρύφαλλο.

Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν, περίπου 10-12 λεπτά.

Τα σερβίρουμε ζεστά, σκέτα ή με κρέπες, παγωτό βανίλια ή κρέμα σαντιγί ανακατεμένη με λίγη κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού.

Δυο πανεύκολες συνταγές με μήλα Facebook Twitter
Χωρίς υπερβολική ποσότητα ζάχαρης αλλά με τα αρώματα της κανέλας και του ίδιου του φρούτου, φτιάχνετε μια εύκολη συνταγή που θυμίζει μηλόπιτα.

Τα εύκολα κρουασάν μήλου με σφολιάτα

Υλικά
Μήλα σοταρισμένα (δες πιο πάνω συνταγή). Κάθε μήλο δίνει 8 κομμάτια = 8 κρουασάν
1 φύλλο έτοιμης σφολιάτας (από τα ψυγεία του σούπερ μάρκετ)
Ελάχιστη καστανή ζάχαρη
Μαρμελάδα ροδάκινο ή βερίκοκο (1 κουταλάκι γλυκού για κάθε κρουασάν)
1 κρόκο αυγού χτυπημένο καλά με 1 κουταλιά κρύο νερό

Εκτέλεση
Προετοιμάζουμε όσα μήλα θέλουμε με την πιο πάνω συνταγή αλλά σοτάροντάς τα μόνο 8-10 λεπτά, μέχρι να κρατάνε λίγο στο τρύπημα.

Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά και τελευταία στιγμή βγάζουμε τη σφολιάτα από το ψυγείο. Είναι ευκολότερο να της δώσουμε όποιο σχήμα θέλουμε όσο είναι κρύα, όσο ζεσταίνεται θα μας δυσκολεύει.

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και χαράζουμε πάνω του την αγγλική σημαία, δηλαδή το χαράζουμε πρώτα σε σταυρό και μετά διαγώνια ώστε να έχουμε 8 τρίγωνα.

Αλείφουμε κάθε τρίγωνο σφολιάτας με τη μαρμελάδα, αφήνοντας 2 εκατοστά από τις άκρες και τοποθετούμε στη φαρδιά πλευρά το σοταρισμένο μήλο.

Ρολάρουμε το τρίγωνο από τη φαρδιά του πλευρά προς τη μυτερή, δίνοντάς του το σχήμα του κρουασάν.

Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με ελάχιστη ζάχαρη.

Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

ΔΕΥΤΕΡΑ Δυο πανεύκολες συνταγές με μήλα Facebook Twitter
Κρουασάν μήλου με σφολιάτα
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μηλόπιτα με αλμυρή καραμέλα, κέικ και μπακλαβάς: Τρεις γλυκές συνταγές με μήλο

Γεύση / Μηλόπιτα με αλμυρή καραμέλα, κέικ και μπακλαβάς: Τρεις γλυκές συνταγές με μήλο

Ο pastry chef Μάρκος Κωνσταντινίδης μας προτείνει τρεις γλυκές παρασκευές με μήλο που είναι ό,τι πρέπει, τόσο για καθημερινή απόλαυση όσο και για πρωταγωνιστικό γλυκό στο τραπέζι των γιορτών.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ Σε ένα εργαστήριο στον Άγιο Ελευθέριο φτιάχνεται η πιο γκουρμέ αμυγδαλόπαστα

Γεύση / Σε ένα εργαστήριο στον Άγιο Ελευθέριο φτιάχνεται η πιο γκουρμέ αμυγδαλόπαστα

Η καλοτεχνίτισσα Μανίνα Κουδούνη άφησε τα πινέλα, τους καμβάδες και τα μοτεράκια του τατού, γνώρισε από τύχη την τέχνη του marzipan και το προσφέρει στην πιο ποιοτική εκδοχή του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα vegan γλυκά της Αθήνας απευθύνονται σε όλους, γιατί πολύ απλά είναι πεντανόστιμα

Γεύση / Τα vegan γλυκά της Αθήνας απευθύνονται σε όλους, γιατί πολύ απλά είναι πεντανόστιμα

Είτε είναι φτιαγμένα χωρίς ίχνος ζάχαρης, από τις πιο αγνές, βιολογικές πρώτες ύλες, είτε οι δημιουργοί τους τα αποκαλούν «street μαντσίλες», τα γλυκά χωρίς ζωικά προϊόντα που προσφέρονται αυτήν τη στιγμή στην πόλη είναι τόσο πετυχημένα που θα σας κάνουν να αναρωτιέστε αν τους λείπουν όντως τα αυγά και το βούτυρο. Μαζέψαμε δέκα διευθύνσεις για να τα δοκιμάσετε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ