The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου

The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Το Blind Negroni με έξτρα συστατικά στη βασική συνταγή με τζιν, βερμούτ και Campari, το θυμάρι και τη φράουλα, διατηρούσε την πικράδα του, αλλά ήταν σαφέστατα πιο αρωματικό και πιο ελληνικό. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Θεωρείται για πολλούς ένα hipster στέκι, κάτι που δεν καταλαβαίνω και μάλλον δεν θα καταλάβεις και εσύ, αφού συγκεντρώνει κόσμο με διαφορετικά στυλ και διαθέσεις, και ίσως εκεί να βρίσκεται η επιτυχία του.


Δίπλα στο γνωστό μπαρμπέρικο The Blind Dandies, δημιουργημένο από την ίδια ομάδα, το νέο καφέ του Χαλανδρίου δεν ακολουθεί το ύφος των μαγαζιών γύρω του και έτσι διαφοροποιείται ευχάριστα. Η διακόσμηση σε σκανδιναβικό ύφος και οι ρετρό λεπτομέρειες με τη συμμετοχή των πράσινων φυτών είναι, αδιαμφισβήτητα, ένας έξυπνος τρόπος για να δημιουργήσει κάποιος ένα μαγαζί που επιτρέπει στους καλεσμένους του να αναπνέουν ελεύθερα και να χαλαρώνουν.


Αφορμή για την επίσκεψή μου ήταν τα νέα aperitivi που πρόσθεσε στον κατάλογο ο Αλέξανδρος Steptensko, ο οποίος έχει αφομοιωθεί στην ομάδα εδώ και καιρό, προσφέροντας ακόμα περισσότερους λόγους για να ανανεώνεις με συνέπεια τις επισκέψεις σου στο Blind Spot. Εννοείται πως δεν θα μπορούσα να περιοριστώ μόνο στη δοκιμή των κοκτέιλ, όταν ξέρω πως μέσα στην ανοιχτή κουζίνα βρίσκεται ο Χρήστος Τσουφλάς με ενδιαφέρουσες γαστρονομικές προτάσεις.

Το καλύτερο που συμβαίνει στο Blind Spot είναι η συνολική διάθεση για αυτοσχεδιασμό και δημιουργία στο μενού.


Έτσι, ενώ περίμενα τον Αλέξανδρο να ετοιμάσει το πειραγμένο του negroni, μπόρεσα να απολαύσω ένα Salmon Bae με λευκό μπέγκελ, εξαιρετικό μαριναρισμένο σολομό, γουακαμόλε και φινόκιο. Αν το σκεφτείς, αυτό που μόλις περιέγραψα είναι η συντομογραφία ενός πλήρους πρωινού ή ενός δεκατιανού που θέλεις να σε κρατήσει μέχρι το απόγευμα και αποτυπώνει με ακρίβεια την διάθεση του Blind Spot για γεύσεις που κάνουν focus στην υγεία, την ενέργεια και την ευεξία.

The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Το Blind Spot έχει διακόσμηση σε σκανδιναβικό ύφος και οι ρετρό λεπτομέρειες με τη συμμετοχή των πράσινων φυτών επιτρέπουν στους καλεσμένους να χαλαρώνουν. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Κάπου εδώ εμφανίστηκε μπροστά μου το Blind Negroni που ανυπομονούσα να δοκιμάσω, ως λάτρης του συγκεκριμένου κοκτέιλ. Με έξτρα συστατικά στη βασική συνταγή με τζιν, βερμούτ και Campari, το θυμάρι και τη φράουλα, το συγκεκριμένο negroni διατηρούσε την πικράδα του, αλλά ήταν σαφέστατα πιο αρωματικό και πιο ελληνικό.


Βέβαια, ως ανατροπή, ένα άλλο κοκτέιλ κέρδισε τις εντυπώσεις μου και αυτό ήταν το Blind Star με βάση τη βότκα και διανθισμένο με passion fruit, σπιτική anglaise, σορμπέ λεμόνι και Aperol. Η εξαιρετική ισορροπία στα συστατικά και η όξινη φρεσκάδα που άφηνε στο στόμα με έκαναν να το κατατάξω στη Νο1 θέση ανάμεσα στα τέσσερα που έφτασαν στο τραπέζι.


Και επειδή τα aperitivi έχουν δημιουργηθεί για να ανοίγουν την όρεξη, η σαλάτα Japan Pop με noodles φαγόπυρο, σέλερι, αγγούρι και έναν ζουμερό, τέλεια μαριναρισμένο σολομό, ήταν ό,τι έπρεπε για να μπορέσω να συνεχίσω τη δοκιμή τους με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση.

The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Ο Αλέξανδρος Steptensko πρόσθεσε νέα aperitivi στον κατάλογο. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Ο Χρήστος Τσουφλάς βρίσκεται στην ανοιχτή κουζίνα με ενδιαφέρουσες, γαστρονομικές προτάσεις. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Συνέχισα, λοιπόν, με το Aperol Sour που είναι ελαφρώς φθινοπωρινό, με Aperol, μανταρίνι, elderflower και λεμόνι και για το τέλος άφησα το διαχρονικής αξίας Gin n Tonic με Bulldog gin, elderflower tonic, κάρδαμο και φύλλα kafir lime που είναι μια από τις καλύτερες εκδοχές ενός κλασικού κοκτέιλ που έχω δοκιμάσει ποτέ.


Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω πως το καλύτερο που συμβαίνει στο Blind Spot είναι η συνολική διάθεση για αυτοσχεδιασμό και δημιουργία στο μενού. Αν ρωτήσεις τόσο τον Αλέξανδρο Steptensko όσο και τον Χρήστο Τσουφλά ποιες γεύσεις έχουν στα σκαριά και τι θα προσφέρουν στο νέο μενού, δεν έχουν μια ακριβή απάντηση.


Το μόνο σίγουρο που μπορούνε να πουν, πέρα από τα aperitivi, είναι τα δύο νέα πιάτα που πρόκειται και να γίνουν τα επόμενα best sellers του μαγαζιού. Το πρώτο είναι η κινόα με γαρίδες και πουρέ φινόκιο και το δεύτερο, οι κροκέτες πάπιας με σάλτσα κόκκινων σταφυλιών.


Επειδή το healthy μπορεί να είναι και απίστευτα γκουρμέ και το μίνιμαλ μπορεί να έχει μοναδική και ιντριγκαδόρικη γεύση, το Blind Spot είναι αποφασισμένο να συνεχίσει τις εκπλήξεις. Well done, παιδιά.

The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Σαλάτα Japan Pop με noodles φαγόπυρο, σέλερι, αγγούρι και μαριναρισμένο σολομό. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Aperol Sour που είναι ελαφρώς φθινοπωρινό, με Aperol, μανταρίνι, elderflower και λεμόνι. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Gin n Tonic με Bulldog gin, elderflower tonic, κάρδαμο και φύλλα kafir lime. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Το Blind Star με βάση τη βότκα και διανθισμένο με passion fruit, σπιτική anglaise, σορμπέ λεμόνι και Aperol.. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

The Blind Spot, Αγίας Παρασκευής 29, Χαλάνδρι, Τηλέφωνο: 21 1118 7135, Facebook, Instagram

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Proveleggios: Το κερδισμένο στοίχημα του Σωτήρη Κοντιζά

Γεύση / Proveleggios: Το κερδισμένο στοίχημα του Σωτήρη Κοντιζά

Ο πεζόδρομος της Παραμυθίας, εκεί όπου το υπέροχο κτίριο του Αριστομένη Προβελέγγιου στέγαζε μέχρι πριν από μερικούς μήνες μια αποθήκη παιχνιδιών, είναι πλέον συνεχώς γεμάτος με κόσμο που έρχεται να δοκιμάσει το «όχι-εστιατόριο» του Σωτήρη Κοντιζά.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ