The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου

The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Το Blind Negroni με έξτρα συστατικά στη βασική συνταγή με τζιν, βερμούτ και Campari, το θυμάρι και τη φράουλα, διατηρούσε την πικράδα του, αλλά ήταν σαφέστατα πιο αρωματικό και πιο ελληνικό. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Θεωρείται για πολλούς ένα hipster στέκι, κάτι που δεν καταλαβαίνω και μάλλον δεν θα καταλάβεις και εσύ, αφού συγκεντρώνει κόσμο με διαφορετικά στυλ και διαθέσεις, και ίσως εκεί να βρίσκεται η επιτυχία του.


Δίπλα στο γνωστό μπαρμπέρικο The Blind Dandies, δημιουργημένο από την ίδια ομάδα, το νέο καφέ του Χαλανδρίου δεν ακολουθεί το ύφος των μαγαζιών γύρω του και έτσι διαφοροποιείται ευχάριστα. Η διακόσμηση σε σκανδιναβικό ύφος και οι ρετρό λεπτομέρειες με τη συμμετοχή των πράσινων φυτών είναι, αδιαμφισβήτητα, ένας έξυπνος τρόπος για να δημιουργήσει κάποιος ένα μαγαζί που επιτρέπει στους καλεσμένους του να αναπνέουν ελεύθερα και να χαλαρώνουν.


Αφορμή για την επίσκεψή μου ήταν τα νέα aperitivi που πρόσθεσε στον κατάλογο ο Αλέξανδρος Steptensko, ο οποίος έχει αφομοιωθεί στην ομάδα εδώ και καιρό, προσφέροντας ακόμα περισσότερους λόγους για να ανανεώνεις με συνέπεια τις επισκέψεις σου στο Blind Spot. Εννοείται πως δεν θα μπορούσα να περιοριστώ μόνο στη δοκιμή των κοκτέιλ, όταν ξέρω πως μέσα στην ανοιχτή κουζίνα βρίσκεται ο Χρήστος Τσουφλάς με ενδιαφέρουσες γαστρονομικές προτάσεις.

Το καλύτερο που συμβαίνει στο Blind Spot είναι η συνολική διάθεση για αυτοσχεδιασμό και δημιουργία στο μενού.


Έτσι, ενώ περίμενα τον Αλέξανδρο να ετοιμάσει το πειραγμένο του negroni, μπόρεσα να απολαύσω ένα Salmon Bae με λευκό μπέγκελ, εξαιρετικό μαριναρισμένο σολομό, γουακαμόλε και φινόκιο. Αν το σκεφτείς, αυτό που μόλις περιέγραψα είναι η συντομογραφία ενός πλήρους πρωινού ή ενός δεκατιανού που θέλεις να σε κρατήσει μέχρι το απόγευμα και αποτυπώνει με ακρίβεια την διάθεση του Blind Spot για γεύσεις που κάνουν focus στην υγεία, την ενέργεια και την ευεξία.

The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Το Blind Spot έχει διακόσμηση σε σκανδιναβικό ύφος και οι ρετρό λεπτομέρειες με τη συμμετοχή των πράσινων φυτών επιτρέπουν στους καλεσμένους να χαλαρώνουν. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Κάπου εδώ εμφανίστηκε μπροστά μου το Blind Negroni που ανυπομονούσα να δοκιμάσω, ως λάτρης του συγκεκριμένου κοκτέιλ. Με έξτρα συστατικά στη βασική συνταγή με τζιν, βερμούτ και Campari, το θυμάρι και τη φράουλα, το συγκεκριμένο negroni διατηρούσε την πικράδα του, αλλά ήταν σαφέστατα πιο αρωματικό και πιο ελληνικό.


Βέβαια, ως ανατροπή, ένα άλλο κοκτέιλ κέρδισε τις εντυπώσεις μου και αυτό ήταν το Blind Star με βάση τη βότκα και διανθισμένο με passion fruit, σπιτική anglaise, σορμπέ λεμόνι και Aperol. Η εξαιρετική ισορροπία στα συστατικά και η όξινη φρεσκάδα που άφηνε στο στόμα με έκαναν να το κατατάξω στη Νο1 θέση ανάμεσα στα τέσσερα που έφτασαν στο τραπέζι.


Και επειδή τα aperitivi έχουν δημιουργηθεί για να ανοίγουν την όρεξη, η σαλάτα Japan Pop με noodles φαγόπυρο, σέλερι, αγγούρι και έναν ζουμερό, τέλεια μαριναρισμένο σολομό, ήταν ό,τι έπρεπε για να μπορέσω να συνεχίσω τη δοκιμή τους με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση.

The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Ο Αλέξανδρος Steptensko πρόσθεσε νέα aperitivi στον κατάλογο. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Ο Χρήστος Τσουφλάς βρίσκεται στην ανοιχτή κουζίνα με ενδιαφέρουσες, γαστρονομικές προτάσεις. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Συνέχισα, λοιπόν, με το Aperol Sour που είναι ελαφρώς φθινοπωρινό, με Aperol, μανταρίνι, elderflower και λεμόνι και για το τέλος άφησα το διαχρονικής αξίας Gin n Tonic με Bulldog gin, elderflower tonic, κάρδαμο και φύλλα kafir lime που είναι μια από τις καλύτερες εκδοχές ενός κλασικού κοκτέιλ που έχω δοκιμάσει ποτέ.


Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω πως το καλύτερο που συμβαίνει στο Blind Spot είναι η συνολική διάθεση για αυτοσχεδιασμό και δημιουργία στο μενού. Αν ρωτήσεις τόσο τον Αλέξανδρο Steptensko όσο και τον Χρήστο Τσουφλά ποιες γεύσεις έχουν στα σκαριά και τι θα προσφέρουν στο νέο μενού, δεν έχουν μια ακριβή απάντηση.


Το μόνο σίγουρο που μπορούνε να πουν, πέρα από τα aperitivi, είναι τα δύο νέα πιάτα που πρόκειται και να γίνουν τα επόμενα best sellers του μαγαζιού. Το πρώτο είναι η κινόα με γαρίδες και πουρέ φινόκιο και το δεύτερο, οι κροκέτες πάπιας με σάλτσα κόκκινων σταφυλιών.


Επειδή το healthy μπορεί να είναι και απίστευτα γκουρμέ και το μίνιμαλ μπορεί να έχει μοναδική και ιντριγκαδόρικη γεύση, το Blind Spot είναι αποφασισμένο να συνεχίσει τις εκπλήξεις. Well done, παιδιά.

The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Σαλάτα Japan Pop με noodles φαγόπυρο, σέλερι, αγγούρι και μαριναρισμένο σολομό. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Aperol Sour που είναι ελαφρώς φθινοπωρινό, με Aperol, μανταρίνι, elderflower και λεμόνι. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Gin n Tonic με Bulldog gin, elderflower tonic, κάρδαμο και φύλλα kafir lime. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Το Blind Star με βάση τη βότκα και διανθισμένο με passion fruit, σπιτική anglaise, σορμπέ λεμόνι και Aperol.. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

The Blind Spot, Αγίας Παρασκευής 29, Χαλάνδρι, Τηλέφωνο: 21 1118 7135, Facebook, Instagram

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Proveleggios: Το κερδισμένο στοίχημα του Σωτήρη Κοντιζά

Γεύση / Proveleggios: Το κερδισμένο στοίχημα του Σωτήρη Κοντιζά

Ο πεζόδρομος της Παραμυθίας, εκεί όπου το υπέροχο κτίριο του Αριστομένη Προβελέγγιου στέγαζε μέχρι πριν από μερικούς μήνες μια αποθήκη παιχνιδιών, είναι πλέον συνεχώς γεμάτος με κόσμο που έρχεται να δοκιμάσει το «όχι-εστιατόριο» του Σωτήρη Κοντιζά.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ