Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες

Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες Facebook Twitter
0

Κάθε φορά που βρίσκεις μπροστά σου τον τίτλο «member of Kastelorizo group», ξέρεις ότι αυτό που υπάρχει από πίσω είναι ένα πρότζεκτ που συνδυάζει ξεχωριστές γεύσεις, υψηλή αισθητική, ασυμβίβαστη ποιότητα και πολλή φροντίδα σε κάθε λεπτομέρεια.

Όταν αυτός ο τίτλος έρχεται να σφραγίσει μια νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας, τότε δεν μπορεί παρά να ενθουσιαστείς, πριν ακόμα δεις από κοντά τον νέο χώρο που δημιούργησε ο Όμιλος Καστελόριζο. Όσο για την πρώτη επίσκεψη, αυτή μετατρέπει τον ενθουσιασμό σε θαυμασμό για το άρτι αφιχθέν Omnivore • Mouth habits.

Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες Facebook Twitter

Στο νέο χώρο του ξενοδοχείου Athens 1890 στο κέντρο της Αθήνας, πίσω ακριβώς από την πλατεία Αγίας Ειρήνης, στεγάζεται το ολοκαίνουριο Omnivore που για άλλη μία φορά αποδεικνύει πως η εμμονή στη λεπτομέρεια είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά - κι αυτό ισχύει τόσο για την ατμόσφαιρα όσο και για τις γεύσεις, τις οποίες επιμελείται ο executive σεφ Βασίλης Καφαλούκος, που εδώ και χρόνια βρίσκεται πίσω από τις γευστικές προτάσεις του ομίλου. Το Omnivore • Mouth habits παρουσιάζει αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του, δηλαδή νέες συνήθειες που αφορούν την αίσθηση της γεύσης, παρασύροντας και τις υπόλοιπες αισθήσεις σε μια παλέτα γεύσεων, χρωμάτων και αρωμάτων μέσα από τη fusion multiethnic προσέγγιση της κουζίνας.

Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες Facebook Twitter

Ξεκινώντας από το πρωί, το Omnivore παρουσιάζει έναν εξαιρετικό κατάλογο breakfast-brunch, όπου θα βρεις ένα ιδιαίτερο section με smoothies ‒ αποτέλεσμα συνεργασίας με διατροφολόγο από την ομάδα του σεφ ‒ αλλά και πιάτα εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα με σαφείς κατευθύνσεις προς την υγιεινή διατροφή. Το μπολ με τραχανά, φέτα και κρεμμυδάκι, η κινόα με μαύρα φασόλια, αβοκάντο και achiote chicken αλλά και η crème brûlée ρυζόγαλο με παστέλι και μαστίχα είναι στα must-try. Εξαιρετική πρόταση το πλατό Greek breakfast με ελληνικά αλλαντικά και τυριά, μέλι, σπιτικές μαρμελάδες, φρούτα εποχής, λαλάγγια και χειροποίητα παξιμάδια, που αποτελεί και μια εισαγωγή στην ελληνική γεύση για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου.

Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες Facebook Twitter

Παρόμοια η φιλοσοφία και στις επιλογές για lunch ή dinner, με μοντέρνες και εμπνευσμένες σαλάτες, vegan επιλογές και προτάσεις όπως το ταρτάρ καπνιστής τσιπούρας, τα Mousaka bites με μελιτζάνα, γέμιση μουσακά και ξινόγαλο, τα χειροποίητα ζυμαρικά με ραγού αγριογούρουνο, αλλά και το εξαιρετικό ριζότο με άρωμα «γεμιστά» και μους φέτας. Στα κυρίως πιάτα ξεχωρίζει η πανσέτα, που μαγειρεύεται για 24 ώρες, με άρωμα γύρου, αλλά και μια αέρινη μπουγιαμπέσα με γιουβαρλάκια σφυρίδας και αφρό λεμόνι. Οι επιλογές σε επιδόρπια αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του σεφ, με πρώτο το γλυκό Χωριάτικη, μια namelaka φέτας με γλυκό ντοματάκι, μαρμελάδα ελαιόλαδο, κρεμμύδι λευκής σοκολάτας και ντάκο από χαρούπι, αλλά και τη μους σοκολάτας 70% με dacquoise φουντούκι και καραμέλα, ένα «χώμα» από μαρέγκα με αστεροειδή γλυκάνισο και βρώσιμα βότσαλα.

Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες Facebook Twitter

Στο Omnivore όλα είναι μελετημένα για να μπορείς να απολαμβάνεις κάθε στιγμή όπως ακριβώς επιθυμείς. Γι' αυτό, ο κατάλογος με τις προτάσεις του fingerfood θα συνοδεύσουν τα κοκτέιλ αλλά και τα παλαιωμένα κρασιά που μπορείς να διαλέξεις από μια εκλεκτή κάρτα με ετικέτες. Εξάλλου, στο πλούσια διαμορφωμένο κελάρι τα αρώματα των λουλουδιών, η υγρασία από το χώμα, τα μπαχάρια, οι ξηροί καρποί και το ξύλο από τα βαρέλια περιμένουν να σου προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία. Η φινέτσα των κοκτέιλ συνδυάζεται με τη δημιουργικότητα στη μείξη διαφόρων blends και αναδεικνύεται μέσα από το εξαιρετικό bartending, δημιουργώντας το ιδανικό κλίμα για χαλάρωση μετά το γραφείο ή για ένα συναρπαστικό night out.

Η κλασική κομψότητα και η minimal αισθητική συνδυάζονται αρμονικά στο Omnivore • Mouth habits που σου ξυπνά από την πρώτη στιγμή την αίσθηση της οικειότητας, όπως ακριβώς αρμόζει σε ένα στέκι του κέντρου. Γιατί αυτό το new entry ήρθε για να γίνει ο all-day προορισμός που θα αλλάξει τη διασκέδαση στο κέντρο της Αθήνας.

Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες Facebook Twitter

 

Info:

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 10, Αθήνα, 210 3221865

Facebook

Instagram

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ