Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ

Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ Facebook Twitter
Ο τοίχος δίπλα στη σκάλα, που οδηγεί στον ημιώροφο, έχει γεμίσει με περισσότερα από 100 έργα τέχνης. Φωτ.: Στέφανος Παπαδόπουλος
0

Στο αστραφτερό ξύλινο μπαρ του Mr.Fox μπορείς, αν σου αρέσει το ρούμι, να ζητήσεις το Cuban Cherry, ένα κοκτέιλ εμπνευσμένο από το κλασικό Cuba Libre. Όταν εμφανιστεί μπροστά σου, όμως, δεν θα το αναγνωρίζεις: ένα ψηλό ποτήρι με μια βέργα πάγου και μια παστέλ ροζ πούδρα στο χείλος έρχεται μαζί με ένα μικρό, γυάλινο μπουκάλι με ανοιχτοκίτρινο περιεχόμενο – αποχρωματισμένη κόκα-κόλα μαζί με σκούρο ρούμι. Όσο πίνεις, η κερασένια πούδρα αλλάζει σταδιακά το χρώμα του από κίτρινο σε ροζ.

Αποστάξεις, αποχρωματισμοί, πούδρες, πειράματα, συμβαίνουν όλη την ημέρα υπό την επιμέλεια του βραβευμένου bartender Πάνου Κανατσούλη στο νέο μπαρ της Γλυφάδας που άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγες μόνο μέρες. Ένα δημιουργικό μιξ επαγγελματιών από τον χώρο της εστίασης, των επιχειρήσεων και των media (Πάνος Κανατσούλης, Άρης Δούκας, Martin Hazell, Άγγελος Τριάντης και Λευτέρης Κεφαλάς) αποτελεί την ομάδα πίσω από το Mr.Fox Bar.

Πολλά από τα κοκτέιλ έχουν απροσδόκητες, ενδιαφέρουσες περιγραφές, όπως το Another Highball, που εμπνέεται από το Scotch & Soda και περιλαμβάνει infusions με σύκο, κατσικίσιο τυρί και μέλι.

Με το μπλε του Λονδίνου, βελούδα, ξύλινες επενδύσεις, μια εντυπωσιακή ταπετσαρία-«μαγεμένο δάσος» και τον τοίχο δίπλα στη σκάλα, που οδηγεί στον ημιώροφο, να έχει γεμίσει με περισσότερα από 100 έργα τέχνης –κάποια απλώνονται και στο ταβάνι–, ο χώρος θυμίζει κάτι μεταξύ παλιού, αγγλικού, αρχοντικού μπαρ στο Mayfair και σπιτιού των μυστηρίων. Λεπτομέρειες όπως οι denim στολές των bartenders, οι πορσελάνινες κανάτες και οι φωτισμένες, ξύλινες αψίδες πίσω από το μπαρ είναι κομψές και διακριτικές, όπως και η παρουσίαση των ποτών.

Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ Facebook Twitter
Ο Πάνος Κανατσούλης με την ομάδα του. Φωτ.: Στέφανος Παπαδόπουλος

«Μου αρέσουν τα πιο μίνιμαλ κοκτέιλ, χωρίς πολλές φαντεζί γαρνιτούρες» αναφέρει ο Πάνος Κανατσούλης, νικητής του World Class 2017, που έχει διατελέσει υπεύθυνος του «εργαστηρίου» του Clumsies. «Προσπαθώ να δίνω περισσότερη έμφαση σ' αυτό που πίνει ο πελάτης παρά σε αυτό που βλέπει. Ακόμα και ένα καλό κομμάτι πάγου αποτελεί από μόνο του γαρνιτούρα. Το trend αυτήν τη στιγμή είναι τα classics. Στο Mr.Fox δίνουμε μια διαφορετική προσέγγιση στα κλασικά κοκτέιλ. Έχουμε δουλέψει πολύ πάνω στο κομμάτι του γευστικού προφίλ με ποτά που αντανακλούν γνώριμους γευστικούς συνδυασμούς».

Όντως, πολλά από τα κοκτέιλ έχουν απροσδόκητες, ενδιαφέρουσες περιγραφές, όπως το Another Highball, που εμπνέεται από το Scotch & Soda και περιλαμβάνει infusions με σύκο, κατσικίσιο τυρί και μέλι.

Μία από τις προτάσεις του καταλόγου που έχουν ξεχωρίσει ήδη είναι η Great Paloma, μια εντυπωσιακή, ελαφρά smokey εκδοχή της Paloma με Don Julio Blanco, πιπέρι και fermented γκρέιπφρουτ, όπως και το Foxygroni, ένα διαφορετικό Negroni, στο οποίο το τζιν είναι Tanqueray infused με παντζάρια.

Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ Facebook Twitter
Στο Mr.Fox δίνουμε μια διαφορετική προσέγγιση των κλασικών κοκτέιλ. Φωτ.: Στέφανος Παπαδόπουλος
Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ Facebook Twitter
Έχουμε δουλέψει πολύ πάνω στο κομμάτι του γευστικού προφίλ, με ποτά που αντανακλούν γνώριμους γευστικούς συνδυασμούς. Φωτ.: Στέφανος Παπαδόπουλος

Κάθε εικονογράφηση στο μικρό βιβλίο που κρύβει τον κατάλογο είναι και ένα mood board που αποκαλύπτει την ιστορία και την έμπνευση πίσω από κάθε κοκτέιλ, με αναφορές στο original και hints για τη φρέσκια εκδοχή του. Ο Trader Vic και ο Donn Beach, οι δύο τύποι που διεκδικούν τα πνευματικά δικαιώματα του Mai Tai, εμφανίζονται έτοιμοι να παλέψουν σε μία από τις σελίδες. Στο Mr.Fox, πάντως, το Mai Tai γίνεται Indian Tai, με ρούμι, ανανά, καρύδα και κουρκουμά.

Στα αναπαυτικά καθίσματα στην μπάρα, στις ψηλές ροτόντες ή στα τραπέζια έξω, καθώς ακούς funk, soul και Motown, θα δοκιμάσεις, εκτός απ' τα απρόβλεπτα κοκτέιλ, καπνιστά ουίσκι, δροσερά aperitivi, παγωμένες μπίρες, τις άψογα εκτελεσμένες original εκδοχές κλασικών κοκτέιλ, πολλές και προσεγμένες non alcoholic προτάσεις ή και καφέ.

Το Mr.Fox λειτουργεί από νωρίς, προσφέροντας καθημερινά brunch, ενώ αργότερα, για να συνοδεύσεις το ποτό σου, έχει να προτείνει μια αναβαθμισμένη εκδοχή του bar food-σνακ αλλά και μεγαλύτερα πιάτα που τρώγονται και μοιράζονται εύκολα, από flatbread με καπνιστό speck, σύκα και ρικότα μέχρι baobuns με spicy τραγανό κοτόπουλο, yakitori, jerk chicken ή mac & cheese με τρούφα και ραγού.

Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ Facebook Twitter
Το Mr.Fox λειτουργεί από νωρίς, προσφέροντας καθημερινά brunch. Φωτ.: Στέφανος Παπαδόπουλος
Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ Facebook Twitter
Φωτ.: Στέφανος Παπαδόπουλος
Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ Facebook Twitter
Οι ξύλινες αψίδες πίσω από το μπαρ είναι κομψές και διακριτικές. Φωτ.: Στέφανος Παπαδόπουλος

Mr.Fox Bar, Λαοδίκης 38, Γλυφάδα, 210 8981654, Instagram: @mrfoxthebarmrfoxbar.com

 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ