Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ

Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ Facebook Twitter
Ο τοίχος δίπλα στη σκάλα, που οδηγεί στον ημιώροφο, έχει γεμίσει με περισσότερα από 100 έργα τέχνης. Φωτ.: Στέφανος Παπαδόπουλος
0

Στο αστραφτερό ξύλινο μπαρ του Mr.Fox μπορείς, αν σου αρέσει το ρούμι, να ζητήσεις το Cuban Cherry, ένα κοκτέιλ εμπνευσμένο από το κλασικό Cuba Libre. Όταν εμφανιστεί μπροστά σου, όμως, δεν θα το αναγνωρίζεις: ένα ψηλό ποτήρι με μια βέργα πάγου και μια παστέλ ροζ πούδρα στο χείλος έρχεται μαζί με ένα μικρό, γυάλινο μπουκάλι με ανοιχτοκίτρινο περιεχόμενο – αποχρωματισμένη κόκα-κόλα μαζί με σκούρο ρούμι. Όσο πίνεις, η κερασένια πούδρα αλλάζει σταδιακά το χρώμα του από κίτρινο σε ροζ.

Αποστάξεις, αποχρωματισμοί, πούδρες, πειράματα, συμβαίνουν όλη την ημέρα υπό την επιμέλεια του βραβευμένου bartender Πάνου Κανατσούλη στο νέο μπαρ της Γλυφάδας που άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγες μόνο μέρες. Ένα δημιουργικό μιξ επαγγελματιών από τον χώρο της εστίασης, των επιχειρήσεων και των media (Πάνος Κανατσούλης, Άρης Δούκας, Martin Hazell, Άγγελος Τριάντης και Λευτέρης Κεφαλάς) αποτελεί την ομάδα πίσω από το Mr.Fox Bar.

Πολλά από τα κοκτέιλ έχουν απροσδόκητες, ενδιαφέρουσες περιγραφές, όπως το Another Highball, που εμπνέεται από το Scotch & Soda και περιλαμβάνει infusions με σύκο, κατσικίσιο τυρί και μέλι.

Με το μπλε του Λονδίνου, βελούδα, ξύλινες επενδύσεις, μια εντυπωσιακή ταπετσαρία-«μαγεμένο δάσος» και τον τοίχο δίπλα στη σκάλα, που οδηγεί στον ημιώροφο, να έχει γεμίσει με περισσότερα από 100 έργα τέχνης –κάποια απλώνονται και στο ταβάνι–, ο χώρος θυμίζει κάτι μεταξύ παλιού, αγγλικού, αρχοντικού μπαρ στο Mayfair και σπιτιού των μυστηρίων. Λεπτομέρειες όπως οι denim στολές των bartenders, οι πορσελάνινες κανάτες και οι φωτισμένες, ξύλινες αψίδες πίσω από το μπαρ είναι κομψές και διακριτικές, όπως και η παρουσίαση των ποτών.

Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ Facebook Twitter
Ο Πάνος Κανατσούλης με την ομάδα του. Φωτ.: Στέφανος Παπαδόπουλος

«Μου αρέσουν τα πιο μίνιμαλ κοκτέιλ, χωρίς πολλές φαντεζί γαρνιτούρες» αναφέρει ο Πάνος Κανατσούλης, νικητής του World Class 2017, που έχει διατελέσει υπεύθυνος του «εργαστηρίου» του Clumsies. «Προσπαθώ να δίνω περισσότερη έμφαση σ' αυτό που πίνει ο πελάτης παρά σε αυτό που βλέπει. Ακόμα και ένα καλό κομμάτι πάγου αποτελεί από μόνο του γαρνιτούρα. Το trend αυτήν τη στιγμή είναι τα classics. Στο Mr.Fox δίνουμε μια διαφορετική προσέγγιση στα κλασικά κοκτέιλ. Έχουμε δουλέψει πολύ πάνω στο κομμάτι του γευστικού προφίλ με ποτά που αντανακλούν γνώριμους γευστικούς συνδυασμούς».

Όντως, πολλά από τα κοκτέιλ έχουν απροσδόκητες, ενδιαφέρουσες περιγραφές, όπως το Another Highball, που εμπνέεται από το Scotch & Soda και περιλαμβάνει infusions με σύκο, κατσικίσιο τυρί και μέλι.

Μία από τις προτάσεις του καταλόγου που έχουν ξεχωρίσει ήδη είναι η Great Paloma, μια εντυπωσιακή, ελαφρά smokey εκδοχή της Paloma με Don Julio Blanco, πιπέρι και fermented γκρέιπφρουτ, όπως και το Foxygroni, ένα διαφορετικό Negroni, στο οποίο το τζιν είναι Tanqueray infused με παντζάρια.

Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ Facebook Twitter
Στο Mr.Fox δίνουμε μια διαφορετική προσέγγιση των κλασικών κοκτέιλ. Φωτ.: Στέφανος Παπαδόπουλος
Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ Facebook Twitter
Έχουμε δουλέψει πολύ πάνω στο κομμάτι του γευστικού προφίλ, με ποτά που αντανακλούν γνώριμους γευστικούς συνδυασμούς. Φωτ.: Στέφανος Παπαδόπουλος

Κάθε εικονογράφηση στο μικρό βιβλίο που κρύβει τον κατάλογο είναι και ένα mood board που αποκαλύπτει την ιστορία και την έμπνευση πίσω από κάθε κοκτέιλ, με αναφορές στο original και hints για τη φρέσκια εκδοχή του. Ο Trader Vic και ο Donn Beach, οι δύο τύποι που διεκδικούν τα πνευματικά δικαιώματα του Mai Tai, εμφανίζονται έτοιμοι να παλέψουν σε μία από τις σελίδες. Στο Mr.Fox, πάντως, το Mai Tai γίνεται Indian Tai, με ρούμι, ανανά, καρύδα και κουρκουμά.

Στα αναπαυτικά καθίσματα στην μπάρα, στις ψηλές ροτόντες ή στα τραπέζια έξω, καθώς ακούς funk, soul και Motown, θα δοκιμάσεις, εκτός απ' τα απρόβλεπτα κοκτέιλ, καπνιστά ουίσκι, δροσερά aperitivi, παγωμένες μπίρες, τις άψογα εκτελεσμένες original εκδοχές κλασικών κοκτέιλ, πολλές και προσεγμένες non alcoholic προτάσεις ή και καφέ.

Το Mr.Fox λειτουργεί από νωρίς, προσφέροντας καθημερινά brunch, ενώ αργότερα, για να συνοδεύσεις το ποτό σου, έχει να προτείνει μια αναβαθμισμένη εκδοχή του bar food-σνακ αλλά και μεγαλύτερα πιάτα που τρώγονται και μοιράζονται εύκολα, από flatbread με καπνιστό speck, σύκα και ρικότα μέχρι baobuns με spicy τραγανό κοτόπουλο, yakitori, jerk chicken ή mac & cheese με τρούφα και ραγού.

Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ Facebook Twitter
Το Mr.Fox λειτουργεί από νωρίς, προσφέροντας καθημερινά brunch. Φωτ.: Στέφανος Παπαδόπουλος
Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ Facebook Twitter
Φωτ.: Στέφανος Παπαδόπουλος
Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ Facebook Twitter
Οι ξύλινες αψίδες πίσω από το μπαρ είναι κομψές και διακριτικές. Φωτ.: Στέφανος Παπαδόπουλος

Mr.Fox Bar, Λαοδίκης 38, Γλυφάδα, 210 8981654, Instagram: @mrfoxthebarmrfoxbar.com

 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ