Το Epik Gelato είναι η νέα ρετρό-hip τζελατερία της Πλατείας Μαβίλη

Το Epik Gelato είναι η νέα ρετρό-hip τζελατερία της Πλατείας Μαβίλη Facebook Twitter
Το απίθανο honeycomb με παγωτό γιαούρτι, κηρήθρα και μέλι Πηλίου. Φωτο: Μαντώ Σταματίου.
0

Ένα γλυκό του κουταλιού αγριόσυκο που δοκίμασες στην Ικαρία και τρελάθηκες, μία κηρήθρα με σκούρο καστανό μέλι από το δροσερό Πήλιο που είχε γεύση ελαφρά καπνιστή και καραμελωμένη, ένα κουτί με αμυγδαλωτά, φιστίκια από την Αίγινα, λουκούμια τριαντάφυλλο. Δώρα από διακοπές στις άκρες της Ελλάδας που έρχονται πίσω συνήθως παρέα με το μαύρισμα, σε σακίδια με λίγο άμμο ή πευκοβελόνες, κλείνει μέσα στο παγωτό του το Epik Gelato.


Βολικά χωμένη ανάμεσα σε μία πιτσαρία και ένα μπαρ, η τζελατερία της Πλατείας Μαβίλη με το κρεμώδες μπεζ, τα πλακάκια τερακότα και τις νέον επιγραφές στην πρόσοψη άνοιξε πριν από λίγες μέρες. Στο επιμελώς στημένο ρετροχίπ εσωτερικό της, οι υπάλληλοι σερβίρουν ντυμένοι με λευκές ποδιές και διπλωτά καπελάκια των παγωτατζίδων των '50s, παστέλ μπάλες σε χωνάκια και κυπελάκια, Σικάγο και παραφουσκωμένους «μπαμπάδες» με παγωτό καϊμάκι, φιστίκι και φρέσκια σαντιγί.

«Θέλαμε να έχουμε καθαρές ελληνικές γεύσεις. Ό, τι φτιάχνουμε είναι με γάλα από ένα μοναστήρι στην Κόρινθο, χωρίς σκόνες, με φυσικά, ποιοτικά υλικά απ' όλη την Ελλάδα» αναφέρει ο Χρήστος Φασσέας. Μαζί με τους συνεταίρους του, τους ανθρώπους πίσω από τα διπλανά «Flower» και «Κύριος», εμπνεύστηκαν το Epik Galato κατά τη διάρκεια του lockdown. «Θυμόμασταν γεύσεις που είχαμε αγαπήσει απ' όλη την Ελλάδα και επικοινωνούσαμε με τους παραγωγούς» συμπληρώνει. Τις ιδέες τους υλοποιεί στο ανοιχτό παρασκευαστήριο στον πάνω όροφο η Αθηνά Γουλάση, ζαχαροπλάστρια από οικογένεια με μακριά ιστορία στην Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να δοκιμάσεις το παγωτό σύκο που φτιάχνεται με κατίκι Δομοκού και γλυκό του κουταλιού αγριόσυκο της οικογένειας Τέσκου από την Ικαρία. Έχει απαλό πράσινο χρώμα λόγω μιας μικρής ποσότητας από το σιρόπι του γλυκού που προστίθεται στο παγωτό.

Το Epik Gelato είναι η νέα ρετρό-hip τζελατερία της Πλατείας Μαβίλη Facebook Twitter
Στο επιμελώς στημένο ρετροχίπ εσωτερικό της, οι υπάλληλοι σερβίρουν ντυμένοι με λευκές ποδιές και διπλωτά καπελάκια των παγωτατζίδων των '50s. Φωτο: Μαντώ Σταματίου.


Αξίζει να δοκιμάσεις το παγωτό σύκο που φτιάχνεται με κατίκι Δομοκού και γλυκό του κουταλιού αγριόσυκο της οικογένειας Τέσκου από την Ικαρία. Έχει απαλό πράσινο χρώμα λόγω μιας μικρής ποσότητας από το σιρόπι του γλυκού που προστίθεται στο παγωτό. Με καραμελωμένα αμύγδαλα Θεσσαλίας και ροδόνερο φτιάχνεται το παγωτό «αμυγδαλωτό», ενώ το καϊμάκι με πρόβειο γάλα, σαλέπι από την Ήπειρο και κομμάτια μαστίχας Χίου. Άλλες ιδιαίτερες γεύσεις είναι το τριαντάφυλλο (με ροδόνερο, γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο και λουκούμι Σύρου), ο χαλβάς αλλά και το φιστίκι – από φιστίκια Αιγίνης και λίγη αφράλα Κρήτης που ισορροπεί την γεύση. Οι γεύσεις αναμένεται να ανανεώνονται συνεχώς ακολουθώντας τις εποχές, ενώ κάθε μέρα θα προσφέρεται μια επιλογή sugar free και μια vegan.


Ανάμεσα στα old school κοκτέιλ παγωτού θα βρεις το Σικάγο, τη μόκα (με κρέμα, αμύγδαλο φιλέ, καφέ και σαντιγί), ένα ροζέ σύννεφο κρέμας με λουκούμια, fior di latte και πτι μπερ και το απίθανο honeycomb με παγωτό γιαούρτι, κηρήθρα και μέλι Πηλίου. Ξεροτήγανα απ' τη Κρήτη σερβίρονται επίσης με μια μπάλα fior di latte, σουσάμι και μέλι.

Το Epik Gelato είναι η νέα ρετρό-hip τζελατερία της Πλατείας Μαβίλη Facebook Twitter
Φωτο: Μαντώ Σταματίου.


Λίγα ακόμα κλασικά ελληνικά και ανατολίτικα γλυκά και τούρτες παγωτό ποζάρουν θελκτικά στις βιτρίνες του Epik: το αρμενοβίλ με συνταγή Θεσσαλονικιώτισσας γιαγιάς έχει καραμελωμένα αμύγδαλα, μαρέγκα και κρέμα. Το Epik σάντουιτς είναι ένα μπισκότο μελάσας και βρόμης, χωρίς ζάχαρη, με καϊμάκι και φιστίκι Αιγίνης, και ο κορμός έχει παγωτό φουντούκι, κομμένο μπισκότο και σοκολάτα.


Τέλος, και να θες δεν μπορείς να αγνοήσεις την Alaska, ιδανική για μια γενναία δόση ρετρό εξτραβαγκάνζας στην επόμενη επίσκεψη που έχεις να κάνεις σε σπίτι.

Epik Gelato, Δορυλαίου 2, Πλατεία Μαβίλη, τηλ.: 210 6464 105

Το Epik Gelato είναι η νέα ρετρό-hip τζελατερία της Πλατείας Μαβίλη Facebook Twitter
Και να θες δεν μπορείς να αγνοήσεις την Alaska... Φωτο: Μαντώ Σταματίου.
Το Epik Gelato είναι η νέα ρετρό-hip τζελατερία της Πλατείας Μαβίλη Facebook Twitter
Φωτο: Μαντώ Σταματίου.
Το Epik Gelato είναι η νέα ρετρό-hip τζελατερία της Πλατείας Μαβίλη Facebook Twitter
Φωτο: Μαντώ Σταματίου.
Το Epik Gelato είναι η νέα ρετρό-hip τζελατερία της Πλατείας Μαβίλη Facebook Twitter
Βολικά χωμένη ανάμεσα σε μία πιτσαρία και ένα μπαρ, η τζελατερία της Πλατείας Μαβίλη με το κρεμώδες μπεζ, τα πλακάκια τερακότα και τις νέον επιγραφές στην πρόσοψη άνοιξε πριν από λίγες μέρες. Φωτο: Μαντώ Σταματίου.



Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ