Tα 7 καλύτερα μέρη για φθηνό ψάρι και μεζέδες ούζου στην Αθήνα

Tα 7 καλύτερα μέρη για φθηνό ψάρι και μεζέδες ούζου στην Αθήνα Facebook Twitter
Τριαντάφυλλος. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Τριαντάφυλλος
Λέκκα 22, Σύνταγμα, 210 3227298

Για καλοτηγανισμένο γαύρο εκεί θα πας. Μια μικρή ταβέρνα με τραπεζάκια στη στοά της οδού Λέκκα δίνει την καλύτερη αφορμή για τσιμπολόγημα με κατάλληλη ουζοποσία ή τσιπουροποσία. Σαρδέλα γεμιστή με μαϊντανό ψημένη στα κάρβουνα, τηγανητό θράψαλο, χόρτα και κολοκυθοκεφτέδες.

Αθερίνα
Χαρ. Τρικούπη 162, Ν. Ερυθραία, 210 6200089

Την όρεξή σου θα ανοίξουν περισσότερο οι τιμές του μενού, που προσφέρει εξαιρετικά προσιτή ψαροφαγία. Από τα κάρβουνα βγαίνουν άψογα ψημένες και ζουμερές οι φιλεταρισμένες ασημένιες σαρδέλες που συνοδεύει ψιλοκομμένη ντομάτα. Πρώτης γραμμής είναι τα μύδια που ψήνονται στα κάρβουνα.

Το Ουζερί του Λάκη
Ελπίδος 16 (πεζόδρομος), πλ. Βικτωρίας, 210 8213776

Οι μυημένοι στους ψαρομεζέδες του είναι φανατικοί οπαδοί του. Χταπόδι ψητό με κάππαρη, άπαιχτο θράψαλο.

Σαρδελάκι
Πανδώρας 16, Γλυφάδα, 211 4021195

Είναι από τα πρώτα μαγαζιά που έδωσαν μια διαφορετική εικόνα για τις ψαροταβέρνες. Γρήγορη εξυπηρέτηση, με τον δίσκο και τους κρύους μεζέδες να έρχονται στο τραπέζι για τσιμπολόγημα πριν βγουν τα μικρά ψαράκια από το τηγάνι. Ορεκτικά πιάτα με λακέρδα, τσιροσαλάτα και ταραμοσαλάτα θα δώσουν τη σκυτάλη στον «κολασμένο» φιλεταρισμένο τηγανητό γαύρο που τρώγεται με τη μία και στα τραγανά καλαμαράκια.

Tα 7 καλύτερα μέρη για φθηνό ψάρι και μεζέδες ούζου στην Αθήνα Facebook Twitter
Ε/Γ Ταξιδεύοντας. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Ε/Γ Ταξιδεύοντας
Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, 210 4324368

Μια ψαροταβέρνα που έχει δέσει κάβο σε έναν μικρό δρόμο στο Κερατσίνι. Στο μενού φιγουράρουν από συμιακό γαριδάκι, γαύρο τηγανητό φιλεταρισμένο και χταπόδι στα κάρβουνα μέχρι μπάφες, σαργοί και μπαρμπουνάκια που βγαίνουν αριστοτεχνικά τηγανισμένα. Γεύσεις ξεκάθαρες, καλοφτιαγμένες. Ένα γλέντι των θαλασσινών γεύσεων σε χαλαρό περιβάλλον, με το μότο του μαγαζιού «τα πιο φρέσκα υπάρχουν μόνο στη θάλασσα» πάντα να επιβεβαιώνεται.

Η στοά
Θεμιστοκλέους 11, 210 3825961

Ουζερί-καφενές από τα πλέον κλασικά στο κέντρο της Αθήνας, με μακρά ιστορία. Μεγάλη ποικιλία σε κλασικούς ψαρομεζέδες. Θα πάρεις γεύση από χταποδάκι ψητό, χόρτα εποχής, μπακαλιάρο με ελαφριά σκορδαλιά και σαρδελίτσες ψητές.

H Στροφή
Λεωφ. Ειρήνης 33, Πέραμα, 210 4416456

Θρυλικό και αγαπημένο μαγαζί στο Πέραμα με εκλεκτούς φρέσκους ψαρομεζέδες και σταθερή φανατική πελατεία. Το τηγάνι της Στροφής είναι ελαφρύ και θα δοκιμάσεις ωραίες κουτσομούρες, μπακαλιαράκια και ό,τι άλλο βγάζει η Ιχθυόσκαλα.

To άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Γεύση
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ