Συνταγή για λιγκουίνι με θαλασσινά

Συνταγή για λιγκουίνι με θαλασσινά Facebook Twitter
0

 Επιλέγω τα λιγκουίνι, που το επίπεδο σχήμα τους θα συγκρατήσει τις περισσότερες σάλτσες, και τα συνδυάζω με μια ποικιλία από φρέσκα όστρακα για να φτιάξω τη σάλτσα που θα τα συνοδέψει. Ένα ζωηρό κρασί από την ποικιλία Ασύρτικο με υψηλή οξύτητα θα αποδειχθεί ιδανικό. 

Λιγκουίνι με θαλασσινά

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. λιγκουίνι

300 γρ. μύδια με το κέλυφος

300 γρ. κυδώνια

300 γρ. γυαλιστερές

300 γρ. αχηβαδάκια

4 μεγάλες γαρίδες

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες

3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη

1 καυτερή πιπερίτσα

Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε την πιπερίτσα και όλα τα θαλασσινά, τα οποία προηγουμένως έχουμε πλύνει πολύ καλά με άφθονο νερό. Τα αφήνουμε για 4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, το πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να μαγειρευτούν έως ότου δέσει η σάλτσα.


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα λιγκουίνι, έως ότου είναι al dente. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε αμέσως με τη σάλτσα για να απορροφήσουν τη θαλασσινή γεύση της.
Τα σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα και γαρνίρουμε με τα θαλασσινά, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για άρωμα και μαϊντανό ψιλοκομμένο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν θέλουμε, μπορούμε να μη σουρώσουμε τα ζυμαρικά αλλά να τα αφαιρέσουμε με τσιμπίδα και να τα προσθέσουμε αμέσως στη σάλτσα, την οποία το νερό του βρασμού τους θα χυλώσει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ