Ισημερία Βαλβέρντε - Τεν Κάτε

Ισημερία Βαλβέρντε - Τεν Κάτε Facebook Twitter
0

Τοκαλύτερο ματς που παρακολουθήσαμε αυτήτην εβδομάδα αφορούσε ασφαλώς τιςκλωτσοπατινάδες και τα μαλλιοτραβήγματαμεταξύ των αγίων πατέρων του ΠαναγίουTάφου.Τα ράσα δεν αστειεύονται· χτυπάνε στο«σταυρό», σημαδεύουν στο ταμ τιριρίμκι όποιον πάρει ο χάρος. Αντίθετα, στοΟΑΚΑ δεν είχαμε παρατράγουδα. Μάλιστα,πριν από τον αγώνα, καθώς οι παίκτεςβγήκαν να πατήσουν χορτάρι, είδαμε -γιαπρώτη φορά- κόκκινους και πράσινους νασυζητούν φιλικά μεταξύ τους, νασυναγελάζονται αμέριμνα λες και τομένος της κερκίδας δεν τους αφορούσε.Άλλωστε ξένοι εργαζόμενοι είναι πουέτυχε να συμπέσουν σε Αθήνα και Περαία- γιατί να βγάλουν τα μάτια τους;Εφοπλιστικές διακοπές κάνουν τα παιδιά!Εξαιρουμένου του γνωστού θλιβερούκονφερανσιέ Σάββα Θεοδωρίδη, δενακούστηκε κιχ.

ΟΤεν Κάτε έκανε ματεπί γερμανικού εδάφους, πέτυχε τηνκαλύτερη φετινή του νίκη στη Βρέμη,ουσιαστικά δηλαδή ματαίωσε την απόλυσήτου μετά από τα αξιολύπητα στραπάτσαμε Ηρακλή και Εργοτέλη, οπότε το ματςμε τον ΟΣΦΠ κρίθηκε ως απόλυτο κραςτεστ. Η νίκη θα ήταν βάλσαμο για τουςπράσινους οπαδούς που γρήγορα συγχώρεσαντο «φιάσκο» και βιάστηκαν να το ισοζυγίσουνμε ενδεχόμενο θρίαμβο σε βάρος τουισόβιου αντιπάλου. Εκεί όμως φάνηκε ότιδεν υπάρχουν κότσια για μεγάλα σχέδιακαι συγκλονιστικές συγκινήσεις. Όσο κιαν προσπαθεί ο Ολλανδός, τελικά οιδεύτεροι παίκτες τού είναι πιο χρήσιμοι,παρά οι προικισμένοι. Δεδομένης της«τρύπας» στην άμυνα και με αναντικατάστατουςτους Σαριέγκι - Βύντρα επινόησε ένανκυματοθραύστη στο κέντρο (Σίλβα-Σιμάο-Τζιόλης)που μπορεί στη Γερμανία να οδήγησε σετρία σπάνια τέρματα σπρώχνοντας τουςεπιθετικούς, στο ΟΑΚΑ όμως έμεινε στείρακαι άγονη μπροστέλα.

Ίβανσιτς,Κλέιτον, Νίνης, Ρουκάβινα, Μάτος,Σαλπιγγίδης περισσεύουν. Τι σημαίνειαυτό; Ότι βρέθηκε τρόπος να μη ρεζιλεύεταιη ομάδα, αλλά όχι και να κερδίζει. Άραοι γεννημένοι επιθετικοί παίκτεςθυσιάζονται εν ονόματι της αμυντικήςνοοτροπίας. Την ομάδα σου την παραδέχεσαιόταν δείχνει ικανή να βρίσκεται συχνάστο ημικύκλιο της αντίπαλης μεγάληςπεριοχής με κατοχή μπάλας και μεδυνατότητες σουτ. Πόσες φορές έγινεαυτό στην Καλογρέζα; Μόνο μια φορά μετον Γκάμπριελ και μισή φορά με τονΜάντζιο μέσα στην περιοχή του Νικοπολίδη.Όλες οι άλλες μεταβιβάσεις ήταν όμες,ορφανές λόμπες, γεμίσματα για να γίνονταιήρωες τα αντίπαλα σέντερ μπακ, καμινάδεςστην τύχη. Και ήταν πάρα πολλές. Μετρήσαμεκαμιά τριανταριά. Ορθόδοξη επίθεση απότην τριάδα Μάντζιου-Καραγκούνη-Γκάμπριελδεν νομίζουμε ότι είδαμε. Το μόνο κέρδοςστο νέο σχήμα είναι ότι ο πολύς, βαρύςκαι θλιμμένος Σίλβα άρχισε επιτέλουςνα τρέχει και να αναλαμβάνει ευθύνες.

Ηενδεκάδα του Βαλβέρντε παρουσιάζεικαλύτερη εικόνα διότι -στο κέντρο ειδικά-έχει ποδοσφαιριστές με πληρέστερη τεχνική κατάρτιση. Πριν απ' όλα η άμυνάτου «καθαρίζει», έστω κι αν απουσιάζειο Άντζας. Ο Παπαδόπουλος αποδείχθηκεπρώτης τάξεως μεταγραφή, οπότε μαζι μετον Ζεβλάκοφ μπορούν και επιτρέπουνστα χαφ να αναλαμβάνουν συχνά αμιγώςεπιθετικά καθήκοντα και να μην είναιαπλές προφυλακές της αμύνης - όπως είναιο φουκαράς ο Σιμάο που «περισσεύει»στην άμυνα, «περισσεύει» στα χαφ χωρίςνα είναι ούτε αμυντικός ούτε κλασικόςσεντροκαμπίστας. Συχνά η κόκκινη επίθεσηγινόταν με τέσσερις και πέντε παίκτες,απλά και μόνο διότι η ομάδα είναιεπιθετικής νοοτροπίας, επιτυγχάνειυπερφαλαγγίσεις και μειώνει αριθμητικάτην αντίπαλη άμυνα με αστραπιαίεςκινήσεις. Το κακό είναι ότι οι νεαροίΝοτιοαμερικάνοι έχουν πάρει χαμπάριτη βολική διαιτησία και κάθε τόσοξαπλώνουν σαν οδαλίσκες στην περιοχή.Ειδικά στο Καραϊσκάκη η ξάπλα πάεισύννεφο.

Ανκάτι μπορεί να ανακόψει τον ΟΣΦΠ αυτόείναι τα ματς εκτός έδρας. Το φιάσκοστον ΟΦΗ (και η διαιτητική εκδίκηση τηςκρητικής ομάδας στο μάτς με τη Λάρισα...)όσο και η ήττα από τον Άρη λένε πολλά.Οι Πειραιώτες δεν έχουν τα σπλάχνα πουείχαν από τη στιγμή που η μπάλα περάσειτη σέντρα, μόνο ένα είναι το πρόσωπο πουμπορεί να βγάλει τα μάτια του αντιπάλου- ο Γκαλέτι. Η ανυπαρξία του μέσα στοΟΑΚΑ αποδείχθηκε χρυσή λεπτομέρειααλλά ο Τεν Κάτε (που ήθελε να παραμείνειστη χώρα περισσότερο από το ναδιακινδυνεύσει) κράτησε τα γκέμια τηςομάδας σφιχτά.

Τοπρωί της Δευτέρας, δικαιολογημένα ταμανταλάκια έσκουζαν πικρόχολα: σιγάτις ομάδες!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ