Ζούκερμπεργκ: Και τα δικά μου στοιχεία διέρρευσαν στην Cambridge Analytica

Ζούκερμπεργκ: Και τα δικά μου στοιχεία διέρρευσαν στην Cambridge Analytica Facebook Twitter
EPA
1

Ο Μαρκ Ζούκερμπεγκ υποστήριξε σήμερα ότι και ο ίδιος ήταν μεταξύ των 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, των οποίων τα προσωπικά δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν με αθέμιτο τρόπο από την εταιρεία πολιτικών συμβούλων Cambridge Analytica.

Μιλώντας για δεύτερη ημέρα στο Κογκρέσο, ο CEO της δημοφιλέστερης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο απέρριψε τις κατηγορίες ότι οι χρήστες δεν έχουν επαρκή έλεγχο επί των δεδομένων τους.

«Κάθε φορά που κάποιος επιλέγει να μοιραστεί κάτι στο Facebook (...) γίνεται ένας έλεγχος. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή. Δεν θάβεται κάπου στις ρυθμίσεις, αλλά είναι ακριβώς εκεί» υπογράμμισε ο 33χρονος δισεκατομμυριούχος, κατά την κατάθεσή του στην Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ζούκερμπεργκ: Και τα δικά μου στοιχεία διέρρευσαν στην Cambridge Analytica Facebook Twitter
EPA


«Πώς μπορούν οι καταναλωτές να έχουν τον έλεγχο των δεδομένων όταν το Facebook δεν έχει τον έλεγχο των δεδομένων;» διερωτήθηκε ο Δημοκρατικός βουλευτής Φρανκ Παλόουν στην έναρξη της κατάθεσης.


Ο Ζούκερμπεργκ, υπερασπίστηκε κατ' επανάληψη την πολιτική της εταιρείας του, λέγοντας ότι οι χρήστες έχουν τον έλεγχο των δικών τους δεδομένων και αποφασίζουν μόνοι τους τι θα μοιραστούν.

Όταν όμως ρωτήθηκε αν και τα δικά του δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν αθέμιτα, εκείνος απάντησε μονολεκτικά «ναι» χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.


Αναφερόμενος στην εφαρμογή κάποιου ρυθμιστικού πλαισίου στις διαδικτυακές εταιρείες και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ο Ζούκερμπεργκ εκτίμησε ότι είναι «αναπόφευκτη» μια τέτοια εξέλιξη, αποφεύγοντας να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Ορισμένοι βουλευτές ενοχλήθηκαν λόγω του χρονικού ορίου των τεσσάρων λεπτών που είχαν στη διάθεσή τους για να πάρουν συγκεκριμένες απαντήσεις από τον Ζούκερμπεργκ και κάποιες φορές τον επέπληξαν επειδή τους επαναλάμβανε κοινοτοπίες περί του πόσο εκτιμά την ιδιωτικότητα των χρηστών.

Ενδεικτική του κλίματος ήταν και η αντίδραση της Ρεπουμπλικανής Μάρσα Μπλάκμπερν, που προειδοποίησε τον δισεκατομμυριούχο ότι δεν θα του επιτρέψει να κωλυσιεργήσει. 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
To γεγονός οτι δεν έχουμε τον έλεγχο των δεδομένων μας φαίνεται από το τι συμβαίνει οταν προσπαθούμε να διαγράψουμε ένα λογαριασμό. Μετά από ένα σωρό ερωτήσεις του στιλ "είστε σίγουρος" σου αποκαλύπτει οτι ο λογαριασμός δεν διαγράφεται, απλά απενεργοποιείται.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ