Ζιμπάμπουε: Τουλάχιστον 157 παιδιά νεκρά από την επιδημία ιλαράς

Ζιμπάμπουε: Τουλάχιστον 157 παιδιά νεκρά από επιδημία ιλαράς Facebook Twitter
Φωτ.: Unicef
0

Σε 157 ανέρχονται μέχρι στιγμής τα νεκρά παιδιά λόγω της επιδημίας ιλαράς που έχει ξεσπάσει στη Ζιμπάμπουε.

Οι θάνατοι σχεδόν διπλασιάστηκαν μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, όπως ανέφερε σήμερα η υπουργός Πληροφοριών της χώρας.

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση επέρριψε την ευθύνη για την αύξηση των μολύνσεων σε σχισματικές ομάδες της Αποστολικής Εκκλησίας, εξηγώντας ότι οι περισσότεροι από τους ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι.

Συνολικά ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων αυξήθηκε από τα 1.036 στα 2.056 μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών, είπε η υπουργός Μόνικα Μουτσβάνγκουα, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι παιδιά ηλικίας από 6 μηνών μέχρι 15 ετών και προέρχονται από θρησκευτικές ομάδες που δεν πιστεύουν στον εμβολιασμό.

«Παρατηρήθηκε ότι τα περισσότερα κρούσματα δεν είχαν εμβολιαστεί κατά της ιλαράς», σημείωσε. Το υπουργείο Υγείας θα εντείνει το πρόγραμμα εμβολιασμού ενόψει και του νέου σχολικού έτους που ξεκινά τον Σεπτέμβριο ενώ η κυβέρνηση κάνει έκκληση στους τοπικούς φυλάρχους και τους παραδοσιακούς θεραπευτές ζητώντας τη στήριξή τους, πρόσθεσε.

Η επιδημία ιλαράς είναι άλλο ένα πρόβλημα για τον υγειονομικό τομέα της Ζιμπάμπουε που επί χρόνια αντιμετωπίζει ελλείψεις σε φάρμακα αλλά και τις απεργίες των υγειονομικών.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM
Ο Βασιλιάς Κάρολος βγάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Διεθνή / Ο Βασιλιάς Κάρολος ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Ο βασιλιάς Κάρολος δηλώνει ότι θέλει να εμπνεύσει ένα «αίσθημα αποφασιστικότητας» για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς ανακοινώνονται λεπτομέρειες για το νέο του ντοκιμαντέρ
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για ασφαλή καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη - Τι προβλέπεται

Διεθνή / Η ΕΕ επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για ασφαλή καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη - Τι προβλέπεται

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε: «Το να θέτουμε την τεχνητή νοημοσύνη σε προτεραιότητα σημαίνει επίσης να θέτουμε την ασφάλεια σε προτεραιότητα»
LIFO NEWSROOM
Χαιρετίζει η Τουρκία την εκεχειρία στη Γάζα: «Συνέβαλε και η Άγκυρα» λέει ο Ερντογάν - «Τελειώνει η γενοκτονία» λέει το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Χαιρετίζει η Τουρκία την εκεχειρία στη Γάζα: «Συνέβαλε και η Άγκυρα» λέει ο Ερντογάν - «Τελειώνει η γενοκτονία» λέει το ΥΠΕΞ

Ο Τούρκος πρόεδρος ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος «επέδειξε την απαραίτητη πολιτική βούληση για να ενθαρρύνει την ισραηλινή κυβέρνηση»
LIFO NEWSROOM