Ζελένσκι: Έχουν σκοτωθεί 31.000 Ουκρανοί στρατιώτες - Σχέδιο για νέα αντεπίθεση

Ζελένσκι: Έχουν σκοτωθεί 31.000 Ουκρανοί στρατιώτες - Σχέδιο για νέα αντεπίθεση Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Ουκρανία έχει ένα «σαφές» σχέδιο για μια νέα αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων, δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι δεν μπορούσε να αποκαλύψει λεπτομέρειες δημόσια.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι 31.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μετά την ευρείας κλίμακας εισβολή της Ρωσίας πριν από δύο χρόνια στην Ουκρανία, δίνοντας τον πρώτο επίσημο αριθμό μετά από πάνω από έναν χρόνο. Πρόσθεσε ακόμα ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει τον αριθμό των τραυματιών γιατί αυτό θα βοηθούσε τον ρωσικό στρατιωτικό σχεδιασμό.

«31.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί σε αυτόν τον πόλεμο. Ούτε 300.000, ούτε 150.000. Αυτή είναι μια μεγάλη απώλεια για εμάς», είπε ο Ζελένσκι.

Η Ουκρανία δεν έχει υπολογίσει τις στρατιωτικές της απώλειες από τα τέλη του 2022, όταν ο άμεσος συνεργάτης του Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ είχε πει ότι 13.000 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από την εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου.

Ένα ρεπορτάζ των New York Times τον Αύγουστο ανέφερε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέβαζαν τον απολογισμό των νεκρών στην Ουκρανία σε σχεδόν 70.000. Το ίδιο ρεπορτάζ ανέφερε ότι έως και 120.000 Ρώσοι στρατιώτες είχαν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Ο Ζελένσκι είπε στους δημοσιογράφους ότι από πλευράς Ρωσίας οι απώλειες ανέρχονται σε 180.000. Τόνισε ακόμα ότι οι εναλλαγές στρατευμάτων είναι εξαιρετικά σημαντικές για την πολεμική προσπάθεια και ότι η Ουκρανία πρέπει να προετοιμάσει καλύτερα τις δυνάμεις της. Προειδοποίησε επίσης ότι η χώρα έχει φτάσει στο δυσκολότερο στάδιο για τη διατήρηση της ενότητας.

«Τώρα είναι η πιο δύσκολη στιγμή για την ενότητά μας και αν όλοι καταρρεύσουμε τότε αυτή θα είναι η πιο αδύναμη στιγμή. Δεν έχει συμβεί ακόμα», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Με πληροφορίες Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Διεθνή / Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη διορισμένη από τον Μπάιντεν επικεφαλής «ανίκανη» και διέταξε την άμεση απομάκρυνσή της, μετά από δυσμενή έκθεση για την αγορά εργασίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας επέστρεψε τα χρήματα που του είχαν δανείσει επιχειρηματίες και ευγενείς για να καλύψει μια τεράστια φορολογική οφειλή το 2021. Πώς τα κατάφερε από την εξορία στο Αμπού Ντάμπι
LIFO NEWSROOM
Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Διεθνή / Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Σφοδρές επικρίσεις κατά του πρώην δημοσιογράφου του CNN Τζιμ Ακόστα, που πήρε «συνέντευξη» από εικονική αναπαράσταση 17χρονου θύματος του μακελειού στο Πάρκλαντ. Η συνέντευξη χαρακτηρίστηκε «μακάβρια», «χειριστική» και «τερατώδης»
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Διεθνή / Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Το Στενό της Μεσίνας θεωρείται μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, στοιχείο που αποτέλεσε καθοριστικό λόγο για την απόρριψη του έργου στο παρελθόν
LIFO NEWSROOM
«Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Διεθνή / «Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Σύμφωνα με την κατάθεση του 16χρονου ανιψιού του, ο 37χρονος παγίδευε τα θύματά του, τα σκότωνε, τεμάχιζε τα σώματά τους, τα έκαιγε και στη συνέχεια ξεφορτωνόταν τα υπολείμματα σε σακούλες σκουπιδιών
LIFO NEWSROOM
Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Διεθνή / Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Από το Λάτσιο μέχρι το Σαλέντο και την Τοσκάνη, οι παραθαλάσσιες περιοχές βιώνουν πτώση της τουριστικής κίνησης. Πού οφείλεται η κρίση και ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM