Ζάμπια: Συνέλαβαν 15χρονο για δυσφήμιση του προέδρου στο Facebook

Ζάμπια: Συνέλαβαν 15χρονο για δυσφήμιση του προέδρου στο Facebook Facebook Twitter
Ανησυχία ότι ο Έντγκαρ Λούνγκου γίνεται ολοένα πιο αυταρχικός (Πηγή φωτό EPA)
0

Στη Ζάμπια, η αστυνομία συνέλαβε έναν 15χρονο με την κατηγορία ότι δυσφήμισε τον πρόεδρο της χώρας με αναρτήσεις στο Facebook.

Η κίνηση αυτή έκανε τους επικριτές του προέδρου, Έντγκαρ Λούνγκου, να κατηγορήσουν την κυβέρνηση ότι γίνεται ολοένα και πιο αυταρχική. Ο έφηβος, που δεν έχει κατονομαστεί, συνελήφθη τη Δευτέρα και σε βάρος του απαγγέλθηκαν τρεις κατηγορίες για δυσφήμιση του προέδρου.

«Η αστυνομία συνέλαβε και κατηγορεί έναν 15χρονο έφηβο για δυσφήμιση του προέδρου. Ο ύποπτος φέρεται ότι είχε δημιουργήσει σελίδα στο Facebook με το όνομα "Zoom" και έκανε δυσφημιστικές αναρτήσεις ενάντια στον πρόεδρο», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Έστερ Κατόνγκο.

Το μέγιστο της ποινής που αντιμετωπίζει ο 15χρονος είναι φυλάκιση 5 ετών. «Ποιο άλλο όνομα μπορείτε να δώσετε σε έναν σκύλο εκτός από Έντγκαρ Λούνγκου», έγραφε σε μία ανάρτηση. «Είμαστε καλύτερα ως χώρα χωρίς τον Έντγκαρ Λούνγκου», ανέφερε σε άλλη.

Ο Λούνγκου είναι στην εξουσία από το 2015, αλλά αυξάνονται οι φωνές ότι παίρνει σκληρά μέτρα εναντίον των διαφωνούντων και ότι προσπαθεί να εδραιώσει την εξουσία του πριν από τις εκλογές της επόμενης χρονιάς. Τα τελευταία χρόνια, αρκετοί ηγέτες της αντιπολίτευσης έχουν συλληφθεί με την κατηγορία ότι τον δυσφήμισαν.

Με πληροφορίες από Guardian

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση»

Διεθνή / Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση» - Πώς εμπλέκεται η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης

«Ενημερωθήκαμε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας ότι θα κλείσει τις πόρτες της, χωρίς να δώσει εξήγηση», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διεθνή / Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διαρρεύσαντα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ενώ τα αραβικά κράτη καταδίκασαν δημόσια τον πόλεμο στη Γάζα, ενίσχυσαν κρυφά τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ – μια συνεργασία που μπορεί να διαμορφώσει τη μελλοντική εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Διεθνή / Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Η ανακοίνωση έγινε σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογική επανάσταση επανακαθορίζουν την παραγωγικότητα, τη βιωσιμότητα και τις κοινωνικές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

Διεθνή / Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

«Ο Θεός να ευλογεί εσάς, την οικογένειά σας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες της Επαγγελίας» σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM