Ο πρόεδρος της Ζάμπια διώχνει τον πρέσβη των ΗΠΑ επειδή υπερασπίστηκε ένα «παράνομο» γκέι ζευγάρι

Ο πρόεδρος της Ζάμπια διώχνει τον πρέσβη των ΗΠΑ επειδή υπερασπίστηκε ένα «παράνομο» γκέι ζευγάρι Facebook Twitter
Ο πρόεδρος της Ζάμπια, Έντγκαρ Λούνγκου, ζήτησε από τον Αμερικανό πρέσβη να παραιτηθεί και να εγκαταλείψει τη χώρα (EPA)
1

Ο πρόεδρος της Ζάμπια, Έντγκαρ Λούνγκου, ζήτησε από τον Αμερικανό πρέσβη να παραιτηθεί και να εγκαταλείψει τη χώρα, επειδή υπερασπίστηκε ένα γκέι ζευγάρι που καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση για την παράνομη, στο έδαφος της Ζάμπια, σχέση τους.

Οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ του ίδιου φύλου απαγορεύονται διά νόμου στη Ζάμπια, όπου ισχύουν ακόμα οι βρετανικοί αποικιοκρατικοί νόμοι. Τον περασμένο μήνα, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Ντάνιελ Φούτε είχε σχολιάσει πως νιώθει τρομοκρατημένος που το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας καταδίκασε ένα γκέι ζευγάρι ανδρών, ζητώντας από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τους νόμους που ευθύνονται για διακρίσεις σε βάρος μειονοτήτων.

Την Κυριακή, ο Λούνγκου πέρασε στην αντεπίθεση και ανακοίνωσε πως υπέβαλε επίσημη διαμαρτυρία στην κυβέρνηση των ΗΠΑ. «Περιμένουμε την απάντησή τους, δεν θέλουμε τέτοιους ανθρώπους ανάμεσά μας», είπε για τον πρεσβευτή ο Λούνγκου, στο «αέρα» της δημόσιας τηλεόρασης ZNBC TV.  «Θέλουμε να φύγει».

Ο Φούτε στήριξε ανοικτά τους γκέι άνδρες που καταδικάστηκαν, τον Ιαφέτ Σαμπάμπα και τον Στίβεν Σάμπα, τονίζοντας πως η συναινετική σχέση τους «δεν έβλαψε απολύτως κανέναν». Παράλληλα, κατηγόρησε τις αρχές πως σε πραγματικά εγκλήματα δεν αντιδρούν όπως θα έπρεπε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως κυβερνητικοί αξιωματούχοι στη Ζάμπια μπορούν να κλέψουν εκατομμύρια δολάρια από τα δημόσια ταμεία, χωρίς δίωξη.

Με πληροφορίες από Time

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια