Υποψήφια δημοτική σύμβουλος ετών 100

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος ετών 100 Facebook Twitter
0

Mία πρώην γυμνάστρια, ηλικίας 100 ετών, διεκδικεί την ψήφο των συμπολιτών της για να εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο μιας μικρής πόλης της Γερμανίας. 

Η Λιζέλ Χάιζε θέλει να γίνει μέλος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης Κιρχάιμπολάντεν, στο κρατίδιο Ρηνανία- Παλατινάτο.

Η Χάιζε λέει πως η καμπάνια της εστιάζει στο να ξανανοίξει το υπαίθριο κολυμβητήριο της πόλης, το οποίο έκλεισε το 2011.

Στο παρελθόν έχει επανειλημμένως τοποθετηθεί δημόσια υπέρ της επαναλειτουργίας του κολυμβητηρίου, δεν της αρέσει πως έχει αντικατασταθεί από ένα άλλο κολυμβητήριο στα περίχωρα της πόλης.

Όμως, λέει η ίδια, επειδή ήμουν ηλικιωμένη με αγνοούσαν». Τώρα που έγινε 100 χρονών θέλει να μετατρέψει την ηλικία της σε πλεονέκτημα. 

Η Χάιζε είναι η υποψήφια μιας ομάδας με την ονομασία «Εμείς για το Κίμπο» (έτσι ονομάζουν χαϊδευτικά την πόλης τους οι 8.000 κάτοικοι της) Είναι γνωστή σε όλη την  κωμόπολη,, ενώ η ομάδα της αγωνίζεται υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης και της μεγαλύτερης ενεργοποίησης των πολιτών.

«Είμαστε χαρούμενοι που είναι μαζί μας. λέει η Χέλγκα Μπίρμαν, μέλος του διοικητικού της ομάδας. «Μας έφερε δημοσιότητα και μπορούμε να περάσουμε πια το μήνυμα μας ευκολότερα», προσθέτει. 

Η Χάισε έχει αρκετά εγγόνια και δισέγγονα και λέει πως κατεβαίνει στις εκλογές για μπορέσει να κάνει «επιτέλους κάτι για τους νέους ανθρώπους». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM