Υπαινιγμοί Μακρόν: Η Τουρκία θα επιχειρήσει να παρέμβει στις γαλλικές εκλογές

Υπαινιγμοί Μακρόν: Η Τουρκία θα επιχειρήσει να παρέμβει στις γαλλικές εκλογές Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ανησυχίες ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει να επηρεάσει τις επικείμενες γαλλικές εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Ωστόσο, ο Μακρόν δεν εξήγησε πώς η Τουρκία θα μπορούσε να παρέμβει στις γαλλικές εκλογές-  ή αν αναφερόταν στις περιφερειακές εκλογές του Ιουνίου, στις προεδρικές εκλογές του 2022 ή και στις δύο. Ανέφερε μόνο ότι η Τουρκία «θα παίξει με την κοινή γνώμη».

Ο Γάλλος πρόεδρος προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τη δήλωσή του, σημειώνοντας ότι ο διάλογος με την Τουρκία παραμένει αναγκαίος. Τόνισε ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και σημαντικός εμπορικός εταίρος καθώς και κρίσιμος σύμμαχος στη μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη από τη Μέση Ανατολή.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πόσοι πολίτες στη Γαλλία μπορεί να είναι ευεπίφοροι να ακολουθήσουν τον Ερντογάν, αν πράγματι έχει πρόθεση να παρέμβει, αλλά σε κάθε περίπτωση ο αριθμός τους δεν είναι αμελητέος.

Καθώς ο Μακρόν αρχίζει την εκστρατεία για την επανεκλογή του, τα θέματα που εστιάζει αφορούν στο Ισλάμ και την ασφάλεια σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους ψηφοφόρους, οι οποίοι διαφορετικά θα στήριζαν την επικεφαλής της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Διεθνή / Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Η κατάρρευση του συστήματος Υγείας στις ΗΠΑ μέσα από την εμπειρία της εξαδέλφης του ίδιου του υπουργού - Η Τατιάνα Σλόσμπεργκ έχει λιγότερο από ένα χρόνο ζωής
LIFO NEWSROOM
Το κρυμμένο στολίδι της Ευρώπης: Αυτή είναι η πιο αυθεντική χριστουγεννιάτικη αγορά

Διεθνή / Το κρυμμένο στολίδι της Ευρώπης: Αυτή είναι η πιο αυθεντική χριστουγεννιάτικη αγορά

Επτά χώρες, ένας νικητής. Μια οικογένεια που κουράστηκε από τις πολυσύχναστες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης είχε μία αναπάντεχη εμπειρία στο κρυμμένο «στολίδι» της ηπείρου.
LIFO NEWSROOM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM