Υπαινιγμοί Μακρόν: Η Τουρκία θα επιχειρήσει να παρέμβει στις γαλλικές εκλογές

Υπαινιγμοί Μακρόν: Η Τουρκία θα επιχειρήσει να παρέμβει στις γαλλικές εκλογές Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ανησυχίες ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει να επηρεάσει τις επικείμενες γαλλικές εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Ωστόσο, ο Μακρόν δεν εξήγησε πώς η Τουρκία θα μπορούσε να παρέμβει στις γαλλικές εκλογές-  ή αν αναφερόταν στις περιφερειακές εκλογές του Ιουνίου, στις προεδρικές εκλογές του 2022 ή και στις δύο. Ανέφερε μόνο ότι η Τουρκία «θα παίξει με την κοινή γνώμη».

Ο Γάλλος πρόεδρος προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τη δήλωσή του, σημειώνοντας ότι ο διάλογος με την Τουρκία παραμένει αναγκαίος. Τόνισε ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και σημαντικός εμπορικός εταίρος καθώς και κρίσιμος σύμμαχος στη μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη από τη Μέση Ανατολή.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πόσοι πολίτες στη Γαλλία μπορεί να είναι ευεπίφοροι να ακολουθήσουν τον Ερντογάν, αν πράγματι έχει πρόθεση να παρέμβει, αλλά σε κάθε περίπτωση ο αριθμός τους δεν είναι αμελητέος.

Καθώς ο Μακρόν αρχίζει την εκστρατεία για την επανεκλογή του, τα θέματα που εστιάζει αφορούν στο Ισλάμ και την ασφάλεια σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους ψηφοφόρους, οι οποίοι διαφορετικά θα στήριζαν την επικεφαλής της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Διεθνή / Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου η επιμνημόσυνη δέηση στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ - Απών ο βασιλιάς Κάρολος μετά την ανακοίνωση πως διαγνώστηκε με καρκίνο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ