Yeni Safak: Ζήτημα «παράνομης κατοχής νησιών από την Ελλάδα» θα θέσει στον ΝΑΤΟ ο Ερντογάν

Yeni Safak: Ζήτημα «παράνομης κατοχής νησιών από την Ελλάδα» θα θέσει στον ΝΑΤΟ ο Ερντογάν Facebook Twitter
0

Έξι θέματα μεταξύ των οποίων και η «παράνομη κατοχή νησιών από την Ελλάδα» αναμένεται να θέσει στην Σύνοδο Κορυφής του NATO στη Μαδρίτη, ο Τούρκος Πρόεδρος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Yeni Safak, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα αναφερθεί και στην αποστρατικοποίηση και τον εξοπλισμό των νησιών.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα ο Ερντογάν θα θέσει επί τάπητος στους ηγέτες του ΝΑΤΟ τα εξής ζητήματα:

- Το κύριο θέμα είναι η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Αν και η Σουηδία και η Φινλανδία δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση, θα παρουσιαστούν στη σύνοδο κορυφής με στοιχεία για τα όπλα και την οικονομική και πολιτική υποστήριξη που παρέχουν οι δύο χώρες στην οργάνωση.

- Επισιτιστικός διάδρομος: Ο διάδρομος για μεταφορά των σιτηρών που θα ανοίξει υπό την ηγεσία της Τουρκίας θα είναι επίσης στην τουρκική ατζέντα της συνόδου κορυφής. 

- Πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας: Ο Ερντογάν αναμένεται να συζητήσει και για την λήξη της ρωσικής εισβολής της Ουκρανία, το συντομότερο δυνατό.

- Ελληνικές «προκλήσεις»: Οι ελληνικές κατά τον Τούρκο πρόεδρο «προκλήσεις» στο Αιγαίο μπαίνουν στο στόχαστρο το Ερτνογάν ο οποίος, σύμφωνα με το τουρκικό Μέσο αναμένεται να κάνει λόγο για «παράνομη κατοχή των νησιών από την Ελλάδα» ενώ θα αναφερθεί και στον εξοπλισμό τους.

- Συρία: Η 5η επιχείρηση της Τουρκίας στα σύνορά της με την Συρία, και η εξάλειψη των περιφερειακών απειλών θα είναι επίσης ένα από τα θέματα ατζέντας του Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. 

- Παγκόσμια οικονομική κρίση: Η παγκόσμια κρίση που ξεκίνησε μετά την πανδημία του κορωνοϊού και συνεχίζεται με την ενεργειακή κρίση λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, θα αποτελέσει το τελευταίο ζήτημα που αναμένεται να θίξει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Με πληροφορίες της ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Το σαρωτικό «μεγάλο, όμορφο νομοσχέδιο» Τραμπ προβλέπει αποδυνάμωση της δικαστικής εξουσίας

«One Big Beautiful Bill Act»: Μέσα από ένα δυσθεώρητο νομοσχέδιο 1.100 σελίδων, η κυβέρνηση Τραμπ επιχειρεί να θωρακιστεί ώστε να μην υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
«Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Διεθνή / «Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Ο εμβληματικός ηθοποιός και σκηνοθέτης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κυριαρχία των remake και των κινηματογραφικών franchise στη σημερινή βιομηχανία
LIFO NEWSROOM
Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Διεθνή / Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Με γραπτή ανακοίνωσή της, η Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση της Αιγύπτου να βρει τρόπο ώστε να διατηρηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής Σινά
LIFO NEWSROOM