Υεμένη: Στους 16 οι νεκροί από τον βομβαρδισμό ΗΠΑ-Βρετανίας, λένε οι Χούτι

Υεμένη: Στους 16 οι νεκροί από τον βομβαρδισμό ΗΠΑ-Βρετανίας Facebook Twitter
φωτ.: Χ
0

Σε 16 ανήλθαν οι νεκροί και σε 35 οι τραυματίες από τους βομβαρδισμούς στην Υεμένη που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην επαρχία Χοντέιντα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο των ανταρτών Χούτι "Αλ Μασίρα".

Τα πλήγματα είχαν στόχο ραδιοφωνικό σταθμό στην περιοχή Αλ Χοκ της Αλ Χοντέιντα και το λιμάνι του Σαλίφ, διευκρίνισε το "Αλ Μασίρα". Οι αμερικανικές και βρετανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν πλήγματα κατά στόχων των ανταρτών Χούτι στην Υεμένη χθες, Πέμπτη, στο πλαίσιο των προσπαθειών αποτροπής περαιτέρω διατάραξης της διεθνούς ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»), ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι αμερικανικές και οι βρετανικές δυνάμεις έπληξαν 13 στόχους σε περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες Χούτι στην Υεμένη.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η κοινή επιχείρηση είχε στόχο τρεις τοποθεσίες στην πόλη λιμάνι Χοντέιντα στην Ερυθρά Θάλασσα, στις οποίες, όπως σημείωσε, στεγάζονταν drone και όπλα επιφανείας αέρος. «Όπως πάντα, υπήρξε η μέγιστη φροντίδα στον προγραμματισμό των πληγμάτων για να ελαχιστοποιηθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος για τους αμάχους ή για μη στρατιωτικές υποδομές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Άμυνας. «διεξαγωγή των πληγμάτων στο σκοτάδι θα πρέπει επίσης να μετρίασε περαιτέρω οποιουσδήποτε τέτοιους κινδύνους», προσθέτει.

Οι αντάρτες Χούτι, οι οποίοι ελέγχουν την πρωτεύουσα της Υεμένης και τις πολυπληθέστερες περιοχές της, εξαπολύουν επιθέσεις στη διεθνή ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα από τον Νοέμβριο σε αλληλεγγύη με τους Παλαιστίνιους στον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες έχουν προκαλέσει αμερικανικά και βρετανικά αντίποινα από τον Φεβρουάριο.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM