Ξανά στο σχολείο η Γκρέτα Τούνμπεργκ- Έπειτα από διάλειμμα ενός έτους

Ξανά στο σχολείο η Γκρέτα Τούνμπεργκ- Έπειτα από διάλειμμα ενός έτους Facebook Twitter
Πηγή φωτό Twitter
0

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ επέστρεψε στο σχολείο, έπειτα από διάλειμμα ενός χρόνου που αφιέρωσε στον ακτιβισμό για την κλιματική αλλαγή.

«Το διάλειμμα ενός χρόνου τελείωσε και αισθάνομαι τόσο τέλεια που επιτέλους είμαι ξανά πίσω στο σχολείο!», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η 17χρονη Σουηδέζα ακτιβίστρια, χωρίς να αναφέρει σε ποια πόλη ή πoιο εκπαιδευτικό ίδρυμα ξανάρχισε να παρακολουθεί μαθήματα.


Μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς τον Ιούνιο του 2019, η Γκρέτα Τούνμπεργκ άρχισε να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ άλλων, διέσχισε τον Ατλαντικό με ιστιοπλοϊκό σκάφος, προκειμένου να δώσει το παρών σε διαμαρτυρίες και συνόδους για την κλιματική αλλαγή. Δύο μήνες αργότερα, πήρε το δρόμο της επιστροφής στην Ευρώπη με το καταμαράν ζευγαριού από την Αυστραλία που της έκανε τη σχετική πρόταση.

Πριν από λίγες ημέρες, η Τούνμπεργκ και άλλες νεαρές ακτιβίστριες έγιναν δεκτές από την Άνγκελα Μέρκελ, έπειτα από δικό τους αίτημα. Η 17χρονη Σουηδέζα κάλεσε τη Γερμανίδα καγκελάριο να είναι γενναία στη μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

«Θέλουμε οι ηγέτες να είναι αρκετά γενναίοι ώστε να σκεφτούν μακροπρόθεσμα. Θέλουμε να αναλάβουν ευθύνες και να αντιμετωπίσουν την κλιματική κρίση ως μία κρίση», δήλωσε η Τούνμπεργκ μετά τη συνάντηση.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ